Sarah Bernard

Sarah Bernard

21
  • Middels
  • 120 min
Oppskrift på lekre småkaker med marsipan, smørkrem og sjokolade. Sarah Bernard er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernard.

Ingredienser

Kjeksbunner

100 g marsipan
½ dl sukker
1 stk eggehvite

Smørkrem

1 ½ dl sukker
½ dl vann
3 stk eggeplommer
175 g TINE Meierismør mykt
2 ss mørk sjokolade

Sjokoladetopping

300 g mørk sjokolade
3 ss kokosfett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
  1. Slik lager du kjeksbunnene

    1. Kjør marsipan, sukker og eggehvite glatt i en foodprosessor. Eventuelt kan du finrive marsipanen og blande godt med sukker og eggehvite, til en jevn masse uten klumper. Sett røren med teskje på smurt stekeovnsplate, litt fra hverandre ettersom røren flyter utover. Stek kjeksene gylne midt i ovnen i ca. 7-8 minutter og avkjøl småkakene så på en rist.
  2. Slik lager du smørkrem

    1. Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.
  3. Sjokoladetopping

    1. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Løsne de kalde kjeksene og stryk på smørkremen på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner, ca. 1 time.
    2. Smelte kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade. Sett de gode Sarah Bernard-kakene kaldt til stiving.
      Tips

      Imponer gjestene dine med flere fakta om skuespilleren Sarah Bernhardt (1844 - 1923)

Kommentarer

  • Vibeke

    2 år siden
    Har alltid laget dennemed sjokoladesmørkrem laget av eggepllmmer, smør, melis og kakao. Er sikker på at den oppskriften står i de gamle juleheftene fra Tine på tidlig 2000-tall. Bunnene lager jeg av mandler, melis og eggehviter. Myke, gode konfekter blir det.

     (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      2 år siden
      Det kan godt være, vi har dessverre ikke de gamle heftene her for å sjekke det, men det hørtes jo nydelig ut!



      God jul, Vibeke!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat