Håndkle og blad
Eple- og brunostpai
(6262)

Eple- og brunostpai

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkNå® Paibunn
400 gepler
1 ½ dlaprikossyltetøy

Fyll:

100 gmandler
100 gmelis
1 stkegg
100 gTINE Gudbrandsdalsost Original
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter
    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Nå-paibunnen passer til paiformer på 24–26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen. 

    1. Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.
    2. Sett på stekeovnen på 200 °C.
    3. Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
    1. Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..
    2. Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.
    3. Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.
    4. Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.
Blått hjerte
Tips!

Bruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat