Hvit sjokolade- og rabarbrakake

Hvit sjokolade- og rabarbrakake

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 35 min
  • 20 min
Nydelige rabarbrakaken med herlig hvit sjokolade. Denne kaken gir ca. 20 biter.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne

Kakebunn

200 g TINE Meierismør
200 g hvit sjokolade
100 g valnøtter
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 stk egg
1 ½ dl sukker

Kaketopping

100 g hvit sjokolade
250 g rabarbra i skiver
½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Del smør og sjokolade i mindre biter. Smelt dette i en bolle over vannbad.
    2. Sett ovnen på 190 °C. Kle en liten langpanne (ca. 23x35 cm) med bakepapir.
    3. Hakk valnøtter. Husk å la det være igjen litt til strøssel på toppen av kaka.
    4. Bland valnøtter, mel og bakepulver. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
    5. Bland eggedosisen først med den smeltede smørbalndingen og deretter dette med melblandingen. Hell røren i langpannen.
  1. Kaketopping

    1. Hakk den hvite sjokoladen. Fordel hvit sjokolade, rabarbra, sukker og nøtter over kaken og stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken før den settes i kjøleskap eller fryses.
      Tips!

      Kaken blir faktisk enda bedre om den får stå og trekke til dagen etter.

Tips!

Har du mye rabarbra, kan du fryse den ned til senere bruk. Da bør du rense den og skjære den i biter. Fordel rabarbraen i porsjonsposer og frys ned.

Du trenger ikke forvelle rabarbraen før frysing (forvelle betyr å koke i noen få minutter før grønnsaken fryses. Dette for å aktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak av visse grønnsaker)

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bjørg

    6 måneder siden
    Dette er den verste kaka jeg har smakt noen sinne. Pinlig å servere.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Det er leit å høre, Bjørg :/ Ikke alle liker det samme, kanskje gjestene likte smaken? God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Reidun

    5 år siden
    Pkt 5 "Fordel hvit sjokolade, rabarbra og NØTTER over kaken --" Hvilke nøtter? De som er nevnt i oppskriften skulle jo hakkes og blandes med mel og bakebuler, jfr pkt. 3! Litt rotete oppskrift med andre ord. Jeg fikk også for lite sjokolade fordi det står 200 gram øverst i oppskriften, men det burde stått samlet behov for sjokolade 300 g slik at man ikke måtte handle inn to ganger, som jeg måtte. Sjokoladen flyter utover mens kaka står i ovnen, slik ser den ikke ut på bildet! Derfor spent på resultatet!

    Kommenter  (0)

    • Reidun

      5 år siden
      Bakepulver -- trykkleif!

      Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Reidun! Takk for tilbakemeldingen, vi vil endre i oppskriften, slik at det kommer frem at nøttene også skal brukes som strøssel på toppen. Vi pleier ofte å dele inn bunn og pynt hver for seg i ingredienslisten, slik at det er lettere å se hva som skal blandes sammen. Håper kaken ble god tross alt!

      Kommenter  (0)


  • Jorunn Skagen Challman

    5 år siden
    Veldig god. kake. Brukte mørk sjokolade på toppen da jeg ikke hadde nok hvit sjokolade.NYYdelig!

    Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat