Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai

75
341
Enkel80 min
Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen hjemmelaget paideig

Fyll til eplepai

  • 4 stk
    store epler
  • 1 ½ dl
    sukker
  • ½ dl
    melis
  • 3 ss
    hvetemel
  • 1 ts
    malt kanel
  • 2 ss

Pensling

  • 1 stk
    sammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Nå paibunn

  1. 2

    Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.

Eller lag din egen paibunn

  1. 3

    Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.

Paifyllet

  1. 4

    Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.

  2. 5

    Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.

  3. 6

    Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.

Tips

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Del denne oppskriften: