Eple- og sjokolademuffins

Eple- og sjokolademuffins

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 45 min
  • 25 min
Muffins med epler og sjokolade smaker herlig og er raske og enkle å bake.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Muffinsformer
125 g TINE Meierismør
4 ½ dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
300 g Kesam® Vanilje (1 beger)
2 stk egg
75 g mørk sjokolade
3 stk epler
½ ss potetmel
1 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Du trenger muffinsformer på brett eller 12 løse muffinsformer. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smør og strø muffinsformene med kokos. Smelt smøret og avkjøl. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett kesam, egg og smør. Rør sammen til en tykk, glatt deig.
    3. Hakk sjokoladen grovt. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i biter og vend dem i potetmel. Vend sjokoladen og eplebitene i deigen.
    4. Fordel deigen i formene og strø over litt kokos. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen.
Tips!

Fyll muffinsformene halvfulle eller 2/3 fulle. Med mer deig blir muffinsene klissete og ikke så pene, med mindre blir de litt puslete og små.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • gerd leonora forseng

    5 år siden
    Bruk 16 former til denne oppskriften.Med 12 former ble det overfyllte former - muffinsene fløt utover.

    Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat