Eple- og sjokolademuffins

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Muffins med epler og sjokolade smaker herlig og er raske og enkle å bake.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Muffinsformer

Ingredienser

125 gTINE Meierismør
4 ½ dlhvetemel
1 dlsukker
2 tsbakepulver
300 gKesam® Vanilje (1 beger)
2 stkegg
75 gmørk sjokolade
3 stkepler
½ sspotetmel
1 dlkokosmasse

Slik gjør du det

    1. Du trenger muffinsformer på brett eller 12 løse muffinsformer. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smør og strø muffinsformene med kokos. Smelt smøret og avkjøl. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett kesam, egg og smør. Rør sammen til en tykk, glatt deig.
    3. Hakk sjokoladen grovt. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i biter og vend dem i potetmel. Vend sjokoladen og eplebitene i deigen.
    4. Fordel deigen i formene og strø over litt kokos. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen.

Tips:

Fyll muffinsformene halvfulle eller 2/3 fulle. Med mer deig blir muffinsene klissete og ikke så pene, med mindre blir de litt puslete og små.

Kommentarer