Rosetter (rosettbakkelse)

Rosetter (rosettbakkelse)

31
 • Middels
 • 60 min
NRK Ni-timens lyttere hadde en stor avstemning for noen år siden om hvilke syv slag som bør bakes til jul. Ved siden av Goro, Fattigmann, Sandkaker, Hjortetakk, Sirupsnipper, Bordstabbelsbakkels, kom også Rosettbakkels med. Her er oppskriften på julekaken som skiller seg ut med sin vakre form.

Ingredienser

100 g hvetemel
1 stk egg
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ts smeltet TINE Meierismør
1 ss sukker
500 g smult til koking

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du et rosettbakkelsejern.
  2. Bland alt til røren og la den få svelle ca. 20 minutter.
  3. Varm smulten. Dypp jernet i det varme fettet først og deretter i røren. Pass på så røren ikke kommer over kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Løs kakene forsiktig fra jernet med en gaffel og la dem renne av seg på ett fettsugende papir, for eksempel et tørk fra en kjøkkenrull.
   Rosettbakkels- tillaging av
  4. Oppbevar gjerne rosettbakkels i fryseboksen. De tiner fort og kan legges rett fra fryseboks på serveringsfat. Serveres med melisdryss eller litt pisket kremfløte med litt syltetøy på.
Tips

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk  parat som passer gryten.

Kommentarer

 • Ella

  4 måneder siden
  Rosettene var ikke så fine i formen, det var bobler over alt og nokre gonger var det vanskelig å få røra til å henge på. Kantane sklei ned så fort dei var oppi olja. Kva har eg gjort feil?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   4 måneder siden
   Hei Ella! Disse boblene kommer kanskje av at det er for høy varme på frityren? Prøv å juster temeperaturen litt.

   Om smeten sklir ut, så kan du prøve å lage den litt tykkere.

   Prøv deg gjerne frem. :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat