osteriet_selbu_jul

Pepperkaker med blåmuggost

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 60 min
Pepperkaker hører så absolutt julen til. De er både morsomme å lage, men også kjempegode å spise. Men du, har du prøvd pepperkaker med blåmuggost på? Det er utrolig godt og bør prøves. En særdeles spennende smakskombinasjon, som også forøvrig er et glimrende forslag til spiselig julegave. Det blir i så fall en julegave som garantert faller i smak!

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelagde pepperkaker

125 g TINE Meierismør
250 g mørk sirup
2 ½ dl sukker
2 stk egg
600 g hvetemel
½ ts malt kanel
½ ts malt pepper
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
½ ts hornsalt

Ved siden av

1 stk Selbu Blå eller annen god blåmuggost

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og sirup i en litt stor kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
    2. Visp sukker og egg til du får en luftig eggedosis. Bland eggedosisen sammen med smørblandingen.
    3. Ha i mel, kanel, pepper, ingefær, nellik og hornsalt. Elt deigen ferdig i kjelen. La deigen hvile kaldt en god stund. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
      Tips!

      Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha pepperkakedeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

    4. Sett stekeovnen på 200°C. Ta fram en stekeplate med bakepapir og forskjellige pepperkakeformer.
    5. La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca. 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
    6. Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl delene på en flat rist.
Tips!

Pakk like formede pepperkaker sammen med litt silkebånd og gi en god blåmuggost ved siden av. Dermed har du en smakfull julegave til matelskere!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maia

    1 år siden
    Når skal eggedosisen røres inn?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Maia,

      vi ser at det kan være litt vanskelig å forstå fremgangsmåten her og endrer litt på oppskriften :) Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Hilde

    6 år siden
    Hvis du serverer pepperkaken med blåmuggosten og legger til en halv, fersk daddel oppå blåmuggosten blir dette en helt fantastisk smaksopplevelse :-)

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Pepperkaker med blåmuggost er jo helt nydelig i seg selv, og med en halv daddel på toppen kan jeg godt se at den kan nå nye høyder! Takk for tipset, Hilde, og god jul! :)

      Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat