Rabarbrakake med kokos

Rabarbrakake med kokos

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 50 min
  • 40 min
Frisk og god rabarbrakake med kokos og koriander.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne
175 g TINE Meierismør (romtemperert)
2 ½ dl sukker
3 stk egg
4 ½ dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
1 ss malt koriander (evt. kardemomme)
¼ ts salt
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
500 g rabarbra (i biter)
½ dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 175 °C. Skill egg og spar eggeplommer i en skål og eggehvitene i en annen.
    2. Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommene og mel blandet med bakepulver, koriander og salt. Rør i melken.
    3. Pisk eggehviter stive, bland i kakerøren med en slikkepott.
    4. Fordel røren i en bakepapirkledd langpanne. Fordel rabarbra over kakerøren. Strø over kokosmasse. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
    5. La kaken avkjøles og skjær den i ruter. Server kaken gjerne med pisket krem.
Tips!

Server kaken med vaniljesaus eller pisket krem.

 

Rabarbra har mye oksalsyre som binder kalken i kroppen. Derfor kan det være lurt å drikke melk, eller servere vaniljesaus eller krem, når du spiser større mengder rabarbra.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kaja

    5 år siden
    Bruk liten langpanne på denne. Ved vanlig langpanne blir det for lite røre og en flat, pizza-aktig kake.

    Kommenter  (0)


  • ann kristin knutsen

    6 år siden
    Denne kaken ble kjedelig og ikke søt nok.

    Kommenter  (0)


  • iLA

    7 år siden
    LOVELY

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat