Rosetter (rosettbakkelse)
Middels•60 min min
NRK Ni-timens lyttere hadde en stor avstemning for noen år siden om hvilke syv slag som bør bakes til jul. Ved siden av Goro, Fattigmann, Sandkaker, Hjortetakk, Sirupsnipper, Bordstabbelsbakkels, kom også Rosettbakkels med. Her er oppskriften på julekaken som skiller seg ut med sin vakre form.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 ghvetemel
-
1 stkegg
-
1 ½ dl
-
1 tssmeltet TINE® Meierismør
-
1 sssukker
-
500 gsmult til koking
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du et rosettbakkelsejern.
-
2
Bland alt til røren og la den få svelle ca. 20 minutter.
-
3
Varm smulten. Dypp jernet i det varme fettet først og deretter i røren. Pass på så røren ikke kommer over kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Løs kakene forsiktig fra jernet med en gaffel og la dem renne av seg på ett fettsugende papir, for eksempel et tørk fra en kjøkkenrull.
-
4
Oppbevar gjerne rosettbakkels i fryseboksen. De tiner fort og kan legges rett fra fryseboks på serveringsfat. Serveres med melisdryss eller litt pisket kremfløte med litt syltetøy på.