Skip to main content

Ostekake

Middels
40min

En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

3.9
(1284)

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Bunn til ostekake

200 g
digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)

Fyll til ostekake

5 stk
gelatinplate
1 dl
melis

Gelélokk og pynt

1 dl
Piano® Rød Gelé (evt. annen gele)
2 dl
bær
4 stk
mynteblad (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

Bunn til ostekaken

  1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

    Tips

    Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

Fyllet til ostekaken

  1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.

  2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.

  3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

  4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter