Franske pepperkaker

Franske pepperkaker

4
 • Enkel
 • 40 min
Dette er lettvinte småkaker å lage til jul. Med sin herlige kryddersmak passer de også perfekt å servere sammen med en deilig blåmuggost eller rett og slett å dyppe i gløggen.

Ingredienser

125 g TINE Meierismør
125 g sukker
100 g lys sirup
100 g finhakkede, skålede mandler
3 ss TINE Kremfløte
1 ts kanel
1 ts nellik
¼ ts pepper
1 ts hornsalt
300 g hvetemel

Slik gjør du det

  1. Denne pepperkakedeigen skal stå kaldt en stund før du stikker ut kakene, gjerne natten over. Rør smør og sukker hvitt, og rør inn sirup. Bland sammen de øvrige ingrediensene og rør blandingen i smørkremen.
  2. Trill pepperkakedeigen til stenger med diameter som en 20-kroning. Pakk stengene i plast og legg dem i kjøleskapet slik at de stivner. La dem ligge minst et par timer, aller helst natten over.
  3. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir
  4. Skjær stengene i tynne skiver, som legges på bakepapir på stekeplate. Stek pepperkakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl dem på rist og oppbevar i en tett boks.
Tips!

Bland noen dråper konditorfarge i melisglasuren og mal på kakene av hjertens lyst for å lage din egen personlige vri på disse herlige pepperkakene.

Kommentarer

 • Veslemøy Linde

  4 år siden
  Noen som vet om det går an å bytte sirup ut med honning?

   (1)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Veslemøy, Det går helt fint å bruke honning istedenfor lys sirup. Lykke til :)

    (1)


 • Anette Opgård

  5 år siden
  Lagde disse til jul i fjor (2013), de ble en suksess! Lagde dobbel porsjon, slik at jeg kunne gi bort i gave. Disse kjeksene er virkelig gode til chai te, som også er et godt gavetips 😄 Alle tilbakemeldinger jeg fikk var bare skryt, alle ville ha oppskriften. Et godt alternativ til den "vanlige" og kjedelige pepperkaken. Følg oppskriften, kjeksene skal ikke være harde, men litt mjuk i midten å sprø utenpå, kan fint lagres i tette bokser lenge. Pynt kjeksene med finhakkede mandler, men ikke noe "must".

   (10)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Takk for super tilbakemelding, Anette! Veldig hyggelig å høre :)

    (4)


Det er mye kjærlighet i god mat