Eplekake med brunostkrem

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En saftig eplekake med fløyelsmyk brunostkrem gir mye kos i høstmørket. Toppet med fløtekaramelliserte epler blir den både litt skummelt og eventyraktig og perfekt til Halloween-festen.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

100 gTINE Meierismør
2 ½ dlsukker
3 stkegg
1 dlmørk sirup
6 dlhvetemel
1 tsbakepulver
½ tssalt
1 tsmalt kanel
1 ½ tsvaniljesukker
2 stkepler
1 ½ dlmandelflak

BRUNOSTKREM

200 gTINE Gudbrandsdalsost Original
70 gTINE Meierismør
400 gTINE Kremgo’® Naturell
6 dlmelis

FLØTEKARAMELLISERTE EPLER

3 dlTINE Kremfløte
4 ½ dlsukker
6 stkepler
 Les kommentarer (6) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C og kle en springform på 22 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Smør formen med mykt smør.
    2. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og pisk videre til en luftig blanding.
    3. Ha i sirup, hvetemel, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker, og rør godt til en klumpfri røre.
    4. Grovriv eplene, gjerne med skall, og vend inn med nøtter. Ha røren i kakeformen og stek nederst i ovnen i ca. 45 minutter eller til en kakenål kommer ut ren når du stikker den i midten av kaken. Avkjøl kaken helt.
    5. Lag brunostkremen mens kaken steker ved å dele brunost i små biter. Smelt smør i en liten kjele og ha i brunost. Rør til mykt og smeltet. Skiller blandingen seg eller ikke smelter helt, kan du kjøre den glatt med en stavmikser.
    6. Pisk romtemperert kremost, melis og brunostblandingen til en jevn og glatt krem i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
    7. Kok opp kremfløte, ha i sukker og kok under konstant omrøring til fast karamell, ca. 30 minutter. Temperaturen på karamellen skal være ca. 120 °C så har du et sukkertermometer er det lurt å bruke det.

      Tips:

      Har du ikke et sukkertermometer, kan du teste om karamellen er hard nok ved å dryppe en dråpe karamell ned i et glass med iskaldt vann. Hvis den blir en formbar kule er karamellen ferdig.

    8. Stikk eplene på pinner, ev. grillpinner, fonduegafler eller vanlige gafler, og dypp dem i karamellen. Sett over på en silikonmatte eller bakepapir og la stivne.
    9. Del kaken i to og legg et lag brunostkrem mellom lagene. Fordel resten av kremen utover kaken slik at den er dekket på alle kanter. Pynt med fløtekaramelliserte epler på toppen og server.

Tips:

Du kan bruke denne røren og glasuren til å lage cupcakes også. Fordel røren i store muffinsformer og stek i ovnen i ca. 25-30 minutter. Avkjøl helt, og topp med masse deilig brunostkrem.

Kommentarer

  Legg til kommentar