
Verdens beste pepperkaker
Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.
- 2
Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.
- 3
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
- 4
Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Tips
Pepperkaker som er knust til pulver gjør seg veldig godt sammen med for eksempel vaniljeis.