Semifreddo

Semifreddo - iskrem

7
  • Enkel
  • 20 min
Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage iskrem på. Husk at den må stå i fryseren i minst seks timer for å stivne.

Ingredienser

3 stk egg
2 stk eggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
2 ½ dl sukker
½ stk vaniljestang
5 dl TINE Kremfløte
2 dl kirsebærkompott

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.
      Tips!

      Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke  Piano Softis Vanilje og blande inn kirsebærkompott.

    2. Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle. Bollen må tåle varme.
    3. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i bollen.
    4. Sett bollen over vannbad (en kjele med kokende vann), og bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen. Blandingen skal piskes i ca. 10 minutter, eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.
    5. Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet.
    6. Hell isblandingen i formen. Bland kirsebærkompott forsiktig i isblandingen. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres, gjerne med litt ekstra kirsebærkompott ved siden av.
Tips!

Dette er en enkel oppskrift på semifreddo, som kan brukes som en base for andre smaker. Du kan blande inn biter av frukt, bær, krydder eller saft i isblandingen.

Kommentarer

  • kristin

    11 dager siden
    har laget denne et par ganger nå- veldig god smak. men har et spørsmål. den er svært fløyelsemyk når den kommer ut av fryseren - er det meningen? har laget mye is før men aldri blitt så myk. smelter fort. er dette pga bruk av hele egg (dvs eggehviten)? jeg visper den også mye under innfrysning.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Kristin,

      Hjemmelaget is blir gjerne mykere og ikke like krystallisert som annen is. :) Det at det er mye egg i denne blandingen bidrar nok ekstra til at den ikke krystalliserer seg på samme måte.

       (0)


  • Jill Skjøndal Grefsrud

    2 år siden
    Denne kan med fordel røres i et par ganger, ikke sant? Liker ikke krystaller i isen...

     (9)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jill, Den kan røres i, men er ikke nødvendig :) Lykke til!

       (2)

    • Christer

      2 måneder siden
      All is SKAL røres helt til den fryser. Dårlig beskrivelse av oppskriften...

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        2 måneder siden
        Hei Christer!

        Ja for å unngå krystaller i isen er det greit å røre en del, ja! men om man ikke bryr seg om det er litt krystaller så må det ikke røres i. Smaken blir like god! :)

         (0)

        • Ruben

          17 dager siden
          Anbefaler å røre regelmessig. Har laget denne oppskriften før.

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat