Grunnoppskrift ostekake

Ostekake

148
  • Middels
  • 40 min
  • 15 min
En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Ingredienser

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Bunn til ostekake

200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
75 g TINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stk gelatinplater
400 g TINE Kremgo® Naturell
3 dl TINE Kremfløte
1 dl melis

Gelélokk og pynt

1 dl Piano® Rød Gelé (evt. annen gele)
2 dl bær
4 stk mynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
      Tips

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  2. Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
Tips

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Kommentarer

  • Ingrid

    4 måneder siden
    Hei.
    Er det egnelig noe vits i å steke bunnen? Kan man ikke bare trykke Kjeks massen utover formen å la den stivne i kjøleskapet?
    Ingrid.

     (17)


Det er mye kjærlighet i god mat