Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa
Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.

Ingredienser
Porsjoner
Fyll
Kardemommeis
Jordbærsalsa
Slik gjør du
- 1
Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
- 2
Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
- 3
Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
- 4
Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
- 5
Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
- 6
Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.
Tips
Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.