
Hjortetakk
Disse deilige julekakene kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen enn sine rundere søstre. For mange er hjortetakk en av de syv slagene til jul.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosis. Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet og rør blandingen dette i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.
- 2
Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.
- 3
Ta fram en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Kok hjortetakkakene gyllenbrune i den varm smulten. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.
Tips
Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.
NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk parat som passer gryten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



