Amerikansk eplepai
Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!
Enkel•1 t 20 min•1 personer
Ingredienser
eller lag din egen hjemmelaget paideig
- 8 dl hvetemel
- 0.25 ts salt
- 225 g TINE® Meierismør
- 1 dl vann
Fyll til eplepai
- 4 stykk store eple
- 1.5 dl sukker
- 0.5 dl melis
- 3 ss hvetemel
- 1 ts malt kanel
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Nå paibunn
1
Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
Eller lag din egen paibunn
1
Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
Paifyllet
1
Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
2
Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
3
Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.
TipsMed NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.