
Rømmebrød
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Til dryss:
Fremgangsmåte
- 1
Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.
- 2
Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.
- 3
Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!
- 4
Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.
Tips
Kjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



