Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

178
  • Enkel
  • 180 min
Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.

Ingredienser

1 stk vaniljestang
8 stk eggeplommer
150 g sukker
5 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
      Tips

      Ønsker du å lage en enklere variant? Prøv Piano Softis Vanilje.

    2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
      Tips

      Ikke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.

    3. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.
Tips

Biter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her! 

Kommentarer

  • Merete

    13 dager siden
    Hei.

    Skal prøve å lage denne isen, den ser kjenpegod ut! Hvor mange liter blir oppskrifta til 12 personer? Om jeg skal lage til 12 personer, bør jeg doble oppskrifta? Og hvor ofte bør jeg røre i fryseren?

    Mvh Merete

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      8 dager siden
      Dette blr ca 5-7 dl is.

      Om du må doble oppskriften til 12 personer, kommer an på om dere skal spise det sammen med noe annet eller kun nyte isen for seg selv. Lag gjerne dobbel porsjon til 12 pers!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat