Ananaschutney

Ananaschutney

7
10
Enkel30 min
Oppskrift på frisk og fyldig ananaschutney passer ypperlig når man ønsker det lille ekstra. Ostebord, tapas eller snacks til kosen på lørdagskvelden.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    fersk ananas
  • 1 stk
    liten bit fersk ingefær
  • 1 ss
    vann
  • 1 ss
    honning

Slik gjør du det

  1. 1

    I denne oppskriften på hjemmelaget chutney med ananas, starter du med å finhakke ananas. Skjær av en bit med ingefær og riv denne i et rivjern (zestjern). Legg alt dette i en gryte og fyll opp med vann.

  2. 2

    Kok forsiktig opp. La det putre i ca 10 minutter. Smak til med honning. Chutneyen tykner når det avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.

  3. 3

    Avkjøl og server med en god ost, f eks Norvegia Ekstra Vellagret.

Tips

Ønsker du en annen type chutney, bytter du ut ananas med den frukten du selv ønsker, f eks fersken eller plomme.

Del denne oppskriften: