
Valnøttkake med frisk bærfromasj
Herlig bløtkake med valnøttbunn og jordbærfromasj. Passer perfekt til 17. mai eller en annen stor dag. Kaken gir 12 stykker.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Valnøttbunn:
Til dynking:
Bærfromasj:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 2
Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.
- 3
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.
- 4
Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.
Bærfromasj
- 5
Kjør bær, cognac og sitronskall i foodprocessor til en jevn blanding.
- 6
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 4 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin inn i bærblandingen og bland godt.
- 7
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland sammen det sammen med bærblandingen.
- 8
Pisk krem og vend den forsiktig inn i blandingen til du får en luftig bærkrem.
- 9
Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.
- 10
Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på valnøtter og/eller pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.