Saftig eplekake

Saftig eplekake

13
  • Middels
  • 130 min
  • 60 min
Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

Ingredienser

Utstyr

Rund form

Eplekake

3 dl hvetemel
125 g TINE Meierismør
3 ss sukker
1 stk eggeplomme

Eplefyllet

4 stk faste epler

Ostefyllet

2 stk egg
1 stk eggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
¾ dl sukker
100 g TINE Kremgo® Naturell
1 ts vaniljesukker
2 dl Kesam® Original

Slik gjør du det

    1. Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
      Tips

      Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
    4. Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
    5. Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
    6. Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
      Tips

      Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.

Tips

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

Kommentarer

  • Elias

    3 år siden
    Hei, er kaken myk inne, middels eller litt hard når den er ferdig

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Elias, En eplekake skal alltid være mykt og fint sukkerprød tvers igjennom :) er den bløt er den stekt for lite og er den hard/tørr har du stekt den altfor lenge. Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat