Gresskarvafler med krem

Gresskarvafler med krem

0
18
Enkel50 min
Gresskarvafler er ekstra saftige, og en fantastisk måte å bruke opp rester av gresskarkjøtt etter Halloween-lykteverkstedet. Servert med krem, ristede nøtter og karamellsaus har du en smakfull dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

KARAMELLSAUS

TOPPING

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør på lav varme. Ha mel, bakepulver, salt, kanel, malt ingefær, kardemomme, brunt sukker og gresskarpuré i en bakebolle.

    Tips

    Bak gresskarkjøtt i ovnen til mørt, eller kok det med litt vann, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Har du ikke gresskarkjøtt kan du kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

  2. 2

    Visp inn melk, Kefir og egg til en jevn røre. Ha i smeltet smør og rør til godt blandet. La røren svelle i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur.

  4. 4

    Stek vafler i et varmt vaffeljern med litt smør og avkjøl på rist.

  5. 5

    Hakk nøtter og rist i tørr stekepanne til de er lett gylne. Pisk kremfløten stiv. Server vaflene med krem, karamellsaus og hakkede nøtter.

Tips

Disse vaflene er kjempefin erstatning for brødskiver til matpakken. Prøv dem med geitost og spekeskinke, for eksempel.

Del denne oppskriften: