Britas luksuseplekake

Britas luksuseplekake

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24-26 cm
4 stk epler

Marinade:

3 ss rom (evt. juice)
1 dl rosiner
1 ss kanel

Deig:

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Topping:

1 dl mandelflak

Tilbehør:

3 dl TINE Kremfløte eller Piano Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
    3. Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.
      Tips!

      Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Tips!

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Oddbjørg Gabrielsen

    3 år siden
    Det går fint an å bruke romessens. Ha rosinene i en bolle gjerne med lokk og ha i romessens. Rist det godt og la det stå å trekke ei stund før du har det i kaken. Smaker fortreffelig.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Oddbjørg, Tusen takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat