Pavlova med rabarbra
Syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen. Blir dette sesongens pavlova-favoritt?
Middels•2 t 40 min•12 personer
Ingredienser
- 6 stykk romtempererte eggehvite
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts potetmel
- 1 ts vaniljesukker
Fyll
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 5 dl TINE® Kremfløte
Topping
- 800 g rabarbra
- 3 dl sukker
- 0.5 dl vann
- 2 kurv jordbær
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
TipsNår du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
TipsHvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
6
Topping
1
Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl og vend med jordbær delt i to.
2
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
TipsI stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
3
Fordel kremen utover og topp med rabarbra- og jordbærblandingen. Server med en gang.
TipsDet er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne