Havreflarn

Havreflarn

Kommentarer 65
  • Enkel
  • 20 min
Her er oppskriften på knasende gode julekaker, som for mange er en av de syv slag. Havreflarn er småkaker som er enkle og raske og lage i julen!

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g TINE Meierismør
100 g havregryn
1 stk egg
125 g sukker
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
    2. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.
    3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.
    4. Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.
    5. Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten. Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
    6. Avkjøl havreflarnene på platen fram til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.
Tips!

Bruker du glutenfrie havregryn, kan også de med cøliaki kose seg med disse godkakene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Zezey

    1 dager siden
    Kan man bruke olje istedenfor smør ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      17 timer siden
      Hei Zezey,

      Anbefaler ikke å bytte ut smør med olje :)

      Kommenter  (0)


  • Molly

    2 måneder siden
    Kjempe godt

    Kommenter  (0)


  • Sara

    2 måneder siden
    Ca. Når blir Havreflarnene gamle ?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Sara,

      Om de oppbevares i en lufttett boks vil de holde i cirka 2 uker :)

      Kommenter  (0)


  • Sara

    2 måneder siden
    Hvor mye er 100g i dl ? Plz svar ! ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      100 gram havregryn blir 2,86 dl så det vil si nesten helt opp til 3 dl og litt over 1 dl med sukker :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Gerd

    7 måneder siden
    Smaker veldig godt.
    Kan bare bekrefte det er viktig å følge med under stekningen.
    Har fått verdens største havreflarn.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så hyggelig å høre at havreflarnen smakte godt, Gerd :)

      Kommenter  (0)


  • Marius

    12 måneder siden
    Helt fantastiske flarn :)
    Bruker denne oppskriften til å lage doble sjokoladeflarn, så jeg smører smeltet mørk sjokolade mellom to flarn og klapper de sammen. Ble en ny tradisjon fra i fjor! Endelig finnes det laktosefritt meierismør, og det gjør dem enda bedre enn med soft smør!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Høres helt fantastisk ut, Marius :) God førjulstid med masse god bakst!

      Kommenter  (0)

    • Anne Marie

      11 måneder siden
      Finnes lactosefritt smør i Norge?

      Kommenter  (0)

      • Sindre , Kundekonsulent

        11 måneder siden
        Hei Anne Marie! Vi lanserte nylig et laktosefritt meierismør. Du skal finne det hos Coop Mega og Coop Obs! I tillegg er den i frivillig sortiment hos de fleste andre dagligvarekjeder, men her er det opptil hver enkelt butikk om de tar det inn.

        Kommenter  (0)


  • Irene den pene

    2 år siden
    Så fort - så enkelt - så flortynne og lekre og så godt. Det tok meg en halv time fra start til 27 havreflarn var ferdige. Anbefales servert med aprikoskrem eller multekrem. Nam nam og god jul ????

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Irene, Takk for en hyggelig tilbakemeldingen! Ha en riktig fin jul videre :)

      Kommenter  (0)


  • Erik

    2 år siden
    Det siste minuttet er veldig viktig

    Kommenter  (9)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Erik, Litt usikker på hva du henviser til, men på småbakst er gjerne det siste minuttet viktig for å få rett farge eller konsistens :) God jul!

      Kommenter  (0)


  • Tamila

    2 år siden
    Hei! Kan jeg bruke denne oppskriften uten å tilsette egg i deigen?

    Kommenter  (1)


  • Lars

    2 år siden
    Har prøvd nå flere ganger men får den liksom ikkje helt til....enten blir de for tynne eller så blir de for store og derfor svært tynne....bruker dere se eller to når dere legge dem på plate

    Kommenter  (53)


Det er mye kjærlighet i god mat