placeholder image
5

Eple- og brunostpai

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn
400 gepler
1 ½ dlaprikossyltetøy

Fyll:

100 gmandler
100 gmelis
1 stkegg
100 gTINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter
  • Med NÅ Paibunn:

    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.

      Tips:

      Nå-paibunnen passer til paiformer på 24–26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen. 

  • Med hjemmelaget paibunn:

    1. Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.
    2. Sett på stekeovnen på 200 °C.
    3. Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
  • Fyll:

    1. Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..
    2. Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.
    3. Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.
    4. Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.

Tips:

Bruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.

Kommentarer