Toblerone-is
Hjemmelaget is er alltid en vinner. I denne herlige iskaken får sjokoladen Toblerone spille hovedrollen. Oppskriften er enkel å gjennomføre, og iskaken smaker himmelsk! Selve kaken tar ikke lang tid å tilberede, men husk å sette av minst 6 timer slik at isen stivner i fryseren.
Enkel•30 min•8 personer
Ingredienser
- 4 stykk eggeplomme
- 75 g melis
- 1 stykk vaniljestang
- 200 g Toblerone
- 2 ss cognac
- 0.5 l TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Visp eggeplommer og melis lyst og lett. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i eggedosisen.
2
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobøleovn. Rør sjokoladen i eggedosisen. Tilsett konjakk. Visp fløten striv. Vend den i sjokolademassen og ha alt i en form.
3
Frys isen i minst 6 timer.
4
Vend isen ut på serveringsfat i god tid før servering.
Pynt med hakket sjokolade og friske bringebær.
TipsHusk at isen skal fryse i minst 6 timer. Iskaken kan med fordel lages dagen i forveien.