Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

Kommentarer 150
  • Enkel
  • 180 min
Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk vaniljestang
8 stk eggeplommer
150 g sukker
5 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
      Tips!

      Ønsker du å lage en enklere variant? Prøv Piano Softis Vanilje.

    2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
      Tips!

      Ikke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.

    3. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.
Tips!

Biter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her! 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • niliack

    6 måneder siden
    jeg elske is ikke den is jeg elske den is

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så hyggelig å høre at du liker is, Niliack :)

      Kommenter  (1)


  • Maren

    8 måneder siden
    Denne blir kjempegod! Bruker 1 stor ts. vaniljesukker (Jacobs med vaniljefrø i) i stedet for vaniljestang. Rasper også ca. 100g Melkesjokolade og har i. Har fått masse skryt for den :)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Høres kjempe godt ut, Maren :) God matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • Jonas

    9 måneder siden
    Hei! Går det fint å bruke vaniljeekstrakt i steden for vaniljestang? Blir det ca. samme smak? Er så dyrt med vaniljestang for en student.. kor mykje må eg bruke så i så fall?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Jonas,

      Anbefaler å bruke vaniljestang for smakens skyld, men om dette blir dyrt vil jeg anbefale vaniljesukker istedenfor vaniljeessens på grunn av smaken. 1 Ts vaniljesukker tilsvarer 1 vaniljestang. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Isis

    1 år siden
    Kok ut resten av vaniljestanga i litt av fløten etter du har skrapet ut frøene, så får du med ennå litt mer vaniljesmak. Enten kan du presse ut restene av stanga etterpå eller la den gå med om du bruker maskin for så å ta den ut senere.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Ett veldig godt tips, Isis :) Takk for at du deler med oss!

      Kommenter  (3)


  • Ellen

    1 år siden
    Kan man bruke ismaskin til å lage denne isen? Eller "ødelegger" man da den piska kremen?

    Kommenter  (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ellen, Det skal gå fint å benytte røren i ismaskin, men konsistensen vil nok ikke bli helt det samme :) Lykke til og gjerne gi oss en tilbakemelding på resultatet. God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Iris

    1 år siden
    Denne isen ble fantastisk god. Mitt første forsøk på å lage is, utrolig spennende:)

    Kommenter  (1)

    • Elisabeth Hurum

      1 år siden
      Hei Iris! Så moro å høre! La oss håpe det blir mange flere vellykkede forsøk ;-) /Elisabeth kundekonsulent

      Kommenter  (3)


  • Anette

    1 år siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget is i fryseren?

    Kommenter  (43)


  • Anette

    1 år siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget is i fryseren?

    Kommenter  (8)


  • Anette

    1 år siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget is i fryseren?

    Kommenter  (1)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Hei Anette! Ca en måned hvis du pakker den litt, inn slik at den ikke tørker.

      Kommenter  (1)


  • Anette

    1 år siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget is i fryseren?

    Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat