Skip to main content

Bringebærparfait

Enkel
40min

Hjemmelaget parfait (uttales "parfé) er en frisk dessert som du lager på et blunk, men du må beregne tre timer for desserten å stivne i fryseren. Rett før servering pynter du med krem, revet sjokolade og lekre bringebær på toppen.

3.8
(294)
Next ImageBringebærparfait

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
frosne bringebær
3 stk
eggeplomme
1 dl
melis
2 ts
kakao

Pynt

50 g
sjokolade, grovt revet
20 stk
friske bringebær

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og melis til en luftig eggedosis. Mos bringebærene og rør dem sammen med eggedosisen, og bland deretter inn kakao.

  2. Visp fløten til krem. Bland kremen forsiktig sammen med eggedosisen, og hell i porsjonsglass. La parfaiten stå i fryseren i 3-4 timer slik at den stivner.

  3. En parfait bør stå minst 30 minutter i kjøleskapet før du serverer den. Pynt med vispet krem, revet sjokolade og friske bringebær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan lage denne desserten med alle mulige bær, for eksempel frosne blåbær eller jordbær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter