TINE norsk Gräddost på fjøl

Gräddost - skandinavisk fløteost

TINE norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.

Gräddost er en gul, halvfast ost av kumelk. Oppskriften ble utviklet i Sverige av meieriet Boxholm Ost  i 1952.

Gräddost er ganske myk i konsistensen og bør skjæres i tykke skiver med kniv. Osten regnes som en typisk dessertost som bør nytes sammen med druer eller annen frisk frukt.

TINE Gräddost kan også nytes på kjeks, knekkebrød eller annet godt brød.

Historien om våre hvitoster

Edamer - den runde og røde osten

Edamerost er en tørr, fast ost fra byen Edam i Nederland, ikke langt fra Amsterdam. Den runde ballfasongen skyldes behovet for effektiv håndtering og flytting i tidligere tider.

Sveitser® - i Norge siden 1815

Sveitserne lærte oss å lage ost. En av deres mest kjent oster heter Emmentaler og skriver seg fra den fruktbare dalen Emme i Sveits. I Norge har vi produsert vår Sveitser® siden 1815.

Gräddost - skandinavisk fløteost

TINE norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.