Sarah Bernard

Sarah Bernard

30
184
Middels120 min
Oppskrift på lekre småkaker med marsipan, smørkrem og sjokolade. Sarah Bernard er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernard.

Ingredienser

Antall stykker

Kjeksbunner

  • 100 g
    marsipan
  • ½ dl
    sukker
  • 1 stk
    eggehvite

Smørkrem

  • 1 ½ dl
    sukker
  • ½ dl
    vann
  • 3 stk
    eggeplommer
  • 175 g
  • 2 ss
    mørk sjokolade

Sjokoladetopping

  • 300 g
    mørk sjokolade
  • 3 ss
    kokosfett

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.

Slik lager du kjeksbunnene

  1. 2

    Kjør marsipan, sukker og eggehvite glatt i en foodprosessor. Eventuelt kan du finrive marsipanen og blande godt med sukker og eggehvite, til en jevn masse uten klumper. Sett røren med teskje på smurt stekeovnsplate, litt fra hverandre ettersom røren flyter utover. Stek kjeksene gylne midt i ovnen i ca. 7-8 minutter og avkjøl småkakene så på en rist.

Slik lager du smørkrem

  1. 3

    Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.

Sjokoladetopping

  1. 4

    Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Løsne de kalde kjeksene og stryk på smørkremen på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner, ca. 1 time.

  2. 5

    Smelte kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade. Sett de gode Sarah Bernard-kakene kaldt til stiving.

    Tips

    Imponer gjestene dine med flere fakta om skuespilleren Sarah Bernhardt (1844 - 1923)

Del denne oppskriften: