Berlinerkranser

Berlinerkranser

Kommentarer 84
  • Middels
  • 40 min
Oppskrift på berlinerkranser - disse søte, små juleklassikere dyppet i knasende perlesukker. Berlinerkranser er hos mange å finne blant de syv slagene til jul. og dermed enda grunn til å glede seg til den koselige høytiden. En porsjon av denne oppskriften gir ca 60 gode Berlinerkranser.

Antall porsjoner

Ingredienser

Berlinerkranser

2 stk egg (str M)
2 stk eggeplommer
125 g sukker
250 g TINE Meierismør (romtemperert)
300 g hvetemel

Pensling og dryss

1 stk eggehvite
1 dl perlesukker

Slik gjør du det

    1. Kok eggene i 8-9 minutter slik at de blir hardkokte. Ta ut plommene og mos dem. Bland deretter inn de rå plommene. Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis inn romtemperert smør og mel (NB! Smøret må ikke smeltes) Sett deigen kjølig i et par timer.
    2. Sett stekeovnen på 180 °C. Ta fram en stekeplate som du smører eller dekker til med bakepapir.
    3. Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite, dryss på perlesukker.
      Tips!

      Er deigen for fast, kan du tilsette en liten spiseskje med vann eller melk, slik at de ikke sprekker så lett.

    4. Stek kakene lys gule i ca 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i tett boks.
Tips!

Bruk gjerne romtemperert smør som du har ferdigrørt på forhånd. Når kakene er formet til kranser, bør du sette dem kaldt. Kalde berlinerkranser er mye enklere å løfte opp og få dyppet i sammenvispet eggehvite og deretter i perlesukker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Martine

    1 år siden
    Hei! Eggene jeg har er str L. Kan jeg bruke de?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Martine,

      Det kan du, men du må justere ned til 1 og 1/2 egg cirka for at det ikke skal bli for mye :) God bakst!

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Martine,

      Det kan du, men du må justere ned til 1 og 1/2 egg cirka for at det ikke skal bli for mye :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Vårin

    2 år siden
    Hei. Er i Spania nå og skal bake disse, hvilket smør her nede kommer nærmest meierismør?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Vårin, Dessverre er ikke jeg noe kjent med smørtypene i Spania, men hør i de lokale butikkene om de har noe smør som er laget av fløte :) Lykke til! God jul.

      Kommenter  (0)

    • Kirsti

      12 måneder siden
      Hei, til bakst bruker jeg President med salt, (con sal). Eller danske Lurpak.. supert smør, god bakst!

      Kommenter  (0)

      • Martine , Kundekonsulent

        12 måneder siden
        Takk for tipset, Kirsti!

        Kommenter  (0)


  • Kari

    2 år siden
    Hvor mange gram pr kake?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kari, En kake veier ca 10-15 gram :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    2 år siden
    Hei! Jeg ser at man må lese oppskrifta for å skjønne at man skal ha rå og kokte eggeplommer! Men på ingredienser står det 4 rå eggeplommer to ganger. Ikke noe om hardkokte. Men lenger ned står det kok eggene Og tilsett de rå. Så da håper jeg det er 4 hardkokte og 4 rå jeg skal bruke! Til to porsjoner

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marianne, Det stemmer :) Ja ser det burde stått hardkokte egg på den ene, skal endre på det nå. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Emilie

    2 år siden
    Hva kan man bruke som erstatning for meierismør? Bor i USA, og er ikke jul uten berlinerkranser...

    Kommenter  (0)

    • Jon

      2 år siden
      Bruk Lurpak - verdens beste. Mye bedre enn Meierismør

      Kommenter  (0)

      • Emilie

        2 år siden
        Takk for tips, men tror nok neppe de har det i USA...

        Kommenter  (0)

        • Jon

          2 år siden
          Vel - det er nettopp det de har... Enkelte amerikanske kakeoppskrifter inkluderer faktisk nettopp Lurpak som ingrediens

          Kommenter  (0)

    • Jeanette

      2 år siden
      Hei, Hvis du får tak i franskt smør, som f.eks President, er det veldig fint å bruke. Tror de fleste matbutikkene har dette, men hvis du ikke får tak i President kan du bruke Land O Lakes sweet cream butter - salted.

      Kommenter  (0)

      • Emilie

        2 år siden
        Ok, tusen takk!:-)

        Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Emilie, Her ser jeg du har fått mange gode svar:) Lykke til med baksten og god jul!

      Kommenter  (0)


  • Unni Jacobse

    2 år siden
    Dere burde rette opp i oppskriften. Det står rå eggeplommer to ganger ??

    Kommenter  (28)

    • Kateryna

      2 år siden
      Hei Unni, det er fordi du skal blande hard kokte egg med rå. Les i oppskriften.

      Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Unni, Det stemmer som Kateryna sier :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Gust

    3 år siden
    Hei! Kan man fryse ferdige berlinerkranser?

    Kommenter  (22)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gust, Jeg vil ikke anbefale deg å fryse ferdigstekte småkaker, da de fort kan bli tørre og seige ved tining. Men de er holdbare ganske mange uker, dersom du oppbevarer i en luftett boks. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Bente

    3 år siden
    Kan man fryse deigen?

    Kommenter  (33)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, Det skal gå helt fint å fryse deigen. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Martine

    3 år siden
    Hei! Kan man lage deigen noen dager før man bruker av den? Tenker at den står kjølig i en tett boks? Takk for svar! Mvh Martine

    Kommenter  (17)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Martine, Det skal gå helt fint. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Beate

    3 år siden
    Lagde disse berlinerkransene I dag. Deigen var fin og lett å jobbe med, men de fløt utover under stekingen. De ser ikke bra ut, men gode var de.

    Kommenter  (0)

    • Heidi

      3 år siden
      Jeg pleier å sette de ferdig trillede berlinerkransene til kjøling før jeg steker dem. Tror det kan hindre dem i og flyte utover

      Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Beate, Heidi kommer med et veldig godt tips; dersom du avkjøler kakene før steking, så flyter de ikke like mye ut. Det er alltid smart å testbake en kake, sånn at du ser hvordan den oppfører seg i ovnen, før du steker alle de andre. Så justerer du utifra dette. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat