Bringebærparfait
Hjemmelaget parfait (uttales "parfé) er en frisk dessert som du lager på et blunk, men du må beregne tre timer for desserten å stivne i fryseren. Rett før servering pynter du med krem, revet sjokolade og lekre bringebær på toppen.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 4 dl frosne bringebær
- 3 stykk eggeplomme
- 1 dl melis
- 2 ts kakao
Pynt
- 1 dl TINE® Kremfløte
- 50 g sjokolade, , grovt revet
- 20 stykk friske bringebær
Slik gjør du
1
Pisk egg og melis til en luftig eggedosis. Mos bringebærene og rør dem sammen med eggedosisen, og bland deretter inn kakao.
2
Visp fløten til krem. Bland kremen forsiktig sammen med eggedosisen, og hell i porsjonsglass. La parfaiten stå i fryseren i 3-4 timer slik at den stivner.
3
En parfait bør stå minst 30 minutter i kjøleskapet før du serverer den. Pynt med vispet krem, revet sjokolade og friske bringebær.
TipsDu kan lage denne desserten med alle mulige bær, for eksempel frosne blåbær eller jordbær.