Franske pepperkaker

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er lettvinte småkaker å lage til jul. Med sin herlige kryddersmak passer de også perfekt å servere sammen med en deilig blåmuggost eller rett og slett å dyppe i gløggen.

Antall porsjoner

Ingredienser

125 gTINE Meierismør
125 gsukker
100 glys sirup
100 gfinhakkede, skålede mandler
3 ssTINE Kremfløte
1 tskanel
1 tsnellik
¼ tspepper
1 tshornsalt
300 ghvetemel

Slik gjør du det

    1. Denne pepperkakedeigen skal stå kaldt en stund før du stikker ut kakene, gjerne natten over. Rør smør og sukker hvitt, og rør inn sirup. Bland sammen de øvrige ingrediensene og rør blandingen i smørkremen.
    2. Trill pepperkakedeigen til stenger med diameter som en 20-kroning. Pakk stengene i plast og legg dem i kjøleskapet slik at de stivner. La dem ligge minst et par timer, aller helst natten over.
    3. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir
    4. Skjær stengene i tynne skiver, som legges på bakepapir på stekeplate. Stek pepperkakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl dem på rist og oppbevar i en tett boks.

Tips:

Bland noen dråper konditorfarge i melisglasuren og mal på kakene av hjertens lyst for å lage din egen personlige vri på disse herlige pepperkakene.

Kommentarer