
Eplekake i langpanne
Enkel•45 min35 min
Ingredienser
Antall stykker
-
8 stksyrlige epler
-
4 stkegg
-
300 gsukker
-
100 g
-
1 ½ dl
-
300 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
-
3 tsmalt kanel
Til servering
-
3 dlpisket TINE® Kremfløte
Slik gjør du det
-
1
Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
-
3
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
-
4
Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
-
5
Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
-
6
Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
Tips
Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.
-
7
Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
Tips
Server gjerne eplekaken med pisket krem.