Tobleroneis

Toblerone-is

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget is er alltid en vinner. I denne herlige iskaken får sjokoladen Toblerone spille hovedrollen. Oppskriften er enkel å gjennomføre, og iskaken smaker himmelsk! Selve kaken tar ikke lang tid å tilberede, men husk å sette av minst 6 timer slik at isen stivner i fryseren.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk eggeplommer
75 g melis
1 stk vaniljestang
200 g Toblerone
2 ss cognac
½ l TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Visp eggeplommer og melis lyst og lett. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i eggedosisen.
    2. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobøleovn. Rør sjokoladen i eggedosisen. Tilsett konjakk. Visp fløten striv. Vend den i sjokolademassen og ha alt i en form.
    3. Frys isen i minst 6 timer.
    4. Vend isen ut på serveringsfat i god tid før servering. Pynt med hakket sjokolade og friske bringebær.
Tips!

Husk at isen skal fryse i minst 6 timer. Iskaken kan med fordel lages dagen i forveien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sigrid Horne

    3 år siden
    Jeg lurer på om det er lett å få iskaken ut av formen? På forhånd takk for svar

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sigrid. Den enkleste måten er å kle formen med bakepapir eller plastfolie. Når du skal servere isen, kan du lett løfte den ut av formen :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Marina

    5 år siden
    Hei! Ut fra oppskriften må vi dele vaniljestangen i to , skrape ut frøene og ha det i eggedosisen. Hva skal vi ha i eggedosisen-vaniljestangen? Litt usikker, aldri brukte vaniljestang før :) tusen takk for svaret!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Marina Du blander frøene inn i eggedosisen. Frøene er det mørke som er inni vaniljestangen:) Lykke til, håper du blir fornøyd med isen :)

      Kommenter  (0)


  • Ash

    6 år siden
    Er cognacen helt nødvendig? Eller kan det bli like godt uten?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Ash. Du kan fint droppe cognacen, dersom du ønsker det. Iskaken blir veldig god også uten denne lille "voksentvisten" på isen! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat