Rosetter (rosettbakkelse)

Rosetter (rosettbakkelse)

46
165
Middels60 min
NRK Ni-timens lyttere hadde en stor avstemning for noen år siden om hvilke syv slag som bør bakes til jul. Ved siden av Goro, Fattigmann, Sandkaker, Hjortetakk, Sirupsnipper, Bordstabbelsbakkels, kom også Rosettbakkels med. Her er oppskriften på julekaken som skiller seg ut med sin vakre form.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Til denne oppskriften trenger du et rosettbakkelsejern.

 2. 2

  Bland alt til røren og la den få svelle ca. 20 minutter.

 3. 3

  Varm smulten. Dypp jernet i det varme fettet først og deretter i røren. Pass på så røren ikke kommer over kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Løs kakene forsiktig fra jernet med en gaffel og la dem renne av seg på ett fettsugende papir, for eksempel et tørk fra en kjøkkenrull.

  Rosettbakkels- tillaging av
 4. 4

  Oppbevar gjerne rosettbakkels i fryseboksen. De tiner fort og kan legges rett fra fryseboks på serveringsfat. Serveres med melisdryss eller litt pisket kremfløte med litt syltetøy på.

Tips

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk  parat som passer gryten.

Del denne oppskriften: