Norvegia med lun aprikoschutney

Norvegia med lun aprikoschutney

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

Antall porsjoner

Ingredienser

Aprikoschutney:

1 stk vaniljestang
200 g tørkede aprikoser
2 dl vann
1 stk appelsin
1 dl Sunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 ss sukker eller honning
3 ss sitronsaft
8 stk hele kardemomme eller 2 kanelstenger

Brød og tilbehør:

200 g Norvegia® Fyldig eller annen type Norvegia
4 skiver godt brød , gjerne valnøttbrød
1 ss TINE Meierismør
1 dl valnøtter

Slik gjør du det

    1. Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.
    2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.
      Tips!

      Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.

  1. Brød og tilbehør:

    1. Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.
    2. Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.
      Tips!

      La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.

Tips!

Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat