Skip to main content

Ostefat med aprikoschutney

Enkel
20min

Et ostefat hører også med til julefrokosten og koldtbordet. Ost er både lettvint og godt, og kan nesten være som dessert. Chutneys av ulike slag er godt følge til ost, og er veldig enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på aprikoschutney.

4.1
(15)
Next ImageOstefat med aprikoschutney

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
Selbu Blå® Original eller annen blåmuggost
150 g
Dovre Norsk Brie eller annen hvitmuggost

Aprikoschutney

200 g
tørkede aprikos
0.5 stk
sitron
2 dl
vann
3 stk
stjerneanis
1 stk
kanelstang
2 ss
valnøtter
1 ss
madeira (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Skjær aprikosene i biter. Press saften av sitronen. Kok aprikosene med vann, sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10-15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Hakk valnøttene. Rør inn valnøtter og eventuelt madeira.

  2. Avkjøl og ha chutneyen over i et glass. Oppbevar kjølig til servering.

  3. Legg opp osten og sett frem chutneyen. Server gjerne kjeks eller knekkebrød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Temperer ostene ca 1 time før servering. Da kommer alle smakene til sin rett.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter