Rabarbrapai

Rabarbrapai

Kommentarer 2
  • Middels
  • 45 min
Nydelig pai å servere på en varm sommerdag. Den syrlige rabarbrapaien med sukkersøt marsipanmarengs smaker farlig godt og ser forførende lekker ut. Gøy å lage er den også!

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn:

1 pakke Nå® Paibunn

Fyll:

500 g rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Marengs:

3 stk eggehviter
1 dl sukker
100 g marsipan

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Trykk den ferdige paibunnen ut i paiformen. Sett paiskallet kjølig i ca. 30 minutter. Stek så bunnen i ca. 8 minutter før du har på fyllet.
    3. Skrell rabarbra og skjær i biter. Legg i en kjele med sukker, og kok på svak varme til rabarbraen begynner å bli myk.
    4. Legg rabarbra og litt av saften i paiskallet. Strø over potetmel. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk ytterligere en stund.
    5. Vend i revet mandel, eller marsipanmasse, og sprøyt eller fordel marengsen over rabarbraen. Stek i 7 - 10 minutter til marengsen er gylden.
    6. Server med vispet krem eller vaniljekesam til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hans

    7 år siden
    Hvordan i alle dager mener man at det skal vendes inn marsipan - konsistensen innbyr ikke akkurat til å vendes inn...

    Kommenter  (6)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Hans. Marsipanmassen river du med et rivjern. Dermed får du bittesmå biter, som lett kan vendes inn i marengsen og fordeles så over paien. Veldig godt!

      Kommenter  (11)


Det er mye kjærlighet i god mat