Glutenfrie smultringer

Glutenfrie smultringer

Kommentarer 29
  • Middels
  • 90 min
Her har du oppskriften på glutenfrie smultringer. Smultringer er julebakst som regnes for mange som én av de syv slagene. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, eller gi bort i gave.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk egg
3 dl sukker
1 dl TINE Kulturmjølk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
650 g glutenfritt mel
2 ts hornsalt
1 ts kardemomme

Til koking

1 kg smult til koking

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, hornsalt og kardemomme i melken, og bland alt sammen til en deig. Sett deigen tildekket i kjøleskapet i 1-2 timer.
    2. Kjevle deigen til en leiv på ca ½ cm. Trykk ut smultringer med en utstikker.
  1. Frityrkoking

    1. Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Kok kakene til de er gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.
      Tips!

      Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt, og det er lett å brenne seg. Slå aldri vann på varmt fett, og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

Tips!

For å finne ut om smulten er passe varm, kan du stikke en tresleiv i gryten. Det skal bruse lett rundt sleiven.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Joru

    19 dager siden
    Hei smulteringene gikk jeg ikke til. Har prøvd alt

    Kommenter  (0)


  • Ella

    7 måneder siden
    Hei, ville lage smultringer til mine vegetarianske venner, lurte på om det fantes noe å erstatte smulten med som er et fettprodukt fra svin?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Ella, Du kan erstatte smulten med smør eller margarin :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Charlotte

    12 måneder siden
    Hei :) Jeg husker Bestemor sine smultringer som det var igår hun lagde de, og vi savner alle dette til jul, dessverre har flere av oss gluten og laktose intoleranse. kan man bytte ut den vanlige melken med laktosefri melk?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Charlotte,

      Det er alltid hyggelig med gode minner :) Du kan fint bytte ut melken med laktosefri melk. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Amy Lene

    12 måneder siden
    I oppskriften står det kun "glutenfritt mel".
    Men hvilket mel er det da snakk om?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Amy Lene,

      Du kan bruke det glutenfrie melet du ønsker, men jeg anbefaler Semper fin mix :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Therese

    3 år siden
    Jeg lagde smultringer for første gang nå før jul og de ble veldig populære her. Både de med og uten cøliaki likte de!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Så hyggelig å høre, Therese :)

      Kommenter  (1)


  • Trine

    3 år siden
    Det blir en veldig lukt av hornsalt/ salmiakk når jeg lager disse smultringene, slik at det blir ødeleggende for smaken. (Enda jeg brukte 2 små teskjeer). Jeg prøvde først bare noen få smultringer, og har prøvd å finne ut hva jeg skal gjøre for å minske lukten av hornsalt.. Noen tips? Ev. må jeg lage enda en røre, men da uten hornsalt og så blande den med den jeg allerede har laget, men da vil vel det gå utover hevingen av smultringene i smultet kanskje?

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Trine, Hornsaltet skal hjelpe smultringene å heve. Dersom du ikke liker smaken denne setter, så kan du erstatte hornsaltet med gjær. Bruk da 20 gram gjær på denne oppskriften. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • hege

    3 år siden
    He! Stemmer det at det skal være 3 dl sukker ? Prøvde dette i går, men det ble aldri eggedosis , mere som en tykk grøt. Lurer på hva jeg har gjort feil .

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hege, Det kan være at eggene dine var litt små? Da kan det lønne seg å begynne med halve mengden sukker og tilsette resten når eggedosisen begynner å bli luftig. Pisk lenge, gjerne 15 til 20 minutter. Lykke til :)

      Kommenter  (0)

    • hege

      3 år siden
      Takk for tips! :))

      Kommenter  (0)


  • Tove Myhre

    3 år siden
    Hei.Jeg har lovet å koke glutenfrie smultringer for ei venninne.Hvilken meltype er det best å bruke.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tove, Det er flere som har kommentert at de bruker Semper-mix, men jeg har også brukt Jyttmel. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Kathrine Haugland

    3 år siden
    Hei, har akkurat laget dobbel porsjon og da fikk jeg 140 stk. Laget samme oppskrift i fjor, så dobbelt pga erfaring :-) super oppskrift å jobbe med, fryser de ned og tar opp etterhvert. De tiner fort. Takk til Tine.no for denne fantastiske oppskriften!!!

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kathrine, Takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Hvor store emner hadde du per smultring da? 20 gram?

      Kommenter  (0)


  • Kirsti Gimse Småvik

    3 år siden
    Hvor mange smultringer blir det ca. av en porsjon?

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kirsti, Vi fikk cirka 20 smultringer på 50 gram. Men jeg ser at mange har laget de mindre, og da får du selvsagt flere smultringer. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat