
Ananaschutney
Enkel•30 min min
Oppskrift på frisk og fyldig ananaschutney passer ypperlig når man ønsker det lille ekstra. Ostebord, tapas eller snacks til kosen på lørdagskvelden.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gfersk ananas
-
1 stkliten bit fersk ingefær
-
1 ssvann
-
1 sshonning
Slik gjør du det
-
1
I denne oppskriften på hjemmelaget chutney med ananas, starter du med å finhakke ananas. Skjær av en bit med ingefær og riv denne i et rivjern (zestjern). Legg alt dette i en gryte og fyll opp med vann.
-
2
Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak til med honning. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.
-
3
Avkjøl og server med en god ost, f eks Norvegia Ekstra Vellagret.