Grunnoppskrift ostekake

Ostekake

106
  • Middels
  • 40 min
  • 15 min
En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Ingredienser

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Bunn til ostekake

200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
75 g TINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stk gelatinplater
400 g TINE Kremgo’® Naturell
3 dl TINE Kremfløte
1 dl melis

Gelélokk og pynt

1 dl Piano® Rød Gelé (evt. annen gele)
2 dl bær
4 stk mynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  2. Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
Tips!

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Kommentarer

  • Dolita

    3 dager siden
    hei, kan ostekaken fryses? takk for svaret! 😊😊

     (0)


  • Ruth

    14 dager siden
    Hvorfor buker dere melis i videoen, det står i oppskriften at man skal bruke sukker. Gir det forskjellig resultat?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 dager siden
      Hei Ruth,

      Takk for at du sier ifra, :) Vi har nå endret det til melis i oppskriften. God bakst!

       (1)


  • Anna

    27 dager siden
    Er det riktig med 1 dl gelé? Jeg måtte til med 5 dl, før det ble nok til et lokk på kaka.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      26 dager siden
      Hei Anna!

      Til en 24 cm form er det nok med 1 dl. med gele. Men dette kan man justere etter hvor mye gele man ønsker å kaken. :)

       (0)


  • Maria

    28 dager siden
    Hvor mye skal bunnen stå på?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      26 dager siden
      Hei Maria!

      Du forvarmer oven til 175grader og steker bunnen i ovnen på den graden i 10-15 min. God bakst! :)

       (0)


  • Cathrine

    1 måneder siden
    Prøvde å røre inn kremosten i pisket krem som det stod, litt av en jobb! Kan jeg piske den inn med maskin? Ostefyllet ble også klumpete. Når jeg skulle ha gelatinen i en halv desiliter kokende vann ble blandingen tykk på plate nr 3, måtte tilføye mer kokende vann da den ble så tykk og kald med en gang. Kaken smakte godt da, sett bort fra den klumpete ostekremen.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Cathrine,

      Det kan høres ut som kremosten din var kjøleskapskald når du prøvde å vispe den inn. Ett tips er å ta ut alt av ingredienser først slik at alt får samme temperatur. putt kremosten i en olle på kjøkkenbenken og visp den løsere før du har den i ostefyllet slik at det ikke blir klumper.

      Blandingen med gelatin og vann skal bli veldig tykk slik at den holder ostekremen stiv. Det er hyggelig å høre at kaken smakte godt til tross for klumpene :) God bakst videre!

       (0)


  • Ida

    1 måneder siden
    Hvor mye kommer ingrediensen på til sammen

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Ida,

      Det kommer an på hvilken pris butikken du handler i har på ingrediensene :) God bakst!

       (0)


  • Donia

    2 måneder siden
    Hei hvis man skal bytte ut gelatin plater med agar hvor mye skal man brule og hvordan går man frem?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Donia,

      Dette skal stå opplyst på boksen eller posen med Agar du har/kjøper :) Lykke til!

       (1)


  • Sarah

    2 måneder siden
    Hva kan jeg bruke som erstatning til gele plater som er vegetarisk ?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Sarah,

      Den nærmeste erstatningen du får til gelatin er Agar som også er kalt ''Agar-Agar''. Lykke til :)

       (1)


  • Anne-Marthe

    3 måneder siden
    Hei. Laget denne kaka, og syns kanskje laget med ostefyll ble litt lavt. Brukte formen som anbefales. Bare øke mengden neste gang kanskje. Og i tillegg fløyt geleen litt ut når den skulle serveres, etter 5-6 timer i kjøleskap etter at jeg tømte på den flytende geleen. Hvor lenge må den være i kjøleskap for å bli helt stiv?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Anne-Marthe,

      Hvis det er ett tynt lag med gele burde det holde at den står 6 timer i kjøleskapet, men anbefaler å lage den dagen før så den får satt seg skikkelig over natten :)

       (2)


  • Sulav

    7 måneder siden
    Jeg har har lært et sted hvor du kan putte 2 sitronpulver gelei ostefyllet isteden for gelatin. Har prøvd det og den ble flott med sitronsmak

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat