Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

174
  • Enkel
  • 180 min
Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.

Ingredienser

1 stk vaniljestang
8 stk eggeplommer
150 g sukker
5 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
      Tips!

      Ønsker du å lage en enklere variant? Prøv Piano Softis Vanilje.

    2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
      Tips!

      Ikke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.

    3. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.
Tips!

Biter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her! 

Kommentarer

  • Elisabeth

    2 måneder siden
    Hei☺️Skal lage denne men min tante tåler ikke eggeplommer🙈kan jeg evt fortsatt lage denne men med kun eggehvite? Mvh Elisabeth ☺️

     (0)


  • Li Li

    3 måneder siden
    Hei, jeh har sett at På mange is oppskrifter skal man varm opp eggeplommene. Altså under kokende vann og rør den med sukker?

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei, Li Li! Du kan både varmpiske egedosisen og kaldpiske den slik som i denne oppskriften. Ved å varmpiske har du eggedosisen i en stålbolle over varmt/kokende vann. Du vil nok få en litt fyldigere konsistens hvis du varmpisker den :) Lykke til!

       (0)


  • Lilly

    3 måneder siden
    Veldig bra oppskrift!

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Tusen takk, Lilly! Hyggelig at du deler det med oss :)

       (0)


  • Line

    5 måneder siden
    Hei!Denne må jeg prøve,har brukt en annen oppskrift med like mange eggeplommer som dl.fløte,men synes isen ble veldig hard i fryseren,kanskje bedre med flere eggeplommer enn dl fløte...Må man røre underveis??Gjorde ikke det på den jeg lagde,ble ikke krystaller...Gleder meg til å prøve...

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Line!

      Da syns jeg du skal prøve denne oppskriften! :)

      Det er større kjangs for krystaller i isen om du ikke rører, men om du har klart det før uten å røre så klarer du det helt sikkert igjen! ;)

       (0)


  • Anja

    5 måneder siden
    Lagde denne for første gang tidligere denne uka, prøvde meg på mint chocolate chip. Den ble så bra at etter to dager så var den borte.

    Men denne gangen så ble den ikke like perfekt, hvordan vet man at eggedosis er eggedosis? Hva skjer om man pisker for lenge?

    Beste måten å få mint smak? Brukte Dr oetker peppermint extract, men så klart brukte jeg to forskjellige typer ts. Tror det er grunnen til at den ikke smaker det samme, også d at jeg muligens pisket kremen for lenge, pisket eggedosis for lite eller mye..


    Jeg ble litt bråkjekk siden det gikk så bra første gangen.


    Noen som har tips til å lage en digg mint chocolate chip is? Siden vi ikke har sånn is til lands .

    Noen som har en god oppskrift for skikkelig digg sjokolade is, ala den man kjøper på kafe? Utrolig at man ikke kan finne en god sjokoladeis i 2019, enten for lite sjokolade smak eller så er det så mye annet i den som ødelegger den rene sjokolade smaken.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Anja!

      Om du fikk det til første gang, så skal du nok få det til en gang til skal du se! :)

      Eggedosisregelen er at du skal kunne skrive navnet ditt i dosisen. Da er den stiv nok. Det skal mye til for å piske den for mye.

      Har du prøvd å bruke selve urten peppermynte? Eventuelt mose det i en morter eller hakke det opp!

      Når du pisker krem så skal den bli fløyelsmyk. Blir den knudrete er nok kremen for mye pisket.

      Du kan jo eventuelt bruke denne oppskriften som base og ha i hakket mynteblader og hakke sjokoladekjeksbiter og smake til for å få ønsket smak?

      Om du ønsker en god oppskrift på sjokoladeis, kan du prøve denne https://www.tine.no/oppskrifter/desserter/is-og-sorbet/hjemmelaget-sjokoladeis.

      Lykke til med islagingen! :)

       (0)


  • Cairo

    5 måneder siden
    Jeg prøvde å lage is for første gang med denne oppskriften til 17 mai, og det ble en stor sukse! Det ble en veldig bra base, til de 3 andre ulike smakene jeg lagde, kaffe, sjokolade, jordbær. Ser fram til en sommer med mange spendene smaker å prøve ut!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hørtes nydelig ut, Cairo! :)

       (0)


  • M

    5 måneder siden
    går det an å bruke laktosefri kremfløte til denne oppskriften?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei M!

      Det går helt fint å bytte ut kremfløten med laktosefri ja! :)

       (0)


  • Anji A'mdalla

    5 måneder siden
    Q meieriene er best"!!!!

     (0)


  • Donna

    6 måneder siden
    Hei eg har ikkje maskin eller vannilije stenger fungerer det fortsatt?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Donna,

      Da blir det Fløteis du lager og du kan fint lage oppskriften uten maskin. Følg fremgangsmåten på oppskriften så vil du få en deilig is :) Lykke til!

       (0)


  • Michael

    9 måneder siden
    Hei, har prøvd å lage hjemmelaget iskrem to ganger nå uten helt hell. Oppskriften er fra kokeboka Heston Blumenthal at Home å han er jo kjent for å lage veldig bra is blant annet. Tenkte å prøve dere oppskrift. Eneste forskjellen er vell egg som han ikke bruker. Oppskriften hans er 360g hel Melk, 200g sukker, 35g melkepulver, 840g kremfløte og vanilje. Har en ismaskin som er 15 år uten kompressor. Poblemet er at den ikke tykner i ismaskinen i det hele tatt. Den har ligget i fryseren over natten så er kald før jeg helder blandingen oppi. Har kjørt maskinen i 30 min som det står i boken men den er like rennende. Hva kan ha gjort feil?

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Michael!

      Prøv gjerne å kjør den litt lenger i ismaskinen. Det kan gå opp til 60 min., men tiden spørs helt på maskinen som brukes. Om ikke dette hjelper, så kan du alltids spandere på deg selv en ny ismaskin. :)

       (1)

    • Donna

      6 måneder siden
      Prøv ein oppskrift som ikkje trenger maskin🍦🍨🍧

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat