Ostefat med aprikoschutney

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et ostefat hører også med til julefrokosten og koldtbordet. Ost er både lettvint og godt, og kan nesten være som dessert. Chutneys av ulike slag er godt følge til ost, og er veldig enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på aprikoschutney.

Antall porsjoner

Ingredienser

380 gTINE Gräddost
150 gSelbu Blå eller annen blåmuggost
150 gFryd® Brie eller annen hvitmuggost

Aprikoschutney

200 gtørkede aprikoser
½ stksitroner
2 dlvann
3 stkstjerneanis
1 stkkanelstang
2 ssvalnøtter
1 ssmadeira (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær aprikosene i biter. Press saften av sitronen. Kok aprikosene med vann, sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10-15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Hakk valnøttene. Rør inn valnøtter og eventuelt madeira.
    2. Avkjøl og ha chutneyen over i et glass. Oppbevar kjølig til servering.
    3. Legg opp osten og sett frem chutneyen. Server gjerne kjeks eller knekkebrød til.

Tips:

Temperer ostene ca 1 time før servering. Da kommer alle smakene til sin rett.

Kommentarer