
Suksesskaker
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall stykker
Krem
-
3 stkeggeplommer
-
1 ¼ dl
-
80 gsukker
-
1 ½ tsmaizena
-
1 tsvaniljesukker
-
100 g
Kaker
-
3 stkeggehviter
-
150 gsukker
-
230 gmandelmel
Pynt
-
150 gmørk sjokolade
-
½ ssrosepepper , lett knust
Slik gjør du det
Krem
-
1
Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vaniljesukker i en kjele og visp godt sammen. Kok opp under omrøring og la koke i 2 minutter. Dra kjelen av varmen og pisk inn smøret.
-
2
Sett til avkjøling. Blir kremen for tynn, så kan du piske den opp i en kjøkkenmaskin.
Kaker
-
3
Pisk eggehviter til mykt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til sukkeret er løst opp og du har en luftig og stiv marengs. Vend inn mandelmel og ha blandingen i en sprøytepose.
-
4
Sprøyt 30 topper på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
-
5
Legg halvparten av kakene med bunnen opp. Sprøyt på krem og legg en ny kake oppå. Varm sjokoladen over vannbad. Dypp kakene halvveis ned i sjokoladen. Strø over rosepepper eller hakkede nøtter. Legg over på bakepapir til sjokoladen har stivnet.