Glutenfrie krumkaker

Glutenfrie krumkaker

22
  • Middels
  • 120 min
Ingen jul uten knasende gode krumkaker! Her har du oppskriften på en glutenfri variant.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
3 stk egg
150 g sukker
75 g Semper Fin Mix (Semper white flour mix)
75 g potetmel
½ ts kardemomme
½ dl vann

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern, og eventuelt en krumkakepinne eller en kopp.
    2. Smelt smøret i en kjele, og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Rør inn det avkjølte smøret, og deretter glutenfritt mel, potetmel og kardemomme. Helt til slutt rører du inn vannet. La røren svelle (hvile) 1 time.
    4. Varm opp krumkakejernet, og legg en teskje røre på midten av jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm, eller legg kaken over en kopp.
      Tips

      Krumkakene oppbevares best i en tett boks.

Tips

 I stedet for de tradisjonelle kremmerhusene, kan du gjerne legge krumkakene over en kopp. Da får du en form som kan fylles med multekrem, eller andre godsaker.

Kommentarer

  • Linda

    11 måneder siden
    Jeg har brukt toro fin kakemiks sammen med potetmel. Fulgt oppskriften helt. Lar deigen stå i kjøleskap en stund før steking. Det er ingenting galt med melet. Disse blir kjempegode . Lette å få til.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat