Glutenfrie kokosmakroner

Glutenfrie kokosmakroner

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 25 min
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver - alle har jo alt! Men med dissse nydelige kokosmakronene lagt i et pent glass pyntet med sløyfe, har du garantert en gave som faller i smak. Dette er en oppskrift som gir luftige og smakfulle glutenfrie kokosmakroner. Nydelig!

Antall porsjoner

Ingredienser

Glutenfrie kokosmakroner

4 stk eggehviter
180 g melis
250 g kokosmasse
¼ ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovenen på 175°C og finn fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Visp eggehvitene stive i en helt ren bolle. Dryss i melisen mens du visper ytterligere en stund til massen blir glatt og blank. Gjerne med en slikkepott, rører du forsiktig inn kokosmasse blandet med litt vaniljesukker.
    3. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på bakepapiret.
    4. Stek de glutenfrie kokosmakroner midt i ovnen i ca 10-12 minutter til de er stivnet og er blitt lys gylne. Avkjøl på rist og oppbevar i en tett boks
Tips!

Har du lyst på noe litt ekstra søtt, dypper du kokosmakronene halvveis ned i smeltet sjokolade. Nam-nam!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    2 år siden
    1ts er 5 ml , 1 barneskje 10ml og 1 ss15 ml. Dvs at en moderne barneskje er 5 ml og en gammeldags suppeskje er 15 ml

    Kommenter  (0)


  • hemmelig

    3 år siden
    Bra

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det er jeg helt enig i! Denne oppskriften er veldig bra :)

      Kommenter  (0)


  • Gunn

    3 år siden
    Hvor mange makroner gir denne oppskriften?

    Kommenter  (19)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gunn, Det kommer helt ann på hvor store skjeer du bruker :) Noen foretrekker å lage de små slik at de er sprø tvers igjennom, mens andre lager de større slik at de blir myke i midten. Her er det bare å prøve seg frem. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


  • Nina

    5 år siden
    Det står 1/4 vaniljesukker. 1/4 hva da? :-)

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Nina! Den riktige måleenheten skal være "teskje", altså 0,25 ts. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen. Den er nå rettet opp. Lykke til med baksten!

      Kommenter  (1)

      • Maiken

        1 år siden
        Hvor lenge holder disse seg? Hvordan skal de oppbevares?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Maiken,

          Disse kan holde lenge om de oppbevares rett. Oppbevar de i en lys -og lufttett kakeboks :) God bakst!

          Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat