Iskake med pasjonsfrukt
Dette er en herlig iskake hvor kremost, pasjonsfrukt og mandelbunn passer perfekt sammen. Husk at iskaken må stå i fryseren over natten.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
Mandelbunn
- 3 stykk eggehvite
- 150 g malte mandler
- 1 dl siktet melis
Iskrem
- 4 stykk egg
- 3 dl melis
- 250 g TINE® Kremgo® Naturell
- 4 dl TINE® Kremfløte
- 2 stykk pasjonsfrukt
- 6 ss bringebærsyltetøy
Pynt
- 1 stykk pasjonsfrukt, (fruktkjøttet)
- 150 g friske bringebær
- 1 bunt gaukesyre, eller frisk mynte
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.
Mandelbunn
1
Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.
2
Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.
Iskrem
1
Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.
2
Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.
3
Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.
Pynt
1
Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.