Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

156
  • Enkel
  • 180 min
Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.

Ingredienser

1 stk vaniljestang
8 stk eggeplommer
150 g sukker
5 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
      Tips!

      Ønsker du å lage en enklere variant? Prøv Piano Softis Vanilje.

    2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
      Tips!

      Ikke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.

    3. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.
Tips!

Biter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her! 

Kommentarer

  • Michael

    17 dager siden
    Hei, har prøvd å lage hjemmelaget iskrem to ganger nå uten helt hell. Oppskriften er fra kokeboka Heston Blumenthal at Home å han er jo kjent for å lage veldig bra is blant annet. Tenkte å prøve dere oppskrift. Eneste forskjellen er vell egg som han ikke bruker. Oppskriften hans er 360g hel Melk, 200g sukker, 35g melkepulver, 840g kremfløte og vanilje. Har en ismaskin som er 15 år uten kompressor. Poblemet er at den ikke tykner i ismaskinen i det hele tatt. Den har ligget i fryseren over natten så er kald før jeg helder blandingen oppi. Har kjørt maskinen i 30 min som det står i boken men den er like rennende. Hva kan ha gjort feil?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 dager siden
      Hei Michael!

      Prøv gjerne å kjør den litt lenger i ismaskinen. Det kan gå opp til 60 min., men tiden spørs helt på maskinen som brukes. Om ikke dette hjelper, så kan du alltids spandere på deg selv en ny ismaskin. :)

       (0)


  • Aslak

    25 dager siden
    Hei, tenker å prøve meg på en lakris versjon av denne iskremen. Har funnet en butikk som selger lakrispulver, men er ikke helt sikker på hvor jeg kan få tak i det beste lakrispulveret. Hva ville dere anbefalt? Og hvor mye burde jeg tilsette i 12 porsjoner av denne oppskriften?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      24 dager siden
      Her må du bare prøve deg frem, Aslak :) Ha litt i røren og smak til etter hvor mye lakris smak du vil ha. Lykke til!

       (0)


  • Milla

    2 måneder siden
    vil lage is, men har ikkje tine kremfløte og butikken er stengt. Er det noe eg kan bytte ut med Kremfløte

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Milla,

      Ordna det seg? Anbefaler å vente til butikken er åpen igjen og bruke kremfløte :)

       (0)


  • niliack

    9 måneder siden
    jeg elske is ikke den is jeg elske den is

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Så hyggelig å høre at du liker is, Niliack :)

       (2)


  • Maren

    10 måneder siden
    Denne blir kjempegod! Bruker 1 stor ts. vaniljesukker (Jacobs med vaniljefrø i) i stedet for vaniljestang. Rasper også ca. 100g Melkesjokolade og har i. Har fått masse skryt for den :)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Høres kjempe godt ut, Maren :) God matlaging videre!

       (1)


  • Jonas

    12 måneder siden
    Hei! Går det fint å bruke vaniljeekstrakt i steden for vaniljestang? Blir det ca. samme smak? Er så dyrt med vaniljestang for en student.. kor mykje må eg bruke så i så fall?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Jonas,

      Anbefaler å bruke vaniljestang for smakens skyld, men om dette blir dyrt vil jeg anbefale vaniljesukker istedenfor vaniljeessens på grunn av smaken. 1 Ts vaniljesukker tilsvarer 1 vaniljestang. Lykke til :)

       (1)


  • Isis

    1 år siden
    Kok ut resten av vaniljestanga i litt av fløten etter du har skrapet ut frøene, så får du med ennå litt mer vaniljesmak. Enten kan du presse ut restene av stanga etterpå eller la den gå med om du bruker maskin for så å ta den ut senere.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Ett veldig godt tips, Isis :) Takk for at du deler med oss!

       (3)


  • Ellen

    1 år siden
    Kan man bruke ismaskin til å lage denne isen? Eller "ødelegger" man da den piska kremen?

     (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ellen, Det skal gå fint å benytte røren i ismaskin, men konsistensen vil nok ikke bli helt det samme :) Lykke til og gjerne gi oss en tilbakemelding på resultatet. God matlaging!

       (1)


  • Iris

    1 år siden
    Denne isen ble fantastisk god. Mitt første forsøk på å lage is, utrolig spennende:)

     (1)

    • Elisabeth Hurum

      1 år siden
      Hei Iris! Så moro å høre! La oss håpe det blir mange flere vellykkede forsøk ;-) /Elisabeth kundekonsulent

       (3)


  • Anette

    2 år siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget is i fryseren?

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat