Bordstabel (Bordstabelbakkels)

(88)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Julekaker vi stabler i høyden smaker fortreffelig sammen med litt sterk kaffe. Med deilig makronfyll på toppen, skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise én bordstabelsbakkels.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkeggeplomme
½ ssTINE Kremfløte
60 gsukker
125 gTINE Meierismør, romtemperert
125 ghvetemel

Pynt:

120 gskåldete og finmalte mandler
2 stkeggehviter
120 gmelis

Slik gjør du det

    1. Visp sammen eggeplomme, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselsvis. Elt sammen deigen og la den stå kaldt en stund, ca. 1 time.
    2. Sett stekeovnen på 180 grader °C.
  • Makronfyllet:

    1. Visp eggehvitene stive. Ha deretter i melis og mandler.
    2. Kjevle deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 2 x 12 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Stek kakene til de er lys gylne i ca 10 minutter.
    3. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Kommentarer