Gresskarvafler med krem
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 g
-
4 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
⅛ tssalt
-
¼ tsmalt kanel
-
¼ tsmalt ingefær
-
¼ tsmalt kardemomme
-
5 ssbrunt sukker
-
2 dlgresskarpuré
-
2 dl
-
1 ½ dl
-
2 stkegg
KARAMELLSAUS
-
1 ½ dlsukker
-
1 dlvann
-
1 ss
-
1 dl
TOPPING
-
3 dl
-
100 gristede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør på lav varme. Ha mel, bakepulver, salt, kanel, malt ingefær, kardemomme, brunt sukker og gresskarpuré i en bakebolle.
Tips
Bak gresskarkjøtt i ovnen til mørt, eller kok det med litt vann, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Har du ikke gresskarkjøtt kan du kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.
-
2
Visp inn melk, Kefir og egg til en jevn røre. Ha i smeltet smør og rør til godt blandet. La røren svelle i ca. 20 minutter.
-
3
Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur.
-
4
Stek vafler i et varmt vaffeljern med litt smør og avkjøl på rist.
-
5
Hakk nøtter og rist i tørr stekepanne til de er lett gylne. Pisk kremfløten stiv. Server vaflene med krem, karamellsaus og hakkede nøtter.