Hvite kakemenn (og damer)

Hvite kakemenn og -damer

309
  • Enkel
  • 40 min
Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.

Ingredienser

100 g smeltet TINE Meierismør , avkjølt
3 dl sukker
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts hornsalt
1 l hvetemel

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
    2. Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
    3. Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
    4. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
    5. Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
    6. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.
Tips

Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

Kommentarer

  • Gina

    16 dager siden
    Kan man legge deigen i frysa noen timer istedenfor i kjøleskap for å få den hurtigere kald? :-)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 dager siden
      Vil nok ikke anbefale å legge deigen i fryseren, Gina.

      Men det er lov å prøve. Sørg for at du sjekker den jevnlig og kanskje kna deigen iblant så ikke den får noe frysehinne. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat