Rask plommepai

Rask plommepai

1
  • Enkel
  • 40 min
Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.

Ingredienser

8 stk plommer
1 dl hvetemel
¾ dl sukker
½ ts vaniljesukker
80 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.
    2. Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.
    3. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.
    4. Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.
    5. Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.
    6. Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.
Tips!

Her kan du velge å bytte ut alle eller deler av plommene med epler.

Kommentarer

  • Maria

    6 år siden
    Veldig godt, men med søte, blå plommer som jeg brukte kunne det godt vært litt mindre sukker. Ble litt for søtt.

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat