Saftig eplekake
Middels•130 min60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Eplekake
-
3 dlhvetemel
-
125 g
-
3 sssukker
-
1 stkeggeplomme
Eplefyllet
-
4 stkfaste epler
Ostefyllet
-
2 stkegg
-
1 stkeggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
-
¾ dlsukker
-
100 g
-
1 tsvaniljesukker
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
Tips
Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
3
Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
-
4
Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
-
5
Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
-
6
Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
Tips
Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.