Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai

61
  • Enkel
  • 80 min
Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stk ferdig paibunn

eller lag din egen hjemmelaget paideig

8 dl hvetemel
¼ ts salt
225 g TINE Meierismør
1 dl vann

Fyll til eplepai

4 stk store epler
1 ½ dl sukker
½ dl melis
3 ss hvetemel
1 ts malt kanel
2 ss TINE Meierismør

Pensling

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Nå paibunn

    1. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
  2. Eller lag din egen paibunn

    1. Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
  3. Paifyllet

    1. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
    2. Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
    3. Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.
Tips!

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Kommentarer

  • Viktoria

    2 timer siden
    Hei! Kan man lage dette med glutenfri mel?

     (0)


  • Barbora

    4 måneder siden
    Hei, jeg har ikke food processor. Har dere noen anbefalinger hvis jeg vil lage deig med "hender" - (temperatur på smør, osv) ? Et annet alternativ er blender, kan jeg bruke den?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Barbora,

      Anbefaler deg å røre det sammen så godt det går med en sleiv eller lignende for så å kna deigen sammen med hendene til en fin og glatt deig.

      Lykke til :)

       (0)


  • Jif-Grethe

    1 år siden
    Je å gubben lagde denna. Ell je lagde å hænn satt og såg på! Vi bytte ut eplen mæ svisker for vi har itte epler oppi her. Vart vældig god!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Høres fantastisk ut, Grethe :) Heldig gubbe du har. God bakst videre!

       (0)


  • Wenche

    2 år siden
    er allergisk mot epler så prøvde med blåbær. Følger oppskriften hele veien. Server med vaniljeis Kjempegodt.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så flott at du lagde en vri du kan spise også og så hyggelig at du deler det med oss :) Fortsatt god matlaging!

       (0)

    • Ulrika

      1 år siden
      Jeg er også allergisk mot epler, men kun når de e rå. Tillagde epler går fint. Så som i bakverk.

       (0)


  • Flory

    3 år siden
    Paibunn helt ok, men eplene ble ikke skikkelig bakt. Jeg tror eplene må kokes eller fortelles på forhånd.

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Flory, Så synd at paien ikke ble helt ferdig sist. Til neste gang anbefaler jeg deg og kutte mindre/tynnere båter av eplene, jo mindre de er jo mindre steketid trenger de :) Hvis du ønsker store båter kan det være en god ide og koke eplene litt før du har dem i paien.

       (10)


  • Desire

    3 år siden
    Kan man bruke springform?

     (4)

    • Petter

      4 måneder siden
      ja, det går helt fint

       (1)


  • Mona Lisa

    3 år siden
    Kan jeg erstatte melet med glutenfritt mel?

     (22)

    • Kine

      2 år siden
      Hei, jeg lager paien med toro fin kakemiks og det fynket Fint. Paine blue kjempe god

       (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Kine, Så bra det smakte :) Fortsett å bake! God sommer.

         (0)


  • Roy

    3 år siden
    Har jeg forstått det riktig at man skal pensle 1 sammenvispet egg oppå lokket for å feste bladdekorasjoner? Dersom man velger å ikke ha disse bladdekorasjonene oppå lokket skal man også da pensle 1 sammenvispet egg oppå lokket?

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Roy, Du bør pensle lokket på paien selv om du ikke skal dekorere den med blomster. Lykke til :)

       (4)


  • Ra

    3 år siden
    Punkt 4. blir vel gjentatt i punkt 5. Kan vel fjerne noværande punkt 4.

     (5)


  • Ragnhild

    3 år siden
    Hei! Hvor får jeg kjøpt paibunnen deres? Var på kiwi og de hadde den ikke. :(

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat