Bordstabel (Bordstabelbakkels)
Middels•75 min min
Julekaker vi stabler i høyden smaker fortreffelig sammen med litt sterk kaffe. Med deilig makronfyll på toppen, skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise én bordstabelsbakkels.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkegg
-
½ ss
-
60 gsukker
-
125 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
250 ghvetemel
Pynt
-
120 gskåldete og finmalte mandler
-
2 stkeggehviter
-
120 gmelis
Slik gjør du det
-
1
Visp sammen egg, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselsvis. Elt sammen deigen og la den stå kaldt en stund, ca. 1 time.
-
2
Sett stekeovnen på 180 grader °C.
Makronfyllet:
-
3
Visp eggehvitene stive. Ha deretter i melis og mandler.
-
4
Kjevle deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 2 x 12 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Stek kakene til de er lys gylne i ca 10 minutter.
-
5
Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.