Marinert-ost

Marinert ost

14
  • Enkel
  • 15 min
Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.

Ingredienser

300 g TINE Norsk Edamer eller annen god ost
1 stk rød paprika , eller grillet paprika

Marinade:

½ stk chili , finhakket
1 ss basilikumblader
1 ss timian
2 stk hvitløksfedd
1 ss grønne pepperkorn
3 dl olivenolje
2 dl hvitvinseddik

Slik gjør du det

    1. Skjær ost i terninger og paprika i strimler.
    2. Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.
    3. Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.
    4. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.
Tips

Ved å prikke osteterningene med en gaffel før du legger dem i glasset, vil marinaden kunne trekke lenger inn og gi enda mer smak.

Kommentarer

  • Sylvia

    2 år siden
    Hei

    Jeg marinerte Edamer før jul i fjor, altså i 2016, glasset er uåpnet og har stått i kjøleskap hele tiden. Er den fortsatt brukbar ? Har brukt denne oppskriften:
    http://www.kk.no/livet/marinert-edamer/68121751

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Sylvia! Vi anbefaler at man ser, lukter og smaker på produktet for å avgjøre holdbaheten. Stol på sansene dine :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat