Eplepai Quebec

Eplepai Quebec

2
72
Enkel40 min
Knasende og god eplepai med friske epler og hasselnøtter. En rask og lettvint dessert etter middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    epler
  • 1 dl
  • 2 dl
    brunt sukker
  • 1 dl
    hvetemel
  • ¼ ts
    salt
  • 2 ½ dl
    hasselnøtter

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skrell eplene og del dem i båter. Legg dem i en smurt ildfast form. Rør smør og sukker til smørkrem, tilsett mel, salt og hakkede nøtter. Fordel blandingen over eplene. Stek i ovn i ca. 30 minutter.

  3. 3

    Server kaken helst lunken. Pisket krem smaker svært godt til.

Tips

Server gjerne med en kule vaniljeis.

Del denne oppskriften: