Britas luksuseplekake

Britas luksuseplekake

2
27
Enkel90 min
Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    epler

Marinade:

  • 3 ss
    rom (evt. juice)
  • 1 dl
    rosiner
  • 1 ss
    kanel

Deig:

  • 200 g
    TINE Meierismør (romtemperatur)
  • 2 dl
    sukker
  • 3 stk
    egg
  • 3 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ½ ts
    bakepulver

Topping:

  • 1 dl
    mandelflak

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.

  3. 3

    Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.

    Tips

    Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Tips

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Del denne oppskriften: