TINE Norsk Edamer er en norskprodusert slektning av den nederlandske Edamerosten. Osten har mange fellestrekk med Norvegia®, men den er gjerne litt fastere, litt saltere og litt syrligere på smak.
-
Edamer er juleosten fremfor noen i Norge. Den egner seg meget godt som pålegg, i salater, i osteanretningen og i varme osteretter. Edamer er en ost som er meget godt egnet til lagring og kan lagres i minst seks år. Legg gjerne osten nederst i kjøleskapet og la den ligge noen år, den blir bare enda bedre.
-
pasteurisert melk, salt, syrekultur, mikrobiell løpe, konserveringsmiddel (natriumnitrat)
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1475 kJ ( 355 kcal) fett 27 g -hvorav mettede fettsyrer 17 g karbohydrat 0 g -hvorav sukkerarter 0 g protein 28 g salt 1,5 g kalsium 800 mg (100 %') vitamin A 270 µg (34 %') riboflavin 0,30 mg (22 %') folsyre 41 µg (21 %') vitamin B12 2,4 µg (94 %') fosfor 580 mg (83 %') sink 4,4 mg (44 %') jod 30 µg (20 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (< 0,01 g laktose pr. 100 g ost).
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C. Kan oppbevares i romtemperatur i kortere perioder.
-
- 850 g, plastemballasje