Skip to main content

Iskake med pasjonsfrukt

Enkel
1t 10min

Dette er en herlig iskake hvor kremost, pasjonsfrukt og mandelbunn passer perfekt sammen. Husk at iskaken må stå i fryseren over natten.

3.9
(47)
Next ImageIskake med pasjonsfrukt

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Mandelbunn

3 stk
eggehvite
150 g
malte mandler
1 dl
siktet melis

Iskrem

4 stk
egg
3 dl
melis
2 stk
pasjonsfrukt
6 ss
bringebærsyltetøy

Pynt

1 stk
pasjonsfrukt (fruktkjøttet)
150 g
friske bringebær
1 bunt
gaukesyre eller frisk mynte

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.

Mandelbunn

  1. Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.

  2. Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.

Iskrem

  1. Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.

  2. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.

  3. Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.

Pynt

  1. Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter