Håndkle og blad
Verdens beste pepperkaker
(157157)

Verdens beste pepperkaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

250 gTINE Meierismør
125 glys sirup
1 ½ dlTINE Kremfløte
250 gmelis
500 ghvetemel, ca
2 tsnatron
2 tsmalt nellik
1 tsmalt kanel
1 tsnykvernet pepper
100 gfinhakkede mandler
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.
    2. Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.
    3. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
    4. Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Blått hjerte
Tips!

Pepperkaker som er knust til pulver gjør seg veldig godt sammen med for eksempel vaniljeis.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat