Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sarah Bernard

Middels
2t

Smørkrem og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Enten du lager de til deg selv eller som gave, vil disse småkakene garantert falle i smak.

3.7
(324)
Next ImageSarah Bernard

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjeksbunner

400 g
kransekakemasse

Smørkrem

1.5 dl
sukker
0.5 dl
vann
3 stk
eggeplomme
175 g
TINE® Meierismør, romtemperert
2 ss
mørk sjokolade

Sjokoladetopping

300 g
mørk sjokolade
3 ss
kokosfett

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.

Slik lager du kjeksbunnene

  1. Skjær kransekakemassen i skiver, ca. 0,5 cm tykk. Rull til kuler og press de flate. Stek gylne midt i ovnen i ca. 6 minutter og avkjøl på rist.

Slik lager du smørkrem

  1. Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen sammen. Tilsett romtemperert smør, og pisk godt sammen til kremen er luftig og fin.

Sjokoladetopping

  1. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Topp de avkjølte bunnene med smørkrem på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner i ca. 1 time.

  2. Smelte kokosfett med resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kakene i glasuren slik at kremen er dekket av sjokolade.

  3. Sett kakene kaldt slik at sjokoladen stivner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter