Iskake med pasjonsfrukt

Iskake med pasjonsfrukt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 70 min
Dette er en herlig iskake hvor kremost, pasjonsfrukt og mandelbunn passer perfekt sammen. Husk at iskaken må stå i fryseren over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 - 26 cm i diameter

Mandelbunn

3 stk eggehviter
150 g malte mandler
1 dl siktet melis

Iskrem

4 stk egg
3 dl melis
250 g TINE Kremgo’® Naturell (2 beger)
4 dl TINE Kremfløte
2 stk pasjonsfrukter
6 ss bringebærsyltetøy

Pynt

1 stk pasjonsfrukt (fruktkjøttet)
150 g friske bringebær
1 bunt gaukesyre eller frisk mynte

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.
  1. Mandelbunn

    1. Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.
    2. Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.
  2. Iskrem

    1. Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.
    2. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.
    3. Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.
  3. Pynt

    1. Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.
Tips!

Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke Piano Softis Vanilje.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat