Håndkle og blad
Britas luksuseplekake
(2727)

Britas luksuseplekake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform, 24-26 cm
4 stkepler

Marinade:

3 ssrom (evt. juice)
1 dlrosiner
1 sskanel

Deig:

200 gTINE Meierismør (romtemperatur)
2 dlsukker
3 stkegg
3 ½ dlhvetemel
1 ½ tsbakepulver

Topping:

1 dlmandelflak

Tilbehør:

3 dlTINE Kremfløte eller Piano Vaniljesaus
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
    3. Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.
      Blått hjerte
      Tips!

      Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Blått hjerte
Tips!

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat