Eple- og brunostpai
Enkel•80 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
-
400 gepler
-
1 ½ dlaprikossyltetøy
Fyll:
-
100 gmandler
-
100 gmelis
-
1 stkegg
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter
Med NÅ Paibunn:
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.
Tips
Nå-paibunnen passer til paiformer på 24–26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Med hjemmelaget paibunn:
-
3
Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.
-
4
Sett på stekeovnen på 200 °C.
-
5
Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Fyll:
-
6
Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..
-
7
Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.
-
8
Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.
-
9
Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.