
Myke vaniljehorn
Fyll huset med lukten av nybakte vaniljehorn. Dette er fristelser det skal vanskelig la seg gjøre å motstå. Her er oppskriften på 24 små, nette horn som fylles med deilige vaniljesmør.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Horn:
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Løs gjæren opp i den lunkne melken. Smuldre smør og mel og tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og deigvæske. Kna deigen raskt sammen.
- 2
La gjærdeigen heve på et lunt sted under plast i ca 2 timer til dobbel størrelse.
- 3
Del deigen i to og kjevle ut til runde leiver litt større enn en middagstallerken. Del deigen i 12 trekanter.
- 4
Bland sammen fyllet. Legg en liten mende vaniljesmør på trekanten og rull sammen mot snippen. Legg hornene på bakepapir på et stekeplate.
- 5
La hornene etterheve tildekket i ca 45 minutter. De skal gi etter for et lett trykk
- 6
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
- 7
Pensle med sammenpisket egg og stek hornene midt i ovnen i 5-7 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
- 8
Avkjøl bollene litt før du evt pensler med litt smør og legg dem over på rist.
- 9
Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.
Tips
#1: Disse hornene egner seg godt til å fryses, men frys dem uten at du har siktet vaniljesukker over. Pynt hornene like før servering. Også melisglasur gjør seg godt på disse vaniljehornene.
#2: Hva med en liten vri på disse gode hornene til neste gang? Fyll dem med makronfyll i stedet. Makronfyll lager du ved å male 100 g mandler med ca 100 g melis, noen spiseskjeer vann og 1 eggehvite. Ha på ca 1 ts av dette fyllet i hvert horn, før du ruller dem sammen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



