Eplekake i liten langpanne

Eplekake i langpanne

119
  • Enkel
  • 45 min
  • 35 min
Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

Ingredienser

8 stk syrlige epler
4 stk egg
300 g sukker
100 g TINE Meierismør
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts malt kanel

Til servering

3 dl pisket TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
    3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
    4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
    5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
    6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
      Tips

      Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

    7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
      Tips

      Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Kommentarer

  • Hilde

    24 dager siden
    Hei kan jeg bruke olje i stedet for å bruke smør ?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      20 dager siden
      Anbefaler ikke olje da dette kan gå uttover både konsistens og smak. Kaka kan trenge litt lengere tid i ovnen og den gode smaken kan bli redusert.

      Om det er laktose du ikke ønsker, så kan du bruke Tine sitt laktosefrie smør! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat