Tobleroneis

Toblerone-is

6
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget is er alltid en vinner. I denne herlige iskaken får sjokoladen Toblerone spille hovedrollen. Oppskriften er enkel å gjennomføre, og iskaken smaker himmelsk! Selve kaken tar ikke lang tid å tilberede, men husk å sette av minst 6 timer slik at isen stivner i fryseren.

Ingredienser

4 stk eggeplommer
75 g melis
1 stk vaniljestang
200 g Toblerone
2 ss cognac
½ l TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Visp eggeplommer og melis lyst og lett. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i eggedosisen.
    2. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobøleovn. Rør sjokoladen i eggedosisen. Tilsett konjakk. Visp fløten striv. Vend den i sjokolademassen og ha alt i en form.
    3. Frys isen i minst 6 timer.
    4. Vend isen ut på serveringsfat i god tid før servering. Pynt med hakket sjokolade og friske bringebær.
Tips

Husk at isen skal fryse i minst 6 timer. Iskaken kan med fordel lages dagen i forveien.

Kommentarer

  • Sigrid Horne

    4 år siden
    Jeg lurer på om det er lett å få iskaken ut av formen? På forhånd takk for svar

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Sigrid. Den enkleste måten er å kle formen med bakepapir eller plastfolie. Når du skal servere isen, kan du lett løfte den ut av formen :) Lykke til!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat