
Sarah Bernard
Smørkrem og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Enten du lager de til deg selv eller som gave, vil disse småkakene garantert falle i smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Kjeksbunner
Smørkrem
Sjokoladetopping
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
Slik lager du kjeksbunnene
- 2
Skjær kransekakemassen i skiver, ca. 0,5 cm tykk. Rull til kuler og press de flate. Stek gylne midt i ovnen i ca. 6 minutter og avkjøl på rist.
Slik lager du smørkrem
- 3
Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen sammen. Tilsett romtemperert smør, og pisk godt sammen til kremen er luftig og fin.
Sjokoladetopping
- 4
Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Topp de avkjølte bunnene med smørkrem på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner i ca. 1 time.
- 5
Smelte kokosfett med resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kakene i glasuren slik at kremen er dekket av sjokolade.
- 6
Sett kakene kaldt slik at sjokoladen stivner.