Ananaschutney

Ananaschutney

7
10
Enkel30 min
Oppskrift på frisk og fyldig ananaschutney passer ypperlig når man ønsker det lille ekstra. Ostebord, tapas eller snacks til kosen på lørdagskvelden.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    fersk ananas
  • 1 stk
    liten bit fersk ingefær
  • 1 ss
    vann
  • 1 ss
    honning

Slik gjør du det

  1. 1

    I denne oppskriften på hjemmelaget chutney med ananas, starter du med å finhakke ananas. Skjær av en bit med ingefær og riv denne i et rivjern (zestjern). Ha ananas, ingefær og vann i en gryte.

  2. 2

    Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak til med honning. Chutneyen tykner når den avkjøles. Ønsker du den mer flytende tilsetter du bare mer væske.

  3. 3

    Avkjøl og server med god ost.

Tips

Ønsker du en annen type chutney, bytter du ut ananas med den frukten du selv ønsker, for eksempel fersken eller plomme.

Del denne oppskriften: