Bordstabel

Bordstabel (Bordstabelbakkels)

Kommentarer 10
  • Middels
  • 75 min
Julekaker vi stabler i høyden smaker fortreffelig sammen med litt sterk kaffe. Med deilig makronfyll på toppen, skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise én bordstabelsbakkels.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk eggeplomme
½ ss TINE Kremfløte
60 g sukker
125 g TINE Meierismør , romtemperert
125 g hvetemel

Pynt:

120 g skåldete og finmalte mandler
2 stk eggehviter
120 g melis

Slik gjør du det

    1. Visp sammen eggeplomme, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselsvis. Elt sammen deigen og la den stå kaldt en stund, ca. 1 time.
    2. Sett stekeovnen på 180 grader °C.
  1. Makronfyllet:

    1. Visp eggehvitene stive. Ha deretter i melis og mandler.
    2. Kjevle deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 2 x 12 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Stek kakene til de er lys gylne i ca 10 minutter.
    3. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Dina

    3 år siden
    Synd det er feil i oppskrifta, spesielt når man ikke har mer til å lage nytt! Det funker svært dårlig å piske eggehviter og melis sammen stiv. Dessuten må man bruke mye mer mel i oppskriften også!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Dina, Ja, det var veldig synd, beklager. Eggehvitene bør piskes stivt før man har i melis og mandler. Jeg endrer på dette i oppskriften med en gang. Melmengden er riktig, men det er viktig at deigen settes kaldt. Håper du gir oppskriften et nytt forsøk.

      Kommenter  (0)


  • Tone Merete Øvergård

    5 år siden
    Kjempegode kaker, men det er lurt å kna i godt med mjøl under utbaking:-)

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Tusen takk for tipset, Tone Merete! Hyggelig at du liker kakene! :)

      Kommenter  (3)


  • Gerd

    5 år siden
    Hei. Jeg kjevlet deigen så tynn som mulig. men j fikk bare 20 stk ut av denne posjonen.....

    Kommenter  (23)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Jeg bakte disse selv denne uken og brukte ikke mye ekstra mel, bare litt på bakebordet. Antallet ble ca 40 stk. Det kommer selvsagt an på hvor tynt det kjevles og også hvor stort du lager "mønsteret" du bruker til å skjære ut kakene. Om de er store eller små, så smaker de iallefall like godt!

      Kommenter  (3)

    • Atle

      4 år siden
      Jeg fikk 52 stk. Kjempegod oppskrift, og ja: vanskelig å spise bra en. :-)

      Kommenter  (0)


  • mary høisæt

    5 år siden
    Måtte tilsette en god del mer mel , ved kjevling , fikk 40 kaker .

    Kommenter  (1)


  • Atle

    5 år siden
    Savner informasjon om hvor mye det blir ut av hver porsjon på oppskriftene deres :)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Vi skulle gjerne gitt et antall på småkakeoppskriftene, men det vil ikke bli helt korrekt. Hvor tykt eller tynt kakene kjevles, eller hvor store eller små de skjæres ut, dette vil påvirke antallet. Denne oppskriften vil gi rundt 30 kaker, sånn ca. :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat