Eple- og brunostpai
Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.
Enkel•1 t 20 min•12 personer
Ingredienser
- 1 stykk ferdig paibunn
- 400 g eple
- 1.5 dl aprikossyltetøy
Fyll:
- 100 g mandler
- 100 g melis
- 1 stykk egg
- 100 g TINE® Gudbrandsdalsost
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter
Med NÅ Paibunn:
1
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.
Med hjemmelaget paibunn:
1
Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.
2
Sett på stekeovnen på 200 °C.
3
Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Fyll:
1
Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..
2
Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.
3
Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.
4
Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.
TipsBruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.