Glutenfrie krumkaker

Glutenfrie krumkaker

22
  • Middels
  • 120 min
Ingen jul uten knasende gode krumkaker! Her har du oppskriften på en glutenfri variant.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
3 stk egg
150 g sukker
75 g Semper Fin Mix (Semper white flour mix)
75 g potetmel
½ ts kardemomme
½ dl vann

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern, og eventuelt en krumkakepinne eller en kopp.
    2. Smelt smøret i en kjele, og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Rør inn det avkjølte smøret, og deretter glutenfritt mel, potetmel og kardemomme. Helt til slutt rører du inn vannet. La røren svelle (hvile) 1 time.
    4. Varm opp krumkakejernet, og legg en teskje røre på midten av jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm, eller legg kaken over en kopp.
      Tips!

      Krumkakene oppbevares best i en tett boks.

Tips!

 I stedet for de tradisjonelle kremmerhusene, kan du gjerne legge krumkakene over en kopp. Da får du en form som kan fylles med multekrem, eller andre godsaker.

Kommentarer

  • Linda

    7 måneder siden
    Jeg har brukt toro fin kakemiks sammen med potetmel. Fulgt oppskriften helt. Lar deigen stå i kjøleskap en stund før steking. Det er ingenting galt med melet. Disse blir kjempegode . Lette å få til.

     (0)


  • Odd

    1 år siden
    Benyttet Toro glutenfritt mel - helt ubrukelig til kromkaker. Selv uten vann fløt de ut på jernet som avispapir.

     (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Så synd at resultatet ikke ble vellykket. Vi har ikke testet med dette melet selv. Kanskje du skal melde fra om dette til Toro?

       (0)

      • Gunn Martinussen

        8 måneder siden
        Hvilken type glutenfritt mel har dere brukt? Hadde vært fint om det sto i oppskriften, når det tydeligvis ikke er det samme. Kjedelig å feile!

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          7 måneder siden
          Hei Gunn,

          Her er det brukt Semper mix for baking. Dette blir oppdatert i oppskriften fortløpende :)

           (0)


  • Julie Catharina

    3 år siden
    Kan man bruke maizena som glutenfritt mel?

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      hei Julie, Nei, det er ikke å anbefale! Det finnes mange glutenfrie meltyper i butikkene nå, spør om hjelp av betjeningen om du er usikker :) Lykke til!

       (5)

      • Gunn Martinussen

        8 måneder siden
        Hborfor skriver dere dete ikke hvilken type glutenfritt mel dette er basert på? Hva eksakt har dere brukt i oppskriften?

         (0)

        • Rita korsmo

          5 måneder siden
          Det står jo semper fin mix og semper mix i oppskriften .

           (0)


  • Maj

    3 år siden
    Kan de lages uten sukker? F. Eks.med sukrin?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Maj, Det skal gå bra, men anbefaler 50/50 med sukker og sukrin for smakens skyld :) Gi oss gjerne en tibakemelding på hvordan resultatet ble. Lykke til!

       (4)


  • Brandur

    3 år siden
    Hvor mange før du av en posjon?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Brandur, Av denne oppskriften får su ca 15 krumkaker :) Lykke til!

       (0)


  • Anne

    4 år siden
    Hva slags glutenfritt mel er best?

     (29)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Anne, Det er smak og behag hvilket glutenfritt som er best. Her må du nesten bare prøve deg litt frem, og gjøre deg opp din egen mening. Lykke til :)

       (7)


  • Unni Trosten

    5 år siden
    Kjempegode, brukte vaniljesukker og kutta ut kardemomme

     (9)


  • Sonja

    5 år siden
    Kan eg bruke jyttemjøl i staden for glutenfritt kjøl?

     (8)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      I utgangspunktet skal det gå fint, samtidig vil jeg nok heller anbefale deg å lage denne oppskriften: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/krumkaker , og bytte hvetemelet med jyttemel. God baking!

       (1)


  • Jan Rune

    5 år siden
    Hei, Jeg ser at vi først skal piske eggedosis av egg og sukker. Deretter skal vi røre inn sukker og resten. Skal sukkeret deles opp i to omganger?

     (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Jan Rune, Her er det rett og slett en liten feil i oppskriften, takk for at du gjorde oss oppmerksom. Jeg retter det opp med en gang, sukkeret trenger ikke deles opp:) God jul!

       (0)


  • Anne

    5 år siden
    Hvor mange krumkaker blir det ut av denne røra? Skal lage til 28 stk.

     (12)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Anne, Denne oppskriften gir deg ca. 15 krumkaker:) God jul!

       (5)


Det er mye kjærlighet i god mat