Saftig eplekake

Saftig eplekake

Kommentarer 13
  • Middels
  • 130 min
  • 60 min
Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Rund form

Eplekake

3 dl hvetemel
125 g TINE Meierismør
3 ss sukker
1 stk eggeplomme

Eplefyllet

4 stk faste epler

Ostefyllet

2 stk egg
1 stk eggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
¾ dl sukker
100 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ts vaniljesukker
2 dl Kesam® Original

Slik gjør du det

    1. Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
      Tips!

      Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
    4. Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
    5. Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
    6. Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
      Tips!

      Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.

Tips!

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elias

    2 år siden
    Hei, er kaken myk inne, middels eller litt hard når den er ferdig

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elias, En eplekake skal alltid være mykt og fint sukkerprød tvers igjennom :) er den bløt er den stekt for lite og er den hard/tørr har du stekt den altfor lenge. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Gerd M.B. Odland

    4 år siden
    Jeg har så mye epler som jeg ønsker å bruke mens de er friske. Kan disse kakeoppskriftene fryses.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Gerd, Ja denne kaken kan fryses. Vent til kaken er helt avkjølt før du pakker den inn i en lufttett boks eller plastpose, og fryser ned :)

      Kommenter  (0)


  • Kate

    5 år siden
    Skal kaken stekes nederst i ovnen?

    Kommenter  (14)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Kaken skal stekes midt i ovnen. God baking!

      Kommenter  (2)


  • Kate

    5 år siden
    Skal smøret smeltes før det has i foodprosessoren?

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Nei, smøret skal ikke smeltes. Men det er en fordel at det er romtemperert. Om du ikke når det, er trikset å skjære smøret i mindre terninger slik at det lettere blander seg med melet. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Øyvind Dæhlen

    5 år siden
    Denne kaken tar to timer å lage om man følger gitt oppskrift. Ikke 45min.

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Det har du helt rett i. Vi endrer til korrekt tid. Takk for tilbakemelding!

      Kommenter  (0)


  • Marit

    6 år siden
    Skal det være creme freiche eller kesamI denne oppskriften?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Her har det sneket seg inn en feil i fremgangsmåten. Beklager det! Det er Kesam det skal være - men faktisk går det fint å bruke Crème Fraîche i stedet, dersom du skulle ønske det! God og saftig blir den uansett! Takk for tipset om feilen, Marit!

      Kommenter  (1)


  • Tina

    7 år siden
    Lurer på om det skal være Crème fraîche eller Kesam tilslutt i denne oppskriften? siden det står Kesam i ostefyll, men Crème fraîche i punkt 5?

    Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat