Myke vaniljehorn

Myke vaniljehorn

35
94
Enkel180 min
Fyll huset med lukten av nybakte vaniljehorn. Dette er fristelser det skal vanskelig la seg gjøre å motstå. Her er oppskriften på 24 små, nette horn som fylles med deilige vaniljesmør.

Ingredienser

Antall porsjoner

Horn:

Vaniljefyll

Pynt

  • 1 stk
    egg til pensling
  • 2 ss
    vaniljesukker , siktes

Slik gjør du det

  1. 1

    Løs gjæren opp i den lunkne melken. Smuldre smør og mel og tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og deigvæske. Kna deigen raskt sammen.

  2. 2

    La gjærdeigen heve på et lunt sted under plast i ca 2 timer til dobbel størrelse.

  3. 3

    Del deigen i to og kjevle ut til runde leiver litt større enn en middagstallerken. Del deigen i 12 trekanter.

  4. 4

    Bland sammen fyllet. Legg en liten mende vaniljesmør på trekanten og rull sammen mot snippen. Legg hornene på bakepapir på et stekeplate.

  5. 5

    La hornene etterheve tildekket i ca 45 minutter. De skal gi etter for et lett trykk

  6. 6

    Forvarm stekeovnen til 250 °C.

  7. 7

    Pensle med sammenpisket egg og stek hornene midt i ovnen i 5-7 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.

  8. 8

    Avkjøl bollene litt før du evt pensler med litt smør og legg dem over på rist.

  9. 9

    Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.

Tips

#1: Disse hornene egner seg godt til å fryses, men frys dem uten at du har siktet vaniljesukker over. Pynt hornene like før servering. Også melisglasur gjør seg godt på disse vaniljehornene.#2: Hva med en liten vri på disse gode hornene til neste gang? Fyll dem med makronfyll i stedet. Makronfyll lager du ved å male 100 g mandler med ca 100 g melis, noen spiseskjeer vann og 1 eggehvite. Ha på ca 1 ts av dette fyllet i hvert horn, før du ruller dem sammen.

Del denne oppskriften: