
Suksesskaker
Lag myke mandelkaker med deilig suksesskrem, sjokolade og rosepepper. En spennende vri på nydelige suksesskaker også kalt Gule bomber.
Ingredienser
Antall porsjoner
Krem
Kaker
Pynt
Fremgangsmåte
Krem
- 1
Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vaniljesukker i en kjele og visp godt sammen. Kok opp under omrøring og la koke i 2 minutter. Dra kjelen av varmen og pisk inn smøret.
- 2
Sett til avkjøling. Blir kremen for tynn, så kan du piske den opp i en kjøkkenmaskin.
Kaker
- 3
Pisk eggehviter til mykt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til sukkeret er løst opp og du har en luftig og stiv marengs. Vend inn mandelmel og ha blandingen i en sprøytepose.
- 4
Sprøyt 30 topper på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
- 5
Legg halvparten av kakene med bunnen opp. Sprøyt på krem og legg en ny kake oppå. Varm sjokoladen over vannbad. Dypp kakene halvveis ned i sjokoladen. Strø over rosepepper eller hakkede nøtter. Legg over på bakepapir til sjokoladen har stivnet.