Fattigmann

Fattigmann

19
 • Middels
 • 120 min
Til tross for navnet "Fattigmann" er dette svært eksklusive julekaker med både egg, kremfløte - og til og med en dæsj konjakk. For mange blir det ikke jul uten at fattigmann er i hus. En porsjon av denne oppskriften, gir ca 30 fattigmann-kaker

Ingredienser

Fattigmann

5 stk eggeplommer
5 ss sukker
5 ss TINE Kremfløte
1 ss cognac
¼ ts malt kanel
¼ ts malt kardemomme
1 stk eggehvite
350 g hvetemel
500 g smult til steking

Slik gjør du det

  1. Fattigmann-deigen blir enda bedre hvis du lar den stå tildekket og kjølig en lang stund, gjerne helt til neste dag, før du skjærer ut og koker kakene.
  2. Visp eggeplommer og sukker. Visp kremfløten og bland med eggedosis. Ha i konjakk og krydder. Visp eggehviten stiv og bland den forsiktig inn. Rør inn ca 200 gram hvetemel og la deigen stå tildekket og kjølig til neste dag.
   Fattigmann-Utkjevling deig
  3. Bruk resten av melet (så lite som mulig) til utkjevling. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver snipp, og "smett" kakene. Kok dem lysegule i smulten.
   fattigmann- tillaging av
Tips

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

Kommentarer

 • Janne

  1 år siden
  Hvor lenge kan deigen stå i kjøleskap før kakene stekes? Praktiske årsaker gjorde at min deig ble stående i 5 døgn og nå ser den grønnaktig ut og har et væskelag på toppen...Ikke særlig fristende;)

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Janne,

   Da har nok deigen stått for lenge og skilt seg dessverre. Deigen kan stå en dag eller to godt plastret i kjøleskapet :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat