Havreflarn

Havreflarn

73
  • Enkel
  • 20 min
Her er oppskriften på knasende gode julekaker, som for mange er en av de syv slag. Havreflarn er småkaker som er enkle og raske og lage i julen!

Ingredienser

75 g TINE Meierismør
100 g havregryn
1 stk egg
125 g sukker
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
    2. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.
    3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.
    4. Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.
    5. Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten. Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
    6. Avkjøl havreflarnene på platen fram til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.
Tips!

Bruker du glutenfrie havregryn, kan også de med cøliaki kose seg med disse godkakene.

Kommentarer

  • Maya

    3 måneder siden
    Elsker disse havreflarnene

     (1)


  • Maya

    3 måneder siden
    Elsker disse kakene

     (1)


  • Cathrine

    6 måneder siden
    Jeg er ikke vant til å bruke/spise mye sukker, så jeg synes disse ble alt for søte. Går det an å lage dem med 100 g sukker i stedet for 125 g?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Cathrine,

      Du kan redusere sukkermengden, men da må du kanskje tilføye litt mer havregryn. Prøv deg frem til ønsket konsistens :)

       (1)


  • Camilla

    6 måneder siden
    Over- undervarme, eller varmluft?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      He Camilla,

      Denne oppskriften skal ha over- og undervarme :)

       (0)


  • Mai

    6 måneder siden
    Over- og undervarme eller varmluft?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Disse skal stekes på over- og undervarme, Mai :) Lykke til!

       (0)


  • Zezey

    7 måneder siden
    Kan man bruke olje istedenfor smør ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Zezey,

      Anbefaler ikke å bytte ut smør med olje :)

       (1)


  • Molly

    9 måneder siden
    Kjempe godt

     (2)


  • Sara

    9 måneder siden
    Ca. Når blir Havreflarnene gamle ?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Sara,

      Om de oppbevares i en lufttett boks vil de holde i cirka 2 uker :)

       (0)


  • Sara

    9 måneder siden
    Hvor mye er 100g i dl ? Plz svar ! ??

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      100 gram havregryn blir 2,86 dl så det vil si nesten helt opp til 3 dl og litt over 1 dl med sukker :) Lykke til!

       (0)


  • Gerd

    1 år siden
    Smaker veldig godt.
    Kan bare bekrefte det er viktig å følge med under stekningen.
    Har fått verdens største havreflarn.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig å høre at havreflarnen smakte godt, Gerd :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat