Havreflarn

Havreflarn

88
918
Enkel20 min
Her er oppskriften på knasende gode julekaker, som for mange er en av de syv slag. Havreflarn er småkaker som er enkle og raske og lage i julen!

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

 2. 2

  Smelt smøret i en kjele på middels varme. Hell smøret over havregrynene.

 3. 3

  Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Strø over bakepulveret og tilsett så smør- og havregrynblandingen. Vend dette godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller lignende.

 4. 4

  Sett havreflarn-deigen med en teskje på stekeplaten med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9-10 havreflarn per stekebrett.

 5. 5

  Stek havreflarn midt i ovnen i ca 6-7 minutter til kakene er blitt gylne og lett brune mot kanten. Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom disse kakene fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.

 6. 6

  Avkjøl havreflarnene på platen fram til de er kalde nok til å bli flyttet over på en rist. Hvis du flytter dem for tidlig, risikerer du at de krøller seg. Dersom du ønsker en bue på flarnen, bøyer du dem rundt f eks en kjevle mens de fortsatt er noe lunkne.

Tips

Bruker du glutenfrie havregryn, kan også de med cøliaki kose seg med disse godkakene.

Del denne oppskriften: