Hjemmelaget vaniljeis
Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.
Enkel•3 t•12 personer
Ingredienser
- 1 stykk vaniljestang
- 8 stykk eggeplomme
- 150 g sukker
- 5 dl TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
2
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
TipsIkke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.
3
La isen stå i fryseren i minst 5 timer. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.
TipsBiter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her!