
Pavlova med rabarbra
- Middels
- 90 min
- 60 min
Syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen. Blir dette sesongens pavlova-favoritt?
Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
-
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
-
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
-
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
-
-
Topping
-
Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl og vend med jordbær delt i to.
-
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.Tips
Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.
-
Fordel kremen utover og topp med rabarbra- og jordbærblandingen. Server med en gang.
-
Tips
Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer