Gresskarvafler med krem

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gresskarvafler er ekstra saftige, og en fantastisk måte å bruke opp rester av gresskarkjøtt etter Halloween-lykteverkstedet. Servert med krem, ristede nøtter og karamellsaus har du en smakfull dessert.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gTINE Meierismør
4 dlhvetemel
1 tsbakepulver
⅛ tssalt
¼ tsmalt kanel
¼ tsmalt ingefær
¼ tsmalt kardemomme
5 ssbrunt sukker
2 dlgresskarpuré
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dlTINE Kulturmjølk
2 stkegg

KARAMELLSAUS

1 ½ dlsukker
1 dlvann
1 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Kremfløte

TOPPING

3 dlTINE Kremfløte
100 gristede hasselnøtter
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på lav varme. Ha mel, bakepulver, salt, kanel, malt ingefær, kardemomme, brunt sukker og gresskarpuré i en bakebolle.

      Tips:

      Bak gresskarkjøtt i ovnen til mørt, eller kok det med litt vann, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Har du ikke gresskarkjøtt kan du kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

    2. Visp inn melk, kulturmelk og egg til en jevn røre. Ha i smeltet smør og rør til godt blandet. La røren svelle i ca. 20 minutter.
    3. Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur.
    4. Stek vafler i et varmt vaffeljern med litt smør og avkjøl på rist.
    5. Hakk nøtter og rist i tørr stekepanne til de er lett gylne. Pisk kremfløten stiv. Server vaflene med krem, karamellsaus og hakkede nøtter.

Tips:

Disse vaflene er kjempefin erstatning for brødskiver til matpakken. Prøv dem med geitost og spekeskinke, for eksempel.

Kommentarer

  Legg til kommentar