Pepperkaker med blåmuggost
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelagde pepperkaker
-
125 g
-
250 gmørk sirup
-
2 ½ dlsukker
-
2 stkegg
-
600 ghvetemel
-
½ tsmalt kanel
-
½ tsmalt pepper
-
½ tsmalt ingefær
-
½ tsmalt nellik
-
½ tshornsalt
Ved siden av
-
1 stk
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og sirup i en litt stor kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
-
2
Visp sukker og egg til du får en luftig eggedosis. Bland eggedosisen sammen med smørblandingen.
-
3
Ha i mel, kanel, pepper, ingefær, nellik og hornsalt. Elt deigen ferdig i kjelen. La deigen hvile kaldt en god stund. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
Tips
Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha pepperkakedeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.
-
4
Sett stekeovnen på 200°C. Ta fram en stekeplate med bakepapir og forskjellige pepperkakeformer.
-
5
La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca. 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
-
6
Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl delene på en flat rist.