Eplesmuldrepai

Eplesmuldrepai

Kommentarer 23
  • Enkel
  • 60 min
Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fruktblanding:

500 g epler (evt. rabarbra eller pærer)
¾ dl sukker
1 ss potetmel

Smuldredeig:

1 ½ dl hvetemel
2 dl havregryn
4 ss sukker
100 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.
    3. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.
    4. Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.
    5. Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.
    6. Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.
Tips!

Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    2 år siden
    Hva slags form passer denne oppskriften til?

    Kommenter  (23)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Helene, Denne oppskriften passer bra i en liten langpanne eller en ildfastform :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    2 år siden
    Hvor stor form bør jeg bruke til seks porsjoner?

    Kommenter  (24)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      hei linda, jeg anbefaler deg og bruke en ildfastform som rommer ca. 2 liter :) Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • heidi

    2 år siden
    Veldig god, og enkel å lage. Brukte epler spelt glutenfrie havregryn og melkefri margarin grunnet allergi. Lager ihvertfall igjen.

    Kommenter  (22)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Heidi, Så bra at den smakte like godt med allergi tilpassing :) Takk for at du deler.

      Kommenter  (0)


  • Synnøve Hagen

    3 år siden
    Min ble bare helt tørr, og hadde nesten ingen smak... Hva gjorde jeg feil? Tror det ihvertfall burde vært smør nederst i formen, og kanskje jeg må ha mer smør i smuldredeigen?

    Kommenter  (22)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Synnøve, Det var leit å høre. Jeg er dessverre usikker på hva som har gått galt her. Brukte du kanskje varmluft? Det er viktig å bruke over- og undervarme i denne oppskriften, slik at den ikke tørker inn.

      Kommenter  (13)


  • Teresa

    3 år siden
    Hadde i litt hakka mandler og valnøtter som nesten blir som karamellisert under steikinga, fantastisk godt, rask og enkel. Oppskrifta er og lett å minske om du skal lage fex bare til to😊

    Kommenter  (32)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Teresa, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (2)


  • Christian Wines

    3 år siden
    Ekstra godt blir det dessuten med hakkede mandler oppi. En liten neve er nok. Og kanel er også et must!

    Kommenter  (27)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Christian, Takk for gode tips! God sommer:)

      Kommenter  (0)


  • Veronica

    4 år siden
    Kan man lage denne på glutenfritt mel?

    Kommenter  (28)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Veronica, Det er ingen problem å erstatte hvetemel med glutenfritt mel i denne oppskriften :)

      Kommenter  (2)


  • Emma

    4 år siden
    Kan denne fryses ned? og evt hvor lenge?

    Kommenter  (36)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Emma Du kan fint fryse smuldrepai. Om du skal lage den på forhånd er det en fordel å fryse den ustekt for så å sette den rett inn i ovnen. Eller frys ferdig pai, og la den varmes opp på lav temperatur. Jeg vil anbefale maks tre måneder i fryseren.

      Kommenter  (7)

    • Elisabeth

      4 år siden
      Kanel og sukkerin gold har jeg på min og bremyk smør

      Kommenter  (0)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Elisabeth, Takk for gode tips, selv om vi foretrekker meierismør ;)

        Kommenter  (2)


  • ali

    6 år siden
    kjempe godt!!!

    Kommenter  (22)


  • Lars

    6 år siden
    Det er deilig og kunne utnytte hva årstidene har og by på. Har laget denne med rabarbra i sommer og det var nydelig. Nå står epleformen i ovnen og lager godlukt i huset.

    Kommenter  (21)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Mmmm...sikkert helt nydelig med rabarbra også, ja, Lars! Takk for tipset! :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat