Semifreddo

Semifreddo - iskrem

11
85
Enkel20 min
Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage iskrem på. Husk at den må stå i fryseren i minst seks timer for å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    egg
  • 2 stk
    eggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
  • 2 ½ dl
    sukker
  • ½ stk
    vaniljestang
  • 5 dl
  • 2 dl
    kirsebærkompott

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.

    Tips

    Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke  Piano Softis Vanilje og blande inn kirsebærkompott.

  2. 2

    Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle. Bollen må tåle varme.

  3. 3

    Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i bollen.

  4. 4

    Sett bollen over vannbad (en kjele med kokende vann), og bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen. Blandingen skal piskes i ca. 10 minutter, eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.

  5. 5

    Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet.

  6. 6

    Hell isblandingen i formen. Bland kirsebærkompott forsiktig i isblandingen. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres, gjerne med litt ekstra kirsebærkompott ved siden av.

Tips

Dette er en enkel oppskrift på semifreddo, som kan brukes som en base for andre smaker. Du kan blande inn biter av frukt, bær, krydder eller saft i isblandingen.

Del denne oppskriften: