Britas luksuseplekake

Britas luksuseplekake

2
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24-26 cm
4 stk epler

Marinade:

3 ss rom (evt. juice)
1 dl rosiner
1 ss kanel

Deig:

200 g TINE Meierismør (romtemperatur)
2 dl sukker
3 stk egg
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Topping:

1 dl mandelflak

Tilbehør:

3 dl TINE Kremfløte eller Piano Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
    3. Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.
      Tips!

      Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Tips!

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Kommentarer

  • Oddbjørg Gabrielsen

    4 år siden
    Det går fint an å bruke romessens. Ha rosinene i en bolle gjerne med lokk og ha i romessens. Rist det godt og la det stå å trekke ei stund før du har det i kaken. Smaker fortreffelig.

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Oddbjørg, Tusen takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat