Skip to main content

Marinert ost

Enkel
15min

Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.

3.7
(56)
Next ImageMarinert ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
TINE Norsk Edamer eller annen god ost
1 stk
rød paprika, eller grillet paprika

Marinade:

0.5 stk
chili, finhakket
1 ss
basilikumblader
1 ss
timian
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
grønne pepperkorn
3 dl
olivenolje
2 dl
hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  1. Skjær ost i terninger og paprika i strimler.

  2. Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.

  3. Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.

  4. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ved å prikke osteterningene med en gaffel før du legger dem i glasset, vil marinaden kunne trekke lenger inn og gi enda mer smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter