
Ostefat med aprikoschutney
Enkel•20 min min
Et ostefat hører også med til julefrokosten og koldtbordet. Ost er både lettvint og godt, og kan nesten være som dessert. Chutneys av ulike slag er godt følge til ost, og er veldig enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på aprikoschutney.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
380 g
-
150 gSelbu Blå® Original eller annen blåmuggost
-
150 gDovre Norsk Brie eller annen hvitmuggost
Aprikoschutney
-
200 gtørkede aprikoser
-
½ stksitron
-
2 dlvann
-
3 stkstjerneanis
-
1 stkkanelstang
-
2 ssvalnøtter
-
1 ssmadeira (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Skjær aprikosene i biter. Press saften av sitronen. Kok aprikosene med vann, sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10-15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Hakk valnøttene. Rør inn valnøtter og eventuelt madeira.
-
2
Avkjøl og ha chutneyen over i et glass. Oppbevar kjølig til servering.
-
3
Legg opp osten og sett frem chutneyen. Server gjerne kjeks eller knekkebrød til.