Håndkle og blad
Eplekake i liten langpanne
(749749)

Eplekake i langpanne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på saftig og enkel hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 20 gode biter eplekake.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1

Utstyr

Langpanne på ca. 30x40 cm
8 stksyrlige epler
4 stkegg
300 gsukker
100 gTINE Meierismør
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
300 ghvetemel
2 tsbakepulver
3 tsmalt kanel

Til servering

3 dlpisket TINE Kremfløte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
    3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
    4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
    5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
    6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

    7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Blått hjerte
Tips!

Dette er en oppskrift som egner seg godt å halvere. Bruk da i så fall en liten langpanne på ca. 20x30 cm.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat