
Ostefat med aprikoschutney
Et ostefat hører også med til julefrokosten og koldtbordet. Ost er både lettvint og godt, og kan nesten være som dessert. Chutneys av ulike slag er godt følge til ost, og er veldig enkelt å lage. Prøv for eksempel denne oppskriften på aprikoschutney.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Aprikoschutney
Fremgangsmåte
- 1
Skjær aprikosene i biter. Press saften av sitronen. Kok aprikosene med vann, sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10-15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Hakk valnøttene. Rør inn valnøtter og eventuelt madeira.
- 2
Avkjøl og ha chutneyen over i et glass. Oppbevar kjølig til servering.
- 3
Legg opp osten og sett frem chutneyen. Server gjerne kjeks eller knekkebrød til.
Tips
Temperer ostene ca 1 time før servering. Da kommer alle smakene til sin rett.