Eplekake i liten langpanne

Eplekake i langpanne

125
971
Enkel45 min
Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

Ingredienser

Antall stykker

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.

  3. 3

    Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.

  4. 4

    Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

  5. 5

    Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.

  6. 6

    Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

    Tips

    Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

  7. 7

    Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

    Tips

    Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Del denne oppskriften: