Bordstabel

Bordstabel (Bordstabelbakkels)

15
  • Middels
  • 75 min
Julekaker vi stabler i høyden smaker fortreffelig sammen med litt sterk kaffe. Med deilig makronfyll på toppen, skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise én bordstabelsbakkels.

Ingredienser

1 stk eggeplomme
½ ss TINE Kremfløte
60 g sukker
125 g TINE Meierismør , romtemperert
125 g hvetemel

Pynt:

120 g skåldete og finmalte mandler
2 stk eggehviter
120 g melis

Slik gjør du det

    1. Visp sammen eggeplomme, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselsvis. Elt sammen deigen og la den stå kaldt en stund, ca. 1 time.
    2. Sett stekeovnen på 180 grader °C.
  1. Makronfyllet:

    1. Visp eggehvitene stive. Ha deretter i melis og mandler.
    2. Kjevle deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 2 x 12 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Stek kakene til de er lys gylne i ca 10 minutter.
    3. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Kommentarer

  • Frøydis

    11 måneder siden
    Jeg mente selvfølgelig at kakene skal holde seg sprø.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat