Toblerone-is
Enkel•30 min min
Hjemmelaget is er alltid en vinner. I denne herlige iskaken får sjokoladen Toblerone spille hovedrollen. Oppskriften er enkel å gjennomføre, og iskaken smaker himmelsk! Selve kaken tar ikke lang tid å tilberede, men husk å sette av minst 6 timer slik at isen stivner i fryseren.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkeggeplommer
-
75 gmelis
-
1 stkvaniljestang
-
200 gToblerone
-
2 sscognac
-
½ l
Slik gjør du det
-
1
Visp eggeplommer og melis lyst og lett. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i eggedosisen.
-
2
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobøleovn. Rør sjokoladen i eggedosisen. Tilsett konjakk. Visp fløten striv. Vend den i sjokolademassen og ha alt i en form.
-
3
Frys isen i minst 6 timer.
-
4
Vend isen ut på serveringsfat i god tid før servering. Pynt med hakket sjokolade og friske bringebær.