Eple- og brunostpai

Eple- og brunostpai

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 80 min
  • 30 min
Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn
400 g epler
1 ½ dl aprikossyltetøy

Fyll:

100 g mandler
100 g melis
1 stk egg
100 g TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter
  1. Med NÅ Paibunn:

    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.
      Tips!

      Nå-paibunnen passer til paiformer på 24–26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen. 

  2. Med hjemmelaget paibunn:

    1. Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.
    2. Sett på stekeovnen på 200 °C.
    3. Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
  3. Fyll:

    1. Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..
    2. Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.
    3. Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.
    4. Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.
Tips!

Bruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nanna

    2 år siden
    Overraskende god=) Denne kommer jeg til å lage igjen. Lagde hjemmelaget bunn.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Nanna, Enig med deg! Så hyggelig å høre at du kommer til å lage den igjen :)God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Ellen

    2 år siden
    Hei! Takk for veldig god oppskrift. Brukte tine fløtemysost i stedet for millom brunost og det ble kjempegodt, så kan anbefales!

    Kommenter  (0)


  • Johnssdk

    3 år siden
    Muy buena la receta. A mi me gusta con chori. Besos, Juancho.

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hola Juancho, Gracias por los comentarios agradable ti :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat