Marinert ost

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gTINE norsk Edamer eller annen god ost
1 stkrød paprika, eller grillet paprika

Marinade:

½ stkchili, finhakket
1 ssbasilikumblader
1 sstimian
2 stkhvitløksfedd
1 ssgrønne pepperkorn
3 dlolivenolje
2 dlhvitvinseddik
 Les kommentarer (12) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skjær ost i terninger og paprika i strimler.
    2. Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.
    3. Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.
    4. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.

Tips:

Ved å prikke osteterningene med en gaffel før du legger dem i glasset, vil marinaden kunne trekke lenger inn og gi enda mer smak.

Kommentarer

  Legg til kommentar