Britas luksuseplekake
Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Marinade:
- 3 ss rom, (evt. juice)
- 1 dl rosiner
- 1 ss kanel
Deig:
- 200 g TINE® Meierismør, (romtemperatur)
- 2 dl sukker
- 3 stykk egg
- 3.5 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
Tilbehør:
- 3 dl TINE® Kremfløte, eller Piano Vaniljesaus
Slik gjør du
1
Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
3
Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.
TipsSmaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.
TipsSmaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.