
Norvegia med lun aprikoschutney
Enkel•20 min min
Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.
Ingredienser
Antall porsjoner
Aprikoschutney:
-
1 stkvaniljestang
-
200 gtørkede aprikoser
-
2 dlvann
-
1 stkappelsin
-
1 dlSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
-
4 sssukker eller honning
-
3 sssitronsaft
-
8 stkhele kardemomme eller 2 kanelstenger
Brød og tilbehør:
-
200 gNorvegia® Smaksrik eller annen type Norvegia
-
4 skivergodt brød , gjerne valnøttbrød
-
1 ss
-
1 dlvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.
-
2
Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.
Tips
Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.
Brød og tilbehør:
-
3
Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.
-
4
Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.
Tips
La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.