Strull

Strull

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 60 min
Strull er knasende gode småkaker som lages i krumkakejernet og rulles sammen til deilige kjeks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Krumkakejern
2 ½ dl TINE Kremfløte , eller TINE Seterrømme
100 g sukker
120 g hvetemel
½ dl kaldt vann

Slik gjør du det

    1. Visp kremfløte og sukker. Rør inn siktet mel og kaldt vann.
      Tips!

      La dem gjerne svelle i 30 minutter før steking. 

    2. Stek i jern og form til strull med en pinne, bruk gjerne baksiden av en sleiv. Rull strullen i det du tar den ut av jernet, ellers stivner den.
    3. Oppbevar i tett boks.
Tips!

Strull passer perfekt til is og kremdesserter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Frida

    1 år siden
    Jeg lagde disse med både laktosefri fløte og glutenfritt mel. Jeg brukte toro fin kakemix og det fungerte supert. Pass på å sikte melet godt for å unngå klumper i røra. Strullene mine ble kjempegode?? kan fint kutte litt på sukkermengden for de ble søte nok.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler dine supre tips med oss alle, Frida :) Det høres nydelig ut! Forsett å bake :)

      Kommenter  (0)


  • Julie

    2 år siden
    Hei. Går det ann å bruke laktosefri rømme i stedet for seterrømme?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Julie, Det går helt fint :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Janne Andrine

    3 år siden
    Jeg ønsker meg en oppskrift på glutenfri strull :-)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Janne, Dersom du har en glutenfri melerstatning liggende, så kan du fint bruke denne. Hvetemelet utgjør en så liten mengde av oppskriften, at du vil få fine struller med glutenfritt mel. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • unni sende sivertsen

    3 år siden
    skal det ikke være egg i strulln???? det står det i min oppskrift ja.

    Kommenter  (41)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Unni, Tradisjonelt så brukte man ikke egg i strull, men dersom du foretrekker det, så kan du fint ha i ett. Egget hjelper til å emulgere røren slik at Strullen blir fastere, når den er ferdig stekt :)

      Kommenter  (20)


Det er mye kjærlighet i god mat