
Eplekake med brunostkrem
- Enkel
- 60 min
- 45 min
En saftig eplekake med fløyelsmyk brunostkrem gir mye kos i høstmørket. Toppet med fløtekaramelliserte epler blir den både litt skummelt og eventyraktig og perfekt til Halloween-festen.
Slik gjør du det
-
-
Sett ovnen på 170 °C og kle en springform på 22 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Smør formen med mykt smør.
-
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og pisk videre til en luftig blanding.
-
Ha i sirup, hvetemel, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker, og rør godt til en klumpfri røre.
-
Grovriv eplene, gjerne med skall, og vend inn med nøtter. Ha røren i kakeformen og stek nederst i ovnen i ca. 45 minutter eller til en kakenål kommer ut ren når du stikker den i midten av kaken. Avkjøl kaken helt.
-
Lag brunostkremen mens kaken steker ved å dele brunost i små biter. Smelt smør i en liten kjele og ha i brunost. Rør til mykt og smeltet. Skiller blandingen seg eller ikke smelter helt, kan du kjøre den glatt med en stavmikser.
-
Pisk romtemperert kremost, melis og brunostblandingen til en jevn og glatt krem i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
-
Kok opp kremfløte, ha i sukker og kok under konstant omrøring til fast karamell, ca. 30 minutter. Temperaturen på karamellen skal være ca. 120 °C så har du et sukkertermometer er det lurt å bruke det.Tips
Har du ikke et sukkertermometer, kan du teste om karamellen er hard nok ved å dryppe en dråpe karamell ned i et glass med iskaldt vann. Hvis den blir en formbar kule er karamellen ferdig.
-
Stikk eplene på pinner, ev. grillpinner, fonduegafler eller vanlige gafler, og dypp dem i karamellen. Sett over på en silikonmatte eller bakepapir og la stivne.
-
Del kaken i to og legg et lag brunostkrem mellom lagene. Fordel resten av kremen utover kaken slik at den er dekket på alle kanter. Pynt med fløtekaramelliserte epler på toppen og server.
-
Tips
Du kan bruke denne røren og glasuren til å lage cupcakes også. Fordel røren i store muffinsformer og stek i ovnen i ca. 25-30 minutter. Avkjøl helt, og topp med masse deilig brunostkrem.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Randi
(0)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(0)
Ludde
Ludde
(0)