Norvegia med lun aprikoschutney

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

Antall porsjoner

Ingredienser

Aprikoschutney:

1 stkvaniljestang
200 gtørkede aprikoser
2 dlvann
1 stkappelsin
1 dlSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 sssukker eller honning
3 sssitronsaft
8 stkhele kardemomme eller 2 kanelstenger

Brød og tilbehør:

200 gNorvegia® Fyldig eller annen type Norvegia
4 skivergodt brød, gjerne valnøttbrød
1 ssTINE Meierismør
1 dlvalnøtter
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Aprikoschutney:

    1. Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.
    2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.
  • Brød og tilbehør:

    1. Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.
    2. Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

Tips:

Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar