Håndkle og blad
Gresskarvafler med krem
(11)

Gresskarvafler med krem

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gresskarvafler er ekstra saftige, og en fantastisk måte å bruke opp rester av gresskarkjøtt etter Halloween-lykteverkstedet. Servert med krem, ristede nøtter og karamellsaus har du en smakfull dessert.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

50 gTINE Meierismør
4 dlhvetemel
1 tsbakepulver
⅛ tssalt
¼ tsmalt kanel
¼ tsmalt ingefær
¼ tsmalt kardemomme
5 ssbrunt sukker
2 dlgresskarpuré
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dlTINE Kulturmjølk
2 stkegg

KARAMELLSAUS

1 ½ dlsukker
1 dlvann
1 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Kremfløte

TOPPING

3 dlTINE Kremfløte
100 gristede hasselnøtter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på lav varme. Ha mel, bakepulver, salt, kanel, malt ingefær, kardemomme, brunt sukker og gresskarpuré i en bakebolle.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bak gresskarkjøtt i ovnen til mørt, eller kok det med litt vann, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Har du ikke gresskarkjøtt kan du kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

    2. Visp inn melk, kulturmelk og egg til en jevn røre. Ha i smeltet smør og rør til godt blandet. La røren svelle i ca. 20 minutter.
    3. Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl til romtemperatur.
    4. Stek vafler i et varmt vaffeljern med litt smør og avkjøl på rist.
    5. Hakk nøtter og rist i tørr stekepanne til de er lett gylne. Pisk kremfløten stiv. Server vaflene med krem, karamellsaus og hakkede nøtter.
Blått hjerte
Tips!

Disse vaflene er kjempefin erstatning for brødskiver til matpakken. Prøv dem med geitost og spekeskinke, for eksempel.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat