Skip to main content

Sarah Bernard

Middels
2t

Smørkrem og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Enten du lager de til deg selv eller som gave, vil disse småkakene garantert falle i smak.

3.7
(324)
Next ImageSarah Bernard

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjeksbunner

400 g
kransekakemasse

Smørkrem

1.5 dl
sukker
0.5 dl
vann
3 stk
eggeplomme
175 g
TINE® Meierismør, romtemperert
2 ss
mørk sjokolade

Sjokoladetopping

300 g
mørk sjokolade
3 ss
kokosfett

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.

Slik lager du kjeksbunnene

  1. Skjær kransekakemassen i skiver, ca. 0,5 cm tykk. Rull til kuler og press de flate. Stek gylne midt i ovnen i ca. 6 minutter og avkjøl på rist.

Slik lager du smørkrem

  1. Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen sammen. Tilsett romtemperert smør, og pisk godt sammen til kremen er luftig og fin.

Sjokoladetopping

  1. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Topp de avkjølte bunnene med smørkrem på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner i ca. 1 time.

  2. Smelte kokosfett med resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kakene i glasuren slik at kremen er dekket av sjokolade.

  3. Sett kakene kaldt slik at sjokoladen stivner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter