Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai

Kommentarer 57
  • Enkel
  • 80 min
Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen hjemmelaget paideig

8 dl hvetemel
¼ ts salt
225 g TINE Meierismør
1 dl vann

Fyll til eplepai

4 stk store epler
1 ½ dl sukker
½ dl melis
3 ss hvetemel
1 ts malt kanel
2 ss TINE Meierismør

Pensling

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Nå paibunn

    1. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
  2. Eller lag din egen paibunn

    1. Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
  3. Paifyllet

    1. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
    2. Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
    3. Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.
Tips!

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jif-Grethe

    6 måneder siden
    Je å gubben lagde denna. Ell je lagde å hænn satt og såg på! Vi bytte ut eplen mæ svisker for vi har itte epler oppi her. Vart vældig god!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Grethe :) Heldig gubbe du har. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Wenche

    1 år siden
    er allergisk mot epler så prøvde med blåbær. Følger oppskriften hele veien. Server med vaniljeis Kjempegodt.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så flott at du lagde en vri du kan spise også og så hyggelig at du deler det med oss :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (0)

    • Ulrika

      2 måneder siden
      Jeg er også allergisk mot epler, men kun når de e rå. Tillagde epler går fint. Så som i bakverk.

      Kommenter  (0)


  • Flory

    2 år siden
    Paibunn helt ok, men eplene ble ikke skikkelig bakt. Jeg tror eplene må kokes eller fortelles på forhånd.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Flory, Så synd at paien ikke ble helt ferdig sist. Til neste gang anbefaler jeg deg og kutte mindre/tynnere båter av eplene, jo mindre de er jo mindre steketid trenger de :) Hvis du ønsker store båter kan det være en god ide og koke eplene litt før du har dem i paien.

      Kommenter  (10)


  • Desire

    2 år siden
    Kan man bruke springform?

    Kommenter  (1)


  • Mona Lisa

    2 år siden
    Kan jeg erstatte melet med glutenfritt mel?

    Kommenter  (22)

    • Kine

      1 år siden
      Hei, jeg lager paien med toro fin kakemiks og det fynket Fint. Paine blue kjempe god

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Hei Kine, Så bra det smakte :) Fortsett å bake! God sommer.

        Kommenter  (0)


  • Roy

    2 år siden
    Har jeg forstått det riktig at man skal pensle 1 sammenvispet egg oppå lokket for å feste bladdekorasjoner? Dersom man velger å ikke ha disse bladdekorasjonene oppå lokket skal man også da pensle 1 sammenvispet egg oppå lokket?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Roy, Du bør pensle lokket på paien selv om du ikke skal dekorere den med blomster. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Ra

    2 år siden
    Punkt 4. blir vel gjentatt i punkt 5. Kan vel fjerne noværande punkt 4.

    Kommenter  (5)


  • Ragnhild

    2 år siden
    Hei! Hvor får jeg kjøpt paibunnen deres? Var på kiwi og de hadde den ikke. :(

    Kommenter  (0)


  • Roy

    3 år siden
    Dersom man skal lage paibunnen selv så skal man altså ikke kjevle den ut bare trykke den i bunnen av paiformen? Er det meningen at man skal pensle ut et helt sammenvispet egg oppå topplokket? Dersom man skal lage paibunnen selv, skal man også mikse sammen 1 dl vann med resten av ingrediensene i en food processor eller skal man blande inn 1 dl vann i deigen med hånd?

    Kommenter  (11)


  • Asbjørn

    3 år siden
    Hei! Her må det være noe som ikke stemmer, 8 dl hvetemel og 225 g smør, 1 dl vann, blir altfor tørt.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Asbjørn, Har du forsøkt oppskriften selv, eller antar du bare at den ikke fungerer? Jeg re-testet paibunnen og fikk en fantastisk fin deig. Veldig viktig at smøret er romtemperert og ikke smeltet før du begynner med deigen. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (2)

      • Berit

        2 år siden
        Tenke det samme, men deigen blir veldig god om man følger oppskrifta. Har brukt denne til både kake og middagspai siste uka. Tipp topp tommeln opp ??

        Kommenter  (1)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          2 år siden
          Hei Berit, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat