Skip to main content

Eplesmuldrepai

Enkel
1t

Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

3.9
(471)
Next ImageEplesmuldrepai

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Fruktblanding:

500 g
eple (evt. rabarbra eller pærer)
0.75 dl
sukker
1 ss
potetmel

Smuldredeig:

1.5 dl
hvetemel
2 dl
havregryn
4 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.

  2. Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.

  3. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.

  4. Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.

  5. Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.

  6. Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter