Myke vaniljehorn
Enkel•180 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Horn:
-
50 ggjær
-
¾ dl
-
100 g
-
8 dlhvetemel (ca)
-
2 stkegg
-
1 stkeggeplomme
-
1 ¼ dlsukker
-
½ tssalt
Vaniljefyll
-
125 g
-
2 ssvaniljesukker
Pynt
-
1 stkegg til pensling
-
2 ssvaniljesukker , siktes
Slik gjør du det
-
1
Løs gjæren opp i den lunkne melken. Smuldre smør og mel og tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og deigvæske. Kna deigen raskt sammen.
-
2
La gjærdeigen heve på et lunt sted under plast i ca 2 timer til dobbel størrelse.
-
3
Del deigen i to og kjevle ut til runde leiver litt større enn en middagstallerken. Del deigen i 12 trekanter.
-
4
Bland sammen fyllet. Legg en liten mende vaniljesmør på trekanten og rull sammen mot snippen. Legg hornene på bakepapir på et stekeplate.
-
5
La hornene etterheve tildekket i ca 45 minutter. De skal gi etter for et lett trykk
-
6
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
-
7
Pensle med sammenpisket egg og stek hornene midt i ovnen i 5-7 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
-
8
Avkjøl bollene litt før du evt pensler med litt smør og legg dem over på rist.
-
9
Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.