Eplekake i langpanne
Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.
Enkel•45 min•1 personer
Ingredienser
- 8 stykk syrlige eple
- 4 stykk egg
- 300 g sukker
- 100 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 3 ts malt kanel
Til servering
- 3 dl pisket TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm.
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2
Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
3
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
4
Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
5
Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
6
Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
TipsGlad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.
7
Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
TipsServer gjerne eplekaken med pisket krem.