Myke vaniljehorn

Myke vaniljehorn

26
  • Enkel
  • 180 min
Fyll huset med lukten av nybakte vaniljehorn. Dette er fristelser det skal vanskelig la seg gjøre å motstå. Her er oppskriften på 24 små, nette horn som fylles med deilige vaniljesmør.

Ingredienser

Horn:

50 g gjær
¾ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Meierismør
8 dl hvetemel (ca)
2 stk egg
1 stk eggeplomme
1 ¼ dl sukker
½ ts salt

Vaniljefyll

125 g TINE Meierismør
2 ss vaniljesukker

Pynt

1 stk egg til pensling
2 ss vaniljesukker , siktes

Slik gjør du det

    1. Løs gjæren opp i den lunkne melken. Smuldre smør og mel og tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og deigvæske. Kna deigen raskt sammen.
    2. La gjærdeigen heve på et lunt sted under plast i ca 2 timer til dobbel størrelse.
    3. Del deigen i to og kjevle ut til runde leiver litt større enn en middagstallerken. Del deigen i 12 trekanter.
    4. Bland sammen fyllet. Legg en liten mende vaniljesmør på trekanten og rull sammen mot snippen. Legg hornene på bakepapir på et stekeplate.
    5. La hornene etterheve tildekket i ca 45 minutter. De skal gi etter for et lett trykk
    6. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
    7. Pensle med sammenpisket egg og stek hornene midt i ovnen i 5-7 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
    8. Avkjøl bollene litt før du evt pensler med litt smør og legg dem over på rist.
    9. Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.
Tips

#1: Disse hornene egner seg godt til å fryses, men frys dem uten at du har siktet vaniljesukker over. Pynt hornene like før servering. Også melisglasur gjør seg godt på disse vaniljehornene.



#2: Hva med en liten vri på disse gode hornene til neste gang? Fyll dem med makronfyll i stedet. Makronfyll lager du ved å male 100 g mandler med ca 100 g melis, noen spiseskjeer vann og 1 eggehvite. Ha på ca 1 ts av dette fyllet i hvert horn, før du ruller dem sammen.

Kommentarer

  • Yngve

    1 måneder siden
    Dette gikk desverre ikke etter planen.
    Fikk ikke smuldra smøret så deigen ble vare kornete helt til jeg eltet det rolig i maskin, noe som drepte gjæren.

    Smaken var god men her ville jeg absolutt smeltet smøret i en kjele, tilsatt melken og temperert til 37 grader og deretter hatt i gjæren

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det var leit å se at du ikke fikk det til denne gangen, Yngve!

      Gjærdeig har en tendens til å bli ennå litt luftigere om man smuldrer i smøret i melet. Her er det viktig at smøret er temperert, og du kan "kna" smøret inn i melet uten at det skal bli for klissete.

      Prøv gjerne igjen! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat