Gule bomber

Suksesskaker

2
16
Middels60 min
Lag myke mandelkaker med deilig suksesskrem, sjokolade og rosepepper. En spennende vri på nydelige suksesskaker også kalt Gule bomber.

Ingredienser

Antall stykker

Krem

Kaker

  • 3 stk
    eggehviter
  • 150 g
    sukker
  • 230 g
    mandelmel

Pynt

  • 150 g
    mørk sjokolade
  • ½ ss
    rosepepper , lett knust

Slik gjør du det

Krem

  1. 1

    Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vaniljesukker i en kjele og visp godt sammen. Kok opp under omrøring og la koke i 2 minutter. Dra kjelen av varmen og pisk inn smøret.

  2. 2

    Sett til avkjøling. Blir kremen for tynn, så kan du piske den opp i en kjøkkenmaskin.

Kaker

  1. 3

    Pisk eggehviter til mykt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til sukkeret er løst opp og du har en luftig og stiv marengs. Vend inn mandelmel og ha blandingen i en sprøytepose.

  2. 4

    Sprøyt 30 topper på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

  3. 5

    Legg halvparten av kakene med bunnen opp. Sprøyt på krem og legg en ny kake oppå. Varm sjokoladen over vannbad. Dypp kakene halvveis ned i sjokoladen. Strø over rosepepper eller hakkede nøtter. Legg over på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Del denne oppskriften: