Håndkle og blad
Iskake med pasjonsfrukt
(2727)

Iskake med pasjonsfrukt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en herlig iskake hvor kremost, pasjonsfrukt og mandelbunn passer perfekt sammen. Husk at iskaken må stå i fryseren over natten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform, 24 - 26 cm i diameter

Mandelbunn

3 stkeggehviter
150 gmalte mandler
1 dlsiktet melis

Iskrem

4 stkegg
3 dlmelis
250 gTINE Kremgo’® Naturell (2 beger)
4 dlTINE Kremfløte
2 stkpasjonsfrukter
6 ssbringebærsyltetøy

Pynt

1 stkpasjonsfrukt (fruktkjøttet)
150 gfriske bringebær
1 buntgaukesyre eller frisk mynte
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.
  • Mandelbunn

    1. Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.
    2. Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.
  • Iskrem

    1. Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.
    2. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.
    3. Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.
  • Pynt

    1. Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke Piano Softis Vanilje.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat