Skip to main content

Aprikoschutney

Enkel
30min

Chutney eller marmelade er nydelig sammen med en god ost, som for eksempel Norvegia Fyldig. Kjøp den ferdig i butikken eller lag chutney fra bunnen. Hjemmelaget chutney som du legger i et glass med lokk er flott som spiselig gave til en osteelsker!

3.7
(37)
Next ImageAprikoschutney

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
tørkede aprikos
2 dl
vann
1 stk
revet skall av appelsin
1 dl
Sunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
4 ss
sukker eller honning
3 ss
sitronskall
1 stk
vaniljestang
8 stk
hele kardemomme
1 dl
valnøtter

Fremgangsmåte

  1. I denne oppskriften på hjemmelaget chutney starter du med å snitte vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hakk deretter aprikosene. Ha i alle ingrediensene til chutneyen i en kjele.

  2. Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.

  3. Skjær tykke skiver av osten og del eventuelt i trekantbiter. Legg Norvegiaskivene på smurte brødskiver sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter