
Hjemmelaget vaniljeis
Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fremgangsmåte
- 1
Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
- 2
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
Tips
Ikke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.
- 3
La isen stå i fryseren i minst 5 timer. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.
Tips
Biter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



