placeholder image
0

Pavlova med rabarbra

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen. Blir dette sesongens pavlova-favoritt?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

Fyll

5 dlPiano Vaniljekrem
5 dlTINE Kremfløte

Topping

800 grabarbra
3 dlsukker
½ dlvann
2 kurverjordbær

Slik gjør du det

  • Marengsbunn

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
    2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  • Topping

    1. Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl og vend med jordbær delt i to.
    2. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.

      Tips:

      Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    3. Fordel kremen utover og topp med rabarbra- og jordbærblandingen. Server med en gang.

Tips:

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne

Kommentarer