
Hvit sjokolade- og rabarbrakake
Enkel•35 min20 min
Nydelige rabarbrakaken med herlig hvit sjokolade. Denne kaken gir ca. 20 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
200 g
-
200 ghvit sjokolade
-
100 gvalnøtter
-
4 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
3 stkegg
-
1 ½ dlsukker
Kaketopping
-
100 ghvit sjokolade
-
250 grabarbra i skiver
-
½ dlsukker
Slik gjør du det
-
1
Del smør og sjokolade i mindre biter. Smelt dette i en bolle over vannbad.
-
2
Sett ovnen på 190 °C. Kle en liten langpanne (ca. 23x35 cm) med bakepapir.
-
3
Hakk valnøtter. Husk å la det være igjen litt til strøssel på toppen av kaka.
-
4
Bland valnøtter, mel og bakepulver. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
-
5
Bland eggedosisen først med den smeltede smørbalndingen og deretter dette med melblandingen. Hell røren i langpannen.
Kaketopping
-
6
Hakk den hvite sjokoladen. Fordel hvit sjokolade, rabarbra, sukker og nøtter over kaken og stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken før den settes i kjøleskap eller fryses.
Tips
Kaken blir faktisk enda bedre om den får stå og trekke til dagen etter.