Marinert ost
Enkel•15 min min
Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gTINE Norsk Edamer eller annen god ost
-
1 stkrød paprika , eller grillet paprika
Marinade:
-
½ stkchili , finhakket
-
1 ssbasilikumblader
-
1 sstimian
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssgrønne pepperkorn
-
3 dlolivenolje
-
2 dlhvitvinseddik
Slik gjør du det
-
1
Skjær ost i terninger og paprika i strimler.
-
2
Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.
-
3
Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.
-
4
Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.