Marinert-ost

Marinert ost

14
 • Enkel
 • 15 min
Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.

Ingredienser

300 g TINE Norsk Edamer eller annen god ost
1 stk rød paprika , eller grillet paprika

Marinade:

½ stk chili , finhakket
1 ss basilikumblader
1 ss timian
2 stk hvitløksfedd
1 ss grønne pepperkorn
3 dl olivenolje
2 dl hvitvinseddik

Slik gjør du det

  1. Skjær ost i terninger og paprika i strimler.
  2. Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.
  3. Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.
  4. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.
Tips!

Ved å prikke osteterningene med en gaffel før du legger dem i glasset, vil marinaden kunne trekke lenger inn og gi enda mer smak.

Kommentarer

 • Sylvia

  2 år siden
  Hei

  Jeg marinerte Edamer før jul i fjor, altså i 2016, glasset er uåpnet og har stått i kjøleskap hele tiden. Er den fortsatt brukbar ? Har brukt denne oppskriften:
  http://www.kk.no/livet/marinert-edamer/68121751

   (0)

  • Margrete , Kundekonsulent

   2 år siden
   Hei, Sylvia! Vi anbefaler at man ser, lukter og smaker på produktet for å avgjøre holdbaheten. Stol på sansene dine :)

    (0)


 • Elise

  6 år siden
  Hei! Går det an å sløyfe hvitvinseddiken? eller eventuelt tilsette litt sitronsaft..

   (0)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Hei Elise! Det vil ikke bli samme resultat med litt sitronsaft i stedet for hvitvinseddik. Det er tross alt 2 dl eddik. Bruk gjerne en annen lys eddik i stedet for hvitvinseddik. Dette vil også ha en konserverende virkning. Lykke til!

    (2)


 • Ingrid

  6 år siden
  Hei! Eg lurer på å lage denne oppskrifta som julepresang i år og lurer på kortid det er lurt å lage den? kor lenge kan den stå?

   (6)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei! Marinert ost holder seg lenge. Jeg ville sett på holdbarheten på oljen, og tatt utgangspunkt i den. Men sånn generelt vil marinert Edamer holde seg i flere måneder, rundt et halvt år er helt i orden, så lenge osten oppbevares kjølig og gjerne litt mørkt. Den bør lages minimum en uke før den skal gis bort. Det er veldig hyggelig (og ikke minst godt) med spiselige gaver!

    (1)


 • Merethe

  7 år siden
  Skal den oppbevares kjølig eller i romtemperatur?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Merethe. Denne marinerte osten bør stå kjølig, men tåler å være noen timer innpakket under juletreet dersom den skal gis bort i julegave. God jul!

    (0)


 • Monica W

  7 år siden
  Jeg prøvde å lage denne i går, men marinaden ble grumsete og ekkel å se på. Luktet mest eddik også. Hva kan jeg ha gjort feil?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Monica! Når du blander olivenolje og eddik vil det skille seg når det står. Når den står kjølig, stivner olivenoljen på toppen. Rør derfor rundt før servering, så vil du få et fint resultat. Så her er det meget godt mulig at du har gjort alt akkurat slik du skal! God jul!

    (3)


 • Karla

  7 år siden
  Jeg lager denne oppskriften hvert år, det er blitt en tradisjon hos oss. Jeg lager til oss selv og som gave :-) ingen jul uten denne marinerte osten.

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Så hyggelig å høre, Karla, at denne gode marinerte osten har blitt en tradisjon hjemme hos dere! :) Det er jo både hyggelig å gi og å få spiselige julegaver (håper vennene mine leser dette og tar hintet!). Hvis du ønsker flere tips til hva du kan lage, kan du jo ta en titt her: http://www.tine.no/oppskrifter/sesong-og-tema/jul/julens-spiselige-gaver . God jul etterhvert! :)

    (0)

   • Siv

    7 år siden
    Kor lenge kan denne stå før den blir dårlig? Takk

     (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

     7 år siden
     Hei Siv. Marinert Edamer holder seg veldig lenge. Osten blir kjempegod, ekstra lagret og får enda mer smak når den får tid til å trekke marinade godt inn. Men husk å oppbevare den kaldt og bruk en ren gaffel/skje når du forsyner deg. Lykke til og beklager sent svar på spørsmålet ditt. God jul!

      (0)


Det er mye kjærlighet i god mat