Eplekake i liten langpanne

Eplekake i langpanne

Kommentarer 114
  • Enkel
  • 45 min
  • 35 min
Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

Antall stykker

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på ca. 30x40 cm
8 stk syrlige epler
4 stk egg
300 g sukker
100 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts malt kanel

Til servering

3 dl pisket TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
    3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
    4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
    5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
    6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
      Tips!

      Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

    7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
      Tips!

      Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Tips!

Dette er en oppskrift som egner seg godt å halvere. Bruk da i så fall en liten langpanne på ca. 20x30 cm.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sven

    11 dager siden
    Hei, det må da være feil i oppskriften at eplebåtene skal legges i kaldt vann ? Jeg gjorde dette, tørket etterpå eplebitene etterpå, men kaken ble bløt, alt for bløt. Etterpå ringte jeg til noen som er flink til å bake og de hadde aldri hørt om at eplene skal ligge i vann fordi de tiltrekker seg for mye væske. Jeg vet at de kan ligge i sitron for at eplebåtene ikke skal misfarges, men dette betyr da ingen ting siden eplebåtene likevel ligger inne i kaken. Kan noen gi meg tips on dette med bløtlegging av eplebåtene ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 dager siden
      Hei Sven,

      Det skal ikke være noe problem å legge eplebitene i vann, men det er viktig å tørke godt av de før man har de på kaken.

      Eventuelt kan du lage ferdig alt annet først så skrelle eplene og legge de direkte på kaken før den skal i ovnen :)

      Kommenter  (0)


  • Hans

    2 måneder siden
    Hei, skal det brukes liten eller stor langpanne? Står 30x40cm under Utstyr, men 22x30cm og 20x30cm senere i oppskriften!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Hans,

      I denne oppskriften skal det være en liten langpanne.

      Vi ser at det ligger feil langpanne under utstyr og vil rette opp i dette :) Takk for at du sa i fra!

      Kommenter  (1)

      • Hanne

        1 måneder siden
        Detter er ikke rettet opp, bare nevner det.

        Kommenter  (0)

        • Karianne

          29 dager siden
          Fortsatt ikke rettet opp..

          Kommenter  (1)


  • Lise

    2 år siden
    Hvor mange grader?

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei lise, 200 grader Skal ovnen forvarmes på :) God bakst!

      Kommenter  (9)


  • May Lene

    2 år siden
    Lagde denne med søte epler, og med dadler i tillegg, det ble kjempegodt! Takk for super oppskrift ??

    Kommenter  (1)


  • Trude

    2 år siden
    Må der være syrlige epler?

    Kommenter  (8)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Trude, Det må ikke være syrlige epler, men det gir helt klart mest smak. God baking :)

      Kommenter  (2)


  • :)

    3 år siden
    denne kaken funker også med en teskje vaniljesukker:-)

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Du har helt rett at det er mulig å ha i litt vaniljesukker i kaken, dersom man foretrekker den litt søtere. Det går også ann å tilsette frøene fra en vaniljestang. Tilsett da vaniljen sammen med egg og sukker før du pisker eggedosisen :)

      Kommenter  (2)


  • sera

    3 år siden
    Vil kardemomme passe seg inn i kaka?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sera, Du kan fint bruke litt kardemomme i kaken, dersom du liker det. Kanskje bytte ut kanelen? Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Kristin

    3 år siden
    Hei, jeg synes lun eplekake er noe av det beste som finnes. Kan man bake kaken helt ferdig, dekke til formen og la den stå en stund. Slik at man kan spise middag og sette kaken i ovnen så den er lun til desserttid?

    Kommenter  (24)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristin, Det er veldig godt med lun eplekake, gjerne med pisket krem til :) Høres ut som du har full kontroll på middagen og desserten. Kjør på :)

      Kommenter  (4)


  • Linda

    3 år siden
    Hei, hvordan lager man denne i rund form?

    Kommenter  (35)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, Dersom du har en springform på 26 eller 28 cm, så kan du fint bruke oppskriften som den er. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • karen

    3 år siden
    hei jeg bakt i kveld den kaka men brukte halvparten brun sukker . Veldig godt men litt tyn.bytte ut halvparten melk med kesam.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karen, Så hyggelig å høre. Takk for gode tips :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat