Semifreddo - iskrem
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkegg
-
2 stkeggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
-
2 ½ dlsukker
-
½ stkvaniljestang
-
5 dl
-
2 dlkirsebærkompott
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.
Tips
Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke Piano Softis Vanilje og blande inn kirsebærkompott.
-
2
Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle. Bollen må tåle varme.
-
3
Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i bollen.
-
4
Sett bollen over vannbad (en kjele med kokende vann), og bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen. Blandingen skal piskes i ca. 10 minutter, eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.
-
5
Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet.
-
6
Hell isblandingen i formen. Bland kirsebærkompott forsiktig i isblandingen. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres, gjerne med litt ekstra kirsebærkompott ved siden av.