Håndkle og blad
Norvegia med lun aprikoschutney
(55)

Norvegia med lun aprikoschutney

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Aprikoschutney:

1 stkvaniljestang
200 gtørkede aprikoser
2 dlvann
1 stkappelsin
1 dlSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 sssukker eller honning
3 sssitronsaft
8 stkhele kardemomme eller 2 kanelstenger

Brød og tilbehør:

200 gNorvegia® Fyldig eller annen type Norvegia
4 skivergodt brød, gjerne valnøttbrød
1 ssTINE Meierismør
1 dlvalnøtter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.
    2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.

    1. Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.
    2. Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.
      Blått hjerte
      Tips!

      La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.

Blått hjerte
Tips!

Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat