Skip to main content

Glutenfrie smultringer

Middels
1t 30min

Her har du oppskriften på glutenfrie smultringer. Smultringer er julebakst som regnes for mange som én av de syv slagene. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, eller gi bort i gave.

4.0
(180)
Next ImageGlutenfrie smultringer

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
egg
3 dl
sukker
650 g
glutenfritt mel
2 ts
hornsalt
1 ts
kardemomme

Til koking

1 kg
smult til koking

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, hornsalt og kardemomme i melken, og bland alt sammen til en deig. Sett deigen tildekket i kjøleskapet i 1-2 timer.

  2. Kjevle deigen til en leiv på ca ½ cm. Trykk ut smultringer med en utstikker.

Frityrkoking

  1. Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Kok kakene til de er gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.

    Tips

    Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt, og det er lett å brenne seg. Slå aldri vann på varmt fett, og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å finne ut om smulten er passe varm, kan du stikke en tresleiv i gryten. Det skal bruse lett rundt sleiven.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter