Verdens beste pepperkaker

Verdens beste pepperkaker

Kommentarer 18
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g TINE Meierismør
125 g lys sirup
1 ½ dl TINE Kremfløte
250 g melis
500 g hvetemel , ca
2 ts natron
2 ts malt nellik
1 ts malt kanel
1 ts nykvernet pepper
100 g finhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.
    2. Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.
    3. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
    4. Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Tips!

Pepperkaker som er knust til pulver gjør seg veldig godt sammen med for eksempel vaniljeis.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Marit

    3 år siden
    Disse har jeg bakt flere juler på rad nå, og de er veldig gode. Bare et tips som gjør dem enda bedre: Ta én hel, vanlig chili og en terning (1,5 x 1, 5 cm) fersk ingefær, kjør med stavmikser eller finhakk, og bland i det smeltede smøret. La det trekke litt og fortsett etter oppskriften. Smaker fantastisk. Blir litt mer pang i dem da..

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Marit, Tusen takk for godt tips til hvordan man kan variere pepperkakene :)

      Kommenter  (2)


  • Sigbjorn

    3 år siden
    Bor i utlandet og har ikke sirup. Finnes det noen mulighet for å lage egen sirup? Hvordan gjøres det eventuelt? Eller finnes det noe som man kan erstatte sirup med (honning)?

    Kommenter  (1)

    • Siril

      3 år siden
      Heisann. Det går fint, jeg har erstattet med honning, siden jeg også bor i utlandet. Smaken blir litt anderledes, men ikke så veldig. Problemet er mer at fargen blir for lys, så jeg fant på løsningen å la sukkeret koke litt før jeg blandet i honningen, for å få den riktige fargen.

      Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sigbjørn, Her har Siril kommet meg i forkjøpet og gitt en kjempebra tilbakemelding med gode tips over. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Astrid U Johannesen

    3 år siden
    Hei😃 Desse lager jeg uten mandler(pga allergi), men har oppi 50 gr lettkokte havregryn istedet. Smaker fantastisk😋

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Astri, Tusen takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (3)


  • Torill Gallefoss

    3 år siden
    Hei 😊 Går det an å bruke laktosefri fløte?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Torill, TINEs laktosefrie Kremfløte har akkurat de samme bakeegenskapene som vanlig Kremfløte, så det går helt fint. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Tanja

    3 år siden
    Mulig denne egner seg til bare sånne runde kaker, men den var en katastrofe med de fine pepperkakeformene. Til og med hjertene ble uformelige under steking, pinnsvinene ser ut som ujevne rundinger, helt uten tagger. Trist. De ble kjempeporøse og tjukke. For en skuffelse etter all den jobbinga. Skulle ha kjøpt en ferdig deig.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tanja, Disse pepperkakene skal normalt ikke flyte ut, så dette høres merkelig ut. Dersom du fulgte oppskriften til punkt og prikke, så kan det være at pepperkakene har blitt for varme før stekingen. Det beste er at du putter de i ovnen mens de enda er avkjølt. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Grethe Oliv

    3 år siden
    Helt klart de beste pepperkakene jeg har smakt, enkelt å få til deig og "utbaking"

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Grethe, Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • birgit anna rundberg

    6 år siden
    Alt for mye smør i oppskriften. Pepperkakene ble porøse og feite.

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Birgit Anna! Så leit at du ikke var fornøyd med oppskriften. Min erfaring er at dersom du lar deigen stå kaldt natten over og bare tar ut litt og litt som du kjevler ut (altså forhindrer at deigen blir for varm), vil ikke pepperkakene bli porøse. Vi har en annen variant av pepperkaker som også er mye brukt her på tine.no. Den finner du bl.a. her: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/pepperkaker-med-bl%C3%A5muggost Håper du vil like den bedre eventuelt!

      Kommenter  (1)


  • Pepperkakebaker

    6 år siden
    Deigen ble steinhard og helt umulig å skjære i skiver, bare smuldret seg opp. Egner seg best knust til pulver allerede før steking.

    Kommenter  (25)


  • evy

    6 år siden
    Super gode pepperkaker :))

    Kommenter  (10)


  • Frida

    7 år siden
    Perfekt!

    Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat