Rask plommepai

Rask plommepai

1
68
Enkel40 min
Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.

  2. 2

    Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.

  3. 3

    Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.

  4. 4

    Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.

  5. 5

    Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.

  6. 6

    Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.

Tips

Her kan du velge å bytte ut alle eller deler av plommene med epler.

Del denne oppskriften: