Grunnoppskrift ostekake

Ostekake

146
  • Middels
  • 40 min
  • 15 min
En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Ingredienser

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Bunn til ostekake

200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
75 g TINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stk gelatinplater
400 g TINE Kremgo® Naturell
3 dl TINE Kremfløte
1 dl melis

Gelélokk og pynt

1 dl Piano® Rød Gelé (evt. annen gele)
2 dl bær
4 stk mynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  2. Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
Tips!

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Kommentarer

  • Ingrid

    2 måneder siden
    Hei.
    Er det egnelig noe vits i å steke bunnen? Kan man ikke bare trykke Kjeks massen utover formen å la den stivne i kjøleskapet?
    Ingrid.

     (0)


  • Selma

    2 måneder siden
    Hei, kan man bytte ut kjeksen med Oreo kjeks og tilsette Oreo kjeks i røren får og få en oreoostekake, vil det forsatt bli godt, eller?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei selma!

      Det virket som en morsom vri på oppskriften! Test det ut og gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan den ble! :D

      Prøv gjerne også denne om du vil:

      https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/is-og-ostekaker/ostekake-til-halloween

       (0)


  • Anne

    2 måneder siden
    Hei.Geleen rant ut av formen ...Skal det være sånn ?Blir jo masse gris.Hvor lenge skal geleen avkjøles ?Mvh Anne

     (0)

    • Anne

      2 måneder siden
      Hei.Jeg lagde ny gelé og avkjølte den godt til den blir litt tykkere i konsistensen og da gikk det fint.Anbefaler å vispe kremen for seg selv og så ta oppi melis.Når jeg gjorde som det stod krem og melis sammen så klumpet det seg og skilte seg.Dette er min erfaring med oppskriften.Håper den smaker godt i kveld tross noen feil ...Anne

       (2)

      • Kathrin Lillestøl, TINE Kundekonsulent

        2 måneder siden
        Ja, det lønner seg å avkjøle den godt. Fint at det løste seg. Håper den blir nydelig :)

         (0)

        • Anne

          2 måneder siden
          Ja kaka ble kjempegod ,😄👍

           (0)

          • Kathrin Lillestøl, Kundekonsulent/ TINE

            2 måneder siden
            Hærlig <3

             (0)


  • Ingebjørg

    3 måneder siden
    Mener du gram når fu skriver g jeg lærte av mamma at det står gr

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ingebjørg!

      Mammaen din har helt rett! Det er ment som gram ja. Men noen ganger kan det også stå forkortet som g. :)

       (0)


  • Aud

    3 måneder siden
    Kan jeg bruke sukker i stedet for melis?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Aud,

      Det vil ikke gi riktig konsistens eller utseende på kaken. Anbefaler deg å bruke melis :)

       (0)


  • Aka

    4 måneder siden
    På forrige mente jeg, skal man putta 25 gram gelatinpulver med 0,5 dl vann til kaken?

     (2)


  • Aka

    4 måneder siden
    Hei
    Skal man putte 25 gram med gelatinpulver med 0,5 liter vann? Leste gjennom kommentarene men skjønte ikke helt

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      25 gram gelatinpulver er til 1 liter væske og om man kun sak ha 0,5 dl væske skal man kun bruke 12,5 gram gelatinpulver :)

       (0)


  • Frode

    4 måneder siden
    Nå står kaka i kjøleskapet, gleder meg til den er klar. Men 1 dl gelé var for lite, det er vel meningen at hele kaka skal dekkes i en 24 cm form?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Frode,

      Ja, meningen er at du skal få ett gelelokk på kaken. Det er leit å høre at det ikke var nok. Kan gelen ha vært for varm og trukket ned i kaken? Håper kaken smaker fantastisk uansett :)

       (0)


  • Silje

    4 måneder siden
    Hei!
    Jeg har kun gelatin-pulver tilgjengelig.. kan jeg bruke det istedenfor plater? Og hvordan gjør jeg det da med vannmengde?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      25 gram gelatinpulver til 1 liter væske :) Lykke til!

       (0)

      • Parminder

        4 måneder siden
        I 1liter eller dl kokende vann?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          4 måneder siden
          En halv dl kokende vann. 0,5 dl :)

           (0)


  • Geir

    4 måneder siden
    Har det noe å si om man bruker Philadelphia/Lett Philadelphia kremost? Kona er litt frustrert...

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Geir,

      Du kan bruke Philadelphia ost, men vi anbefaler deg å bruke TINE Kremgo :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat