Iskake med pasjonsfrukt
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Mandelbunn
-
3 stkeggehviter
-
150 gmalte mandler
-
1 dlsiktet melis
Iskrem
-
4 stkegg
-
3 dlmelis
-
250 g
-
4 dl
-
2 stkpasjonsfrukter
-
6 ssbringebærsyltetøy
Pynt
-
1 stkpasjonsfrukt (fruktkjøttet)
-
150 gfriske bringebær
-
1 buntgaukesyre eller frisk mynte
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.
Mandelbunn
-
2
Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.
-
3
Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.
Iskrem
-
4
Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.
-
5
Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.
-
6
Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.
Pynt
-
7
Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.