Skip to main content

Verdens beste pepperkaker

Enkel
40min

Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.

3.8
(329)
Next ImageVerdens beste pepperkaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

125 g
lys sirup
250 g
melis
500 g
hvetemel, ca
2 ts
natron
2 ts
malt nellik
1 ts
malt kanel
1 ts
nykvernet pepper
100 g
finhakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.

  2. Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.

  3. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.

  4. Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pepperkaker som er knust til pulver gjør seg veldig godt sammen med for eksempel vaniljeis.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter