NY-Oppskrift på_Pavlova med rabarbra 2

Pavlova med rabarbra

0
33
Middels90 min
Syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen. Blir dette sesongens pavlova-favoritt?

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    maizena
  • 1 ts
    vaniljesukker

Fyll

Topping

  • 800 g
    rabarbra
  • 3 dl
    sukker
  • ½ dl
    vann
  • 2 kurver
    jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

  2. 2

    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.

  3. 3

    Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.

  4. 4

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Topping

  1. 5

    Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl og vend med jordbær delt i to.

  2. 6

    Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  3. 7

    Fordel kremen utover og topp med rabarbra- og jordbærblandingen. Server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne

Del denne oppskriften: