Rask plommepai
Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 8 stykk plomme
- 1 dl hvetemel
- 0.75 dl sukker
- 0.5 ts vaniljesukker
- 80 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.
2
Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.
3
Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.
4
Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.
5
Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.
6
Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.
TipsHer kan du velge å bytte ut alle eller deler av plommene med epler.