tablecloth-basil
Glutenfrie krumkaker
(112)

Glutenfrie krumkaker

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Ingen jul uten knasende gode krumkaker! Her har du oppskriften på en glutenfri variant.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

150 gTINE Meierismør
3 stkegg
150 gsukker
75 gglutenfritt mel
75 gpotetmel
½ tskardemomme
½ dlvann
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern, og eventuelt en krumkakepinne eller en kopp.
    2. Smelt smøret i en kjele, og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Rør inn det avkjølte smøret, og deretter glutenfritt mel, potetmel og kardemomme. Helt til slutt rører du inn vannet. La røren svelle (hvile) 1 time.
    4. Varm opp krumkakejernet, og legg en teskje røre på midten av jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm, eller legg kaken over en kopp.
      blue heart
      Tips!

      Krumkakene oppbevares best i en tett boks.

blue heart
Tips!

 I stedet for de tradisjonelle kremmerhusene, kan du gjerne legge krumkakene over en kopp. Da får du en form som kan fylles med multekrem, eller andre godsaker.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff