Skip to main content

Rømmebrød

Middels
1t

En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

3.5
(177)
Next ImageRømmebrød

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

0.5 dl
vann
0.25 ts
salt
0.5 ts
malt kardemomme
4 ss
sukker
500 g
hvetemel

Til dryss:

0.5 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.

  2. Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.

  3. Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!

  4. Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter