Håndkle og blad
Sarah Bernard
(136136)

Sarah Bernard

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Oppskrift på lekre småkaker med marsipan, smørkrem og sjokolade. Julekakene er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernard.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

Kjeksbunner

100 gmarsipan
½ dlsukker
1 stkeggehvite

Smørkrem

1 ½ dlsukker
½ dlvann
3 stkeggeplommer
175 gTINE Meierismør mykt
2 ssmørk sjokolade

Sjokoladetopping

300 gmørk sjokolade
3 sskokosfett
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
 • Slik lager du kjeksbunnene

  1. Kjør marsipan, sukker og eggehvite glatt i en foodprosessor. Eventuelt kan du finrive marsipanen og blande godt med sukker og eggehvite, til en jevn masse uten klumper. Sett røren med teskje på smurt stekeovnsplate, litt fra hverandre ettersom røren flyter utover. Stek kjeksene gylne midt i ovnen i ca. 7-8 minutter og avkjøl småkakene så på en rist.
 • Slik lager du smørkrem

  1. Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.
 • Sjokoladetopping

  1. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Løsne de kalde kjeksene og stryk på smørkremen på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner, ca. 1 time.
  2. Smelte kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade. Sett de gode Sarah Bernard-kakene kaldt til stiving.
   Blått hjerte
   Tips!

   Imponer gjestene dine med flere fakta om skuespilleren Sarah Bernhardt (1844 - 1923)

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat