Hjortetakk

Hjortetakk

7
  • Middels
  • 60 min
Disse deilige julekakene kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen enn sine rundere søstre. For mange er hjortetakk en av de syv slagene til jul.

Ingredienser

4 stk egg
250 g sukker
125 g TINE Meierismør
½ dl cognac
1 ts hornsalt
1 ts malt kardemomme
600 g hvetemel
1 kg smult

Slik gjør du det

    1. Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosis. Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet og rør blandingen dette i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.
    2. Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.
    3. Ta fram en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Kok hjortetakkakene gyllebrune i den varm smulten. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.
Tips

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk  parat som passer gryten.

Kommentarer

  • Astri

    4 dager siden
    Kan man bruke mais/rapsolje istedenfor smult og bruke frityrkoker

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      17 timer siden
      Smult gir nok litt mer riktig smak, men har man ikke smult så får man prøve noe annet. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat