Skip to main content

Eple- og sjokolademuffins

Enkel
45min

Muffins med epler og sjokolade smaker herlig og er raske og enkle å bake.

3.8
(40)
Next ImageEple- og sjokolademuffins

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4.5 dl
hvetemel
1 dl
sukker
2 ts
bakepulver
300 g
Kesam® Vanilje (1 beger)
2 stk
egg
75 g
mørk sjokolade
3 stk
eple
0.5 ss
potetmel
1 dl
kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Du trenger muffinsformer på brett eller 12 løse muffinsformer. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smør og strø muffinsformene med kokos. Smelt smøret og avkjøl. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett kesam, egg og smør. Rør sammen til en tykk, glatt deig.

  3. Hakk sjokoladen grovt. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i biter og vend dem i potetmel. Vend sjokoladen og eplebitene i deigen.

  4. Fordel deigen i formene og strø over litt kokos. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fyll muffinsformene halvfulle eller 2/3 fulle. Med mer deig blir muffinsene klissete og ikke så pene, med mindre blir de litt puslete og små.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter