Iskake med pasjonsfrukt

Iskake med pasjonsfrukt

0
44
Enkel70 min
Dette er en herlig iskake hvor kremost, pasjonsfrukt og mandelbunn passer perfekt sammen. Husk at iskaken må stå i fryseren over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mandelbunn

  • 3 stk
    eggehviter
  • 150 g
    malte mandler
  • 1 dl
    siktet melis

Iskrem

Pynt

  • 1 stk
    pasjonsfrukt (fruktkjøttet)
  • 150 g
    friske bringebær
  • 1 bunt
    gaukesyre eller frisk mynte

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.

Mandelbunn

  1. 2

    Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.

  2. 3

    Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.

Iskrem

  1. 4

    Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.

  2. 5

    Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.

  3. 6

    Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.

Pynt

  1. 7

    Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.

Del denne oppskriften: