Skip to main content

Semifreddo - iskrem

Enkel
20min

Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage iskrem på. Husk at den må stå i fryseren i minst seks timer for å stivne.

4.0
(93)

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 stk
egg
2 stk
eggeplomme (i tillegg til de hele eggene)
2.5 dl
sukker
0.5 stk
vaniljestang
2 dl
kirsebærkompott

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.

    Tips

    Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke  Piano Softis Vanilje og blande inn kirsebærkompott.

  2. Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle. Bollen må tåle varme.

  3. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i bollen.

  4. Sett bollen over vannbad (en kjele med kokende vann), og bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen. Blandingen skal piskes i ca. 10 minutter, eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.

  5. Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet.

  6. Hell isblandingen i formen. Bland kirsebærkompott forsiktig i isblandingen. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres, gjerne med litt ekstra kirsebærkompott ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dette er en enkel oppskrift på semifreddo, som kan brukes som en base for andre smaker. Du kan blande inn biter av frukt, bær, krydder eller saft i isblandingen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter