Eple- og brunostpai
Utførelse
EnkelTid
Steketid
Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
1 stk | Nå® Paibunn |
400 g | epler |
1 ½ dl | aprikossyltetøy |
Fyll:
100 g | mandler |
100 g | melis |
1 stk | egg |
100 g | TINE Gudbrandsdalsost Original |
Slik gjør du det
- Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter
Med NÅ Paibunn:
- Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.
Tips:
Nå-paibunnen passer til paiformer på 24–26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Med hjemmelaget paibunn:
- Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.
- Sett på stekeovnen på 200 °C.
- Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Fyll:
- Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..
- Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.
- Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.
- Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.
Tips:
Bruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.