Hvite kakemenn og -damer

(919)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.

Antall stykker

35

Ingredienser

100 gsmeltet TINE Meierismør, avkjølt
3 dlsukker
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 tshornsalt
1 lhvetemel
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
    2. Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
    3. Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
    4. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
    5. Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
    6. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Tips:

Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

 Les kommentarer (265)

Kommentarer

  Legg til kommentar