Saftig eplekake

Saftig eplekake

13
161
Middels130 min
Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplekake

Eplefyllet

  • 4 stk
    faste epler

Ostefyllet

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.

    Tips

    Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. 3

    Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.

  4. 4

    Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

  5. 5

    Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

  6. 6

    Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.

    Tips

    Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.

Tips

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

Del denne oppskriften: