
Amerikansk eplepai
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen hjemmelaget paideig
-
8 dlhvetemel
-
¼ tssalt
-
225 g
-
1 dlvann
Fyll til eplepai
-
4 stkstore epler
-
1 ½ dlsukker
-
½ dlmelis
-
3 sshvetemel
-
1 tsmalt kanel
-
2 ss
Pensling
-
1 stksammenvispet egg
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Nå paibunn
-
2
Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
Eller lag din egen paibunn
-
3
Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
Paifyllet
-
4
Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
-
5
Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
-
6
Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.