
Norvegia med lun aprikoschutney
Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

Ingredienser
Antall porsjoner
Aprikoschutney:
Brød og tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.
- 2
Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.
Tips
Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.
Brød og tilbehør:
- 3
Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.
- 4
Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.
Tips
La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.
Tips
Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



