Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gresskarvafler med krem

Enkel
50min

Gresskarvafler er ekstra saftige, og en fantastisk måte å bruke opp rester av gresskarkjøtt etter Halloween-lykteverkstedet. Servert med krem, ristede nøtter og karamellsaus har du en smakfull dessert.

3.9
(23)
Next ImageGresskarvafler med krem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
0.125 ts
salt
0.25 ts
malt kanel
0.25 ts
malt ingefær
0.25 ts
malt kardemomme
5 ss
brunt sukker
2 dl
gresskarpuré
2 stk
egg

KARAMELLSAUS

1.5 dl
sukker
1 dl
vann

TOPPING

100 g
ristede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør på lav varme. Ha mel, bakepulver, salt, kanel, malt ingefær, kardemomme, brunt sukker og gresskarpuré i en bakebolle.

    Tips

    Bak gresskarkjøtt i ovnen til mørt, eller kok det med litt vann, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Har du ikke gresskarkjøtt kan du kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

  2. Visp inn melk, Kefir og egg til en jevn røre. Ha i smeltet smør og rør til godt blandet. La røren svelle i ca. 20 minutter.

  3. Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur.

  4. Stek vafler i et varmt vaffeljern med litt smør og avkjøl på rist.

  5. Hakk nøtter og rist i tørr stekepanne til de er lett gylne. Pisk kremfløten stiv. Server vaflene med krem, karamellsaus og hakkede nøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Disse vaflene er kjempefin erstatning for brødskiver til matpakken. Prøv dem med geitost og spekeskinke, for eksempel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter