Britas luksuseplekake
Enkel•90 min60 min
Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkepler
Marinade:
-
3 ssrom (evt. juice)
-
1 dlrosiner
-
1 sskanel
Deig:
-
200 gTINE® Meierismør (romtemperatur)
-
2 dlsukker
-
3 stkegg
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
Topping:
-
1 dlmandelflak
Tilbehør:
-
3 dlTINE® Kremfløte eller Piano Vaniljesaus
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
-
3
Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.
Tips
Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.