Verdens beste pepperkaker

(137)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne varianten har vi tatt med både kremfløte og mandler som sammen gir kakene det lille ekstra.

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gTINE Meierismør
125 glys sirup
1 ½ dlTINE Kremfløte
250 gmelis
500 ghvetemel, ca
2 tsnatron
2 tsmalt nellik
1 tsmalt kanel
1 tsnykvernet pepper
100 gfinhakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.
    2. Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag.
    3. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
    4. Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.

Tips:

Pepperkaker som er knust til pulver gjør seg veldig godt sammen med for eksempel vaniljeis.

Kommentarer

  Legg til kommentar