Myke vaniljehorn

Myke vaniljehorn

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 180 min
Fyll huset med lukten av nybakte vaniljehorn. Dette er fristelser det skal vanskelig la seg gjøre å motstå. Her er oppskriften på 24 små, nette horn som fylles med deilige vaniljesmør.

Antall porsjoner

Ingredienser

Horn:

50 g gjær
¾ dl kald Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Meierismør
8 dl hvetemel (ca)
2 stk egg
1 stk eggeplomme
1 ¼ dl sukker
½ ts salt

Vaniljefyll

125 g TINE Meierismør
2 ss vaniljesukker

Pynt

1 stk egg til pensling
2 ss vaniljesukker , siktes

Slik gjør du det

    1. Løs gjæren opp i den lunkne melken. Smuldre smør og mel og tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og deigvæske. Kna deigen raskt sammen.
    2. La gjærdeigen heve på et lunt sted under plast i ca 2 timer til dobbel størrelse.
    3. Del deigen i to og kjevle ut til runde leiver litt større enn en middagstallerken. Del deigen i 12 trekanter.
    4. Bland sammen fyllet. Legg en liten mende vaniljesmør på trekanten og rull sammen mot snippen. Legg hornene på bakepapir på et stekeplate.
    5. La hornene etterheve tildekket i ca 45 minutter. De skal gi etter for et lett trykk
    6. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
    7. Pensle med sammenpisket egg og stek hornene midt i ovnen i 5-7 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
    8. Avkjøl bollene litt før du evt pensler med litt smør og legg dem over på rist.
    9. Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.
Tips!

#1: Disse hornene egner seg godt til å fryses, men frys dem uten at du har siktet vaniljesukker over. Pynt hornene like før servering. Også melisglasur gjør seg godt på disse vaniljehornene.



#2: Hva med en liten vri på disse gode hornene til neste gang? Fyll dem med makronfyll i stedet. Makronfyll lager du ved å male 100 g mandler med ca 100 g melis, noen spiseskjeer vann og 1 eggehvite. Ha på ca 1 ts av dette fyllet i hvert horn, før du ruller dem sammen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • maret

    1 måneder siden
    nam! disse var luftige og nydelige boller! lurer på om det skal stå 'lunken melk' i ingredienslisten istedenfor 'kald' siden det er det som står i det første steget?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Maret,

      Takk for at du sier ifra:) Det skal selvfølgelig være lunken melk og vi endrer oppskriften fortløpende.

      Kommenter  (0)


  • Karianne

    1 år siden
    Hei nå har jeg laget deigen med kald melk og hevet i 2 timer. Hvorfor hev den ikke den stod på et lunt sted??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Karianne, Så leit å høre at deigen ikke hevet som den skulle. Gjæren skal ikke dø av å den kalde melken, men vi har nå oppdatert oppskriften til lunken melk slik at det er mindre rom for at den ikke hever. Vi håper du prøver oppskriften på nytt :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • koubang

    2 år siden
    Ånei, dette gikk ikke min vei:/ mulig jeg hadde for mye væske da jeg tilsette mer før å få deigen mer smidig. Leit :(

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Koubang, Så leit å høre at det iikke gikk din vei denne gangen, til neste gang anbefaler jeg at du sper litt og litt mer så du eventuelt ender med å ikke bruke hele melmassen så du får deigen etter din preferanse. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Mona

    4 år siden
    Har tidligere laget disse, og de er så poppis! For dem som synes denne var ugrei å lage så har jeg laget en bilderik steg for steg post med mine erfaringer - for dette er faktisk en litt annerledes gjærdeig. Ikke gi opp, den er SÅ verdt å prøve seg på, men husk gode ingredienser - soft flora egner seg ikke her;-) Tillater meg å oppdatere linken ettersom jeg har flyttet bloggen. http://denlykkeligeamateur.com/2014/08/14/bake-horn/

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mona, Tommel opp fra oss i TINE :)

      Kommenter  (0)


  • sara

    5 år siden
    Har dere egentlig utprøvd denne oppskriften? Fulgte den til punkt å prikke å det ble IKKE bra!:(

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Sara, Det var leit og høre, og vi beklager dette. Hornene er testet, og vi har tidligere fått positive kommentarer på oppskriften. Hva var det som ikke fungerte, var det deigens konsistens, hevingen eller stekingen? Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (0)


  • Mona

    5 år siden
    Dette var en knakendes god oppskrift, og poppis blandt gjestene! Møre, gyldne og litt ekstra stas å lage! Jeg laget en ny steg-for-steg post på bloggen, (den forrige var klippekransen til Tine) Jeg har tatt med en god del bilder for de som ønsker å se hvordan mine ble seendes ut. http://denlykkeligeamateur.blogg.no/1398273748_horn__uten_lyd_men_ma.html Jeg kommer til å lage disse flere ganger, og kanskje variere litt med fyllet. De var smaskens, takk for oppskriften, Tine!:-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Mona, Så hyggelig å høre at baksten sto til forventningene, og at du laget trinn for trinnbilder. Det ser veldig fint ut, godt jobba :)

      Kommenter  (0)


  • Sofie

    5 år siden
    Hei tine! Går det an å la den heve over natten? :)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Denne deigen kan du fint kaldheve over natten. Sett den kaldt og ta den ut en times tid før utbakingen. God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Marte

    5 år siden
    Skal melken virkelig være kald? Hvordan hever deigen da? Og skal det være 2 egg (plomme + hvite), og så en eggeplomme i tillegg,, eller er det to eggehviter og en plomme det skal være? :) Mvh. Marte Bolstad

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Melken skal være kald, slik at deigen heves over lengre tid. To hele egg og en ekstra eggeplomme er riktig. :) God baking!

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    6 år siden
    Hei! Melken skal åpenbart ikke varmes. Dvs at deigen skal kaldheves. Er det rom for å varme melken til 37,5 grader for at deigen skal heve raskere?

    Kommenter  (7)


  • Evine

    6 år siden
    Hei! Er det mulig å bruke vaniljekrem som fyll, i stedet for vaniljesmør? Tenker å lage dette på en hjemmedag :)

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Evine. Ja, fyll gjerne hornene med en god vaniljekrem! Utrolig godt! Jeg ville ha brukt 1-2 ts Piano Vaniljekrem (eller annen variant) i hvert horn. Makronfyll passer også, dersom du ønsker et alternativ til vaniljefyll. (Makronfyll: Du får kjøpt ferdigvarianter i butikken, eller så kan du lage eget makronfyll ved å hakke ca 75- 100 g mandler, blande det med ca 1 dl sukker (evt melis) og 1 eggehvite). Lykke til med baksten!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat