Skip to main content

Rabarbrakake med kokos

Enkel
50min

Frisk og god rabarbrakake med kokos og koriander.

3.5
(38)
Next ImageRabarbrakake med kokos

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

175 g
TINE® Meierismør (romtemperert)
2.5 dl
sukker
3 stk
egg
4.5 dl
sammalt hvete, fin
2 ts
bakepulver
1 ss
malt koriander (evt. kardemomme)
0.25 ts
salt
500 g
rabarbra (i biter)
0.5 dl
kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Skill egg og spar eggeplommer i en skål og eggehvitene i en annen.

  2. Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommene og mel blandet med bakepulver, koriander og salt. Rør i melken.

  3. Pisk eggehviter stive, bland i kakerøren med en slikkepott.

  4. Fordel røren i en bakepapirkledd langpanne. Fordel rabarbra over kakerøren. Strø over kokosmasse. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.

  5. La kaken avkjøles og skjær den i ruter. Server kaken gjerne med pisket krem.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server kaken med vaniljesaus eller pisket krem.

 

Rabarbra har mye oksalsyre som binder kalken i kroppen. Derfor kan det være lurt å drikke melk, eller servere vaniljesaus eller krem, når du spiser større mengder rabarbra.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter