Aprikoschutney
Enkel•30 min min
Chutney eller marmelade er nydelig sammen med en god ost, som for eksempel Norvegia Fyldig. Kjøp den ferdig i butikken eller lag chutney fra bunnen. Hjemmelaget chutney som du legger i et glass med lokk er flott som spiselig gave til en osteelsker!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gtørkede aprikoser
-
2 dlvann
-
1 stkrevet skall av appelsin
-
1 dlSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
-
4 sssukker eller honning
-
3 sssitronskall
-
1 stkvaniljestang
-
8 stkhele kardemomme
-
1 dlvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
I denne oppskriften på hjemmelaget chutney starter du med å snitte vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hakk deretter aprikosene. Ha i alle ingrediensene til chutneyen i en kjele.
-
2
Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.
-
3
Skjær tykke skiver av osten og del eventuelt i trekantbiter. Legg Norvegiaskivene på smurte brødskiver sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.