Skip to main content

Hjortetakk

Middels
1t

Disse deilige julekakene kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen enn sine rundere søstre. For mange er hjortetakk en av de syv slagene til jul.

3.5
(85)
Next ImageHjortetakk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
egg
250 g
sukker
0.5 dl
cognac
1 ts
hornsalt
1 ts
malt kardemomme
600 g
hvetemel
1 kg
smult

Fremgangsmåte

  1. Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosis. Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet og rør blandingen dette i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.

  2. Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.

  3. Ta fram en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Kok hjortetakkakene gyllenbrune i den varm smulten. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk  parat som passer gryten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter