Hvit sjokolade- og rabarbrakake

Hvit sjokolade- og rabarbrakake

6
  • Enkel
  • 35 min
  • 20 min
Nydelige rabarbrakaken med herlig hvit sjokolade. Denne kaken gir ca. 20 biter.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Kakebunn

200 g TINE Meierismør
200 g hvit sjokolade
100 g valnøtter
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 stk egg
1 ½ dl sukker

Kaketopping

100 g hvit sjokolade
250 g rabarbra i skiver
½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Del smør og sjokolade i mindre biter. Smelt dette i en bolle over vannbad.
    2. Sett ovnen på 190 °C. Kle en liten langpanne (ca. 23x35 cm) med bakepapir.
    3. Hakk valnøtter. Husk å la det være igjen litt til strøssel på toppen av kaka.
    4. Bland valnøtter, mel og bakepulver. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
    5. Bland eggedosisen først med den smeltede smørbalndingen og deretter dette med melblandingen. Hell røren i langpannen.
  1. Kaketopping

    1. Hakk den hvite sjokoladen. Fordel hvit sjokolade, rabarbra, sukker og nøtter over kaken og stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken før den settes i kjøleskap eller fryses.
      Tips

      Kaken blir faktisk enda bedre om den får stå og trekke til dagen etter.

Tips

Har du mye rabarbra, kan du fryse den ned til senere bruk. Da bør du rense den og skjære den i biter. Fordel rabarbraen i porsjonsposer og frys ned.

Du trenger ikke forvelle rabarbraen før frysing (forvelle betyr å koke i noen få minutter før grønnsaken fryses. Dette for å aktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak av visse grønnsaker)

Kommentarer

  • Bjørg

    1 år siden
    Dette er den verste kaka jeg har smakt noen sinne. Pinlig å servere.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det er leit å høre, Bjørg :/ Ikke alle liker det samme, kanskje gjestene likte smaken? God bakst videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat