Bordstabel (Bordstabelbakkels)
Julekaker vi stabler i høyden smaker fortreffelig sammen med litt sterk kaffe. Med deilig makronfyll på toppen, skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise én bordstabelsbakkels.
Middels•1 t 15 min•1 personer
Ingredienser
- 1 stykk egg
- 0.5 ss TINE® Kremfløte
- 60 g sukker
- 125 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 250 g hvetemel
Pynt
- 120 g skåldete og finmalte mandler
- 2 stykk eggehvite
- 120 g melis
Slik gjør du
1
Visp sammen egg, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselsvis. Elt sammen deigen og la den stå kaldt en stund, ca. 1 time.
2
Sett stekeovnen på 180 grader °C.
Makronfyllet:
1
Visp eggehvitene stive. Ha deretter i melis og mandler.
2
Kjevle deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 2 x 12 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Stek kakene til de er lys gylne i ca 10 minutter.
3
Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.