Sarah Bernard
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
Kjeksbunner
-
400 gkransekakemasse
Smørkrem
-
1 ½ dlsukker
-
½ dlvann
-
3 stkeggeplommer
-
175 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
2 ssmørk sjokolade
Sjokoladetopping
-
300 gmørk sjokolade
-
3 sskokosfett
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
Slik lager du kjeksbunnene
-
2
Skjær kransekakemassen i skiver, ca. 0,5 cm tykk. Rull til kuler og press de flate. Stek gylne midt i ovnen i ca. 6 minutter og avkjøl på rist.
Slik lager du smørkrem
-
3
Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen sammen. Tilsett romtemperert smør, og pisk godt sammen til kremen er luftig og fin.
Sjokoladetopping
-
4
Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Topp de avkjølte bunnene med smørkrem på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner i ca. 1 time.
-
5
Smelte kokosfett med resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kakene i glasuren slik at kremen er dekket av sjokolade.
-
6
Sett kakene kaldt slik at sjokoladen stivner.