Valnøttkake med frisk bærfromasj
Herlig bløtkake med valnøttbunn og jordbærfromasj. Passer perfekt til 17. mai eller en annen stor dag. Kaken gir 12 stykker.
Middels•2 t 30 min•12 personer
Ingredienser
Valnøttbunn:
- 4 stykk egg
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g finhakkede valnøtter, eller pistasjnøtter
Bærfromasj:
- 5 dl frosne jordbær
- 2 ss cognac, eller likør
- 3 ss revet sitronskall
- 8 plate gelatin
- 4 stykk egg
- 100 g sukker
- 3 dl TINE® Kremfløte
Dryss og pynt:
- 2 dl grovhakkede pistasjnøtter
- 2 dl vispet TINE® Kremfløte
- 50 g jordbær
Slik gjør du
1
Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
2
Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.
3
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.
4
Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.
Bærfromasj
1
Kjør bær, cognac og sitronskall i foodprocessor til en jevn blanding.
2
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 4 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin inn i bærblandingen og bland godt.
3
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland sammen det sammen med bærblandingen.
4
Pisk krem og vend den forsiktig inn i blandingen til du får en luftig bærkrem.
5
Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.
6
Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på valnøtter og/eller pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.