Håndkle og blad
Eplesmuldrepai
(250250)

Eplesmuldrepai

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Fruktblanding:

500 gepler (evt. rabarbra eller pærer)
¾ dlsukker
1 sspotetmel

Smuldredeig:

1 ½ dlhvetemel
2 dlhavregryn
4 sssukker
100 gTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.
    3. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.
    4. Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.
    5. Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.
    6. Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.
Blått hjerte
Tips!

Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat