Fattigmann

(53)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Til tross for navnet "Fattigmann" er dette svært eksklusive julekaker med både egg, kremfløte - og til og med en dæsj konjakk. For mange blir det ikke jul uten at fattigmann er i hus. En porsjon av denne oppskriften, gir ca 30 fattigmann-kaker

Antall stykker

Ingredienser

Fattigmann

5 stkeggeplommer
5 sssukker
5 ssTINE Kremfløte
1 sscognac
¼ tsmalt kanel
¼ tsmalt kardemomme
1 stkeggehvite
350 ghvetemel
500 gsmult til steking
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Fattigmann-deigen blir enda bedre hvis du lar den stå tildekket og kjølig en lang stund, gjerne helt til neste dag, før du skjærer ut og koker kakene.
    2. Visp eggeplommer og sukker. Visp kremfløten og bland med eggedosis. Ha i konjakk og krydder. Visp eggehviten stiv og bland den forsiktig inn. Rør inn ca 200 gram hvetemel og la deigen stå tildekket og kjølig til neste dag.
      CD 1578 Brosjyre Julens oppskrifter
    3. Bruk resten av melet (så lite som mulig) til utkjevling. Kjevle meget tynt og bare litt om gangen. Skjær ut snipper ved hjelp av en bakkelsspore. Lag et snitt i midten av hver snipp, og "smett" kakene. Kok dem lysegule i smulten.
      Brosjyre: Julens oppskrifter
CD 1580
Mediebanken

Tips:

Dypp en trepinne ned i gryten for å sjekke om smulten er varm nok. Dersom det bobler rundt pinnen, er det klart for koking.

NB!Vær forsiktig når du koker i smult. Det blir ekstremt varmt og det er lett å brenne seg! Slå aldri vann på varmt fett og ha alltid et lokk parat som passer gryten.

 Les kommentarer (15)

Kommentarer

  Legg til kommentar