Rask plommepai
Enkel•40 min min
Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkplommer
-
1 dlhvetemel
-
¾ dlsukker
-
½ tsvaniljesukker
-
80 g
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.
-
2
Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.
-
3
Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.
-
4
Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.
-
5
Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.
-
6
Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.