Suksesskaker
Lag myke mandelkaker med deilig suksesskrem, sjokolade og rosepepper. En spennende vri på nydelige suksesskaker også kalt Gule bomber.
Middels•1 t•15 personer
Ingredienser
Krem
- 3 stykk eggeplomme
- 1.25 dl TINE® Kremfløte
- 80 g sukker
- 1.5 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g TINE® Meierismør
Kaker
- 3 stykk eggehvite
- 150 g sukker
- 230 g mandelmel
Pynt
- 150 g mørk sjokolade
- 0.5 ss rosepepper, , lett knust
Slik gjør du
Krem
1
Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og
vaniljesukker i en kjele og visp godt sammen. Kok opp under omrøring og la koke i 2 minutter. Dra kjelen av varmen og pisk inn smøret.
2
Sett til avkjøling. Blir kremen for tynn, så kan du piske den opp i en kjøkkenmaskin.
Kaker
1
Pisk eggehviter til mykt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til sukkeret er løst opp og du har en luftig og stiv marengs. Vend inn mandelmel og ha blandingen i en sprøytepose.
2
Sprøyt 30 topper på et stekebrett dekket med
bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 15
minutter. Avkjøl på rist.
3
Legg halvparten av kakene med bunnen opp. Sprøyt på krem og legg en ny kake oppå. Varm sjokoladen over vannbad. Dypp kakene halvveis ned i sjokoladen. Strø over rosepepper eller hakkede nøtter. Legg over på bakepapir til sjokoladen har stivnet.