Saftig eplekake
Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.
Middels•2 t 10 min•1 personer
Ingredienser
Eplekake
- 3 dl hvetemel
- 125 g TINE® Meierismør
- 3 ss sukker
- 1 stykk eggeplomme
Ostefyllet
- 2 stykk egg
- 1 stykk eggehvite, (eggeplommen bruker du i bunnen)
- 0.75 dl sukker
- 100 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri
Slik gjør du
1
Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
TipsGlad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
3
Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
4
Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
5
Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
6
Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
TipsServer lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.
Tips#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.