Havreflarn

(469)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Av og til lager man noen kaker som sjelden rekker innom kakeboksen før de blir spist opp. Havreflarn er slik. Her er oppskriften på knasende gode og nærmest karamelliserte småkaker. Denne oppskriften gir ca 24 flarn. Og du, dersom du synes kakene flyter ut, blir flate og nesten antydning til lett brune i kanten, ja, da har du gjort alt riktig!

Antall porsjoner

Ingredienser

75 gTINE Meierismør
100 ghavregryn
1 stkegg
125 gsukker
1 tsbakepulver

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
  2. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.
  3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.
  4. Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.
  5. Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten. Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
  6. Avkjøl havreflarnene på platen fram til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.

Tips:

Bruker du glutenfrie havregryn, kan også de med cøliaki kose seg med disse godkakene.

Kommentarer