Eplekake i liten langpanne

Eplekake i langpanne

121
  • Enkel
  • 45 min
  • 35 min
Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

Ingredienser

8 stk syrlige epler
4 stk egg
300 g sukker
100 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts malt kanel

Til servering

3 dl pisket TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
    3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
    4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
    5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
    6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
      Tips

      Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

    7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
      Tips

      Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Kommentarer

  • Rhemy

    13 dager siden
    Hei beklager om jeg spør så dumt.. Men må jeg bare bruke eggehviter på eggene eller eggeplommer også?? Siden det ikke står at det er kun eggehviter som skal brukes... Regnet jeg med at det er begge deler.. 🙈

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 dager siden
      Når du skal lage dosis, er man nødt til å ha både hvitten og plommen av egget. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat