Rabarbrapai
Nydelig pai å servere på en varm sommerdag. Den syrlige rabarbrapaien med sukkersøt marsipanmarengs smaker farlig godt og ser forførende lekker ut. Gøy å lage er den også!
Middels•45 min•1 personer
Ingredienser
Fyll:
- 500 g rabarbra
- 1 dl sukker
- 1 ss potetmel
Marengs:
- 3 stykk eggehvite
- 1 dl sukker
- 100 g marsipan
Slik gjør du
1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
2
Trykk den ferdige paibunnen ut i paiformen. Sett paiskallet kjølig i ca. 30 minutter. Stek så bunnen i ca. 8 minutter før du har på fyllet.
3
Skrell rabarbra og skjær i biter. Legg i en kjele med sukker, og kok på svak varme til rabarbraen begynner å bli myk.
4
Legg rabarbra og litt av saften i paiskallet. Strø over potetmel. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk ytterligere en stund.
5
Vend i revet mandel, eller marsipanmasse, og sprøyt eller fordel marengsen over rabarbraen. Stek i 7 - 10 minutter til marengsen er gylden.
6
Server med vispet krem eller vaniljekesam til.