Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai

65
  • Enkel
  • 80 min
Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stk ferdig paibunn

eller lag din egen hjemmelaget paideig

8 dl hvetemel
¼ ts salt
225 g TINE Meierismør
1 dl vann

Fyll til eplepai

4 stk store epler
1 ½ dl sukker
½ dl melis
3 ss hvetemel
1 ts malt kanel
2 ss TINE Meierismør

Pensling

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Nå paibunn

    1. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
  2. Eller lag din egen paibunn

    1. Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
  3. Paifyllet

    1. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
    2. Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
    3. Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.
Tips

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Kommentarer

  • BakeMor

    3 måneder siden
    Bladpynt er ikke alltid så lett å lage fine, men jeg har noen små pepperkakeformer, som jeg brukte og stakk ut bl.a. eple-formet pynt.
    De ble både fine og gjorde at paien så veldig "proff" ut ;-)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det var et knallbra tips, Bakemor! Det skal testes ut! ;)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat