Marinert-ost

Marinert ost

14
37
Enkel15 min
Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    TINE Norsk Edamer eller annen god ost
  • 1 stk
    rød paprika , eller grillet paprika

Marinade:

  • ½ stk
    chili , finhakket
  • 1 ss
    basilikumblader
  • 1 ss
    timian
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    grønne pepperkorn
  • 3 dl
    olivenolje
  • 2 dl
    hvitvinseddik

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær ost i terninger og paprika i strimler.

  2. 2

    Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.

  3. 3

    Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.

  4. 4

    Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.

Tips

Ved å prikke osteterningene med en gaffel før du legger dem i glasset, vil marinaden kunne trekke lenger inn og gi enda mer smak.

Del denne oppskriften: