Verdens beste pepperkaker

Verdens beste pepperkaker

19
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.

Ingredienser

250 g TINE Meierismør
125 g lys sirup
1 ½ dl TINE Kremfløte
250 g melis
500 g hvetemel , ca
2 ts natron
2 ts malt nellik
1 ts malt kanel
1 ts nykvernet pepper
100 g finhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.
    2. Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.
    3. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
    4. Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Tips

Pepperkaker som er knust til pulver gjør seg veldig godt sammen med for eksempel vaniljeis.

Kommentarer

  • Gry

    11 måneder siden
    I orginaloppskriften fra boka gitt ut av Tine står det 1/2 dl fløte. Jeg har bakt etter den oppskriften mange ganger, med godt resultat. Nydelige småkaker!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat