Aprikoschutney

Aprikoschutney

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Chutney eller marmelade er nydelig sammen med en god ost, som for eksempel Norvegia Fyldig. Kjøp den ferdig i butikken eller lag chutney fra bunnen. Hjemmelaget chutney som du legger i et glass med lokk er flott som spiselig gave til en osteelsker!

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g tørkede aprikoser
2 dl vann
1 stk revet skall av appelsin
1 dl Sunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 ss sukker eller honning
3 ss sitronskall
1 stk vaniljestang
8 stk hele kardemomme
1 dl valnøtter

Slik gjør du det

    1. I denne oppskriften på hjemmelaget chutney starter du med å snitte vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hakk deretter aprikosene. Ha i alle ingrediensene til chutneyen i en kjele.
    2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.
    3. Skjær tykke skiver av osten og del eventuelt i trekantbiter. Legg Norvegiaskivene på smurte brødskiver sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sunshine

    4 år siden
    Når det gjelder de hel kardemomme, skal den males...?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Sunshine! Bruker du malt kardemomme, holder det med en halv teskje :) Bruker du hele kardemommefrø, kan dem gjerne tas ut av chutneyen etter koking.

      Kommenter  (0)


  • inger-anne

    4 år siden
    Hvor lang holdbarhet har denne i kjøleskap?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Inger-Anne, Uåpnet har det en holdbarhet på ca. 6-8 uker, om det oppbevares kjølig. Det er viktig at glasset er 100 % rent før bruk. Åpnet glass har en holdbarhet på ca. 2 uker:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat