Glutenfrie smultringer

Glutenfrie smultringer

35
  • Middels
  • 90 min
Her har du oppskriften på glutenfrie smultringer. Smultringer er julebakst som regnes for mange som én av de syv slagene. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, eller gi bort i gave.

Ingredienser

2 stk egg
3 dl sukker
1 dl TINE Kulturmjølk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
650 g glutenfritt mel
2 ts hornsalt
1 ts kardemomme

Til koking

1 kg smult til koking

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, hornsalt og kardemomme i melken, og bland alt sammen til en deig. Sett deigen tildekket i kjøleskapet i 1-2 timer.
    2. Kjevle deigen til en leiv på ca ½ cm. Trykk ut smultringer med en utstikker.
  1. Frityrkoking

    1. Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Kok kakene til de er gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.
      Tips

      Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt, og det er lett å brenne seg. Slå aldri vann på varmt fett, og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

Tips

For å finne ut om smulten er passe varm, kan du stikke en tresleiv i gryten. Det skal bruse lett rundt sleiven.

Kommentarer

  • Pia

    1 måneder siden
    Fikk veldig bra resultat av denne oppskriften! Tusen takk :-) Har fryst dem ned. Hvordan anbefaler du å tine de, slik at de blir saftigst/mykest mulig?

     (0)

    • Sandra , Kundebehandler

      1 måneder siden
      Hei Pia! Smultringene kan tines på kjøkkenbenken, men du kan også varme litt i ovnen før servering :-)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat