Eplesmuldrepai

Eplesmuldrepai

23
  • Enkel
  • 60 min
Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

Ingredienser

Fruktblanding:

500 g epler (evt. rabarbra eller pærer)
¾ dl sukker
1 ss potetmel

Smuldredeig:

1 ½ dl hvetemel
2 dl havregryn
4 ss sukker
100 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.
    3. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.
    4. Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.
    5. Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.
    6. Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.
Tips

Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

Kommentarer

  • Helene

    3 år siden
    Hva slags form passer denne oppskriften til?

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Helene, Denne oppskriften passer bra i en liten langpanne eller en ildfastform :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat