Grunnoppskrift ostekake

Ostekake

93
  • Middels
  • 40 min
  • 15 min
En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Ingredienser

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Bunn til ostekake

200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
75 g TINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stk gelatinplater
400 g TINE Kremgo’® Naturell
3 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker

Gelélokk og pynt

1 dl Piano® Rød Gelé (evt. annen gele)
2 dl bær
4 stk mynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  2. Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
Tips!

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Kommentarer

  • Sarah

    16 dager siden
    Hva kan jeg bruke som erstatning til gele plater som er vegetarisk ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Sarah,

      Den nærmeste erstatningen du får til gelatin er Agar som også er kalt ''Agar-Agar''. Lykke til :)

       (0)


  • Anne-Marthe

    1 måneder siden
    Hei. Laget denne kaka, og syns kanskje laget med ostefyll ble litt lavt. Brukte formen som anbefales. Bare øke mengden neste gang kanskje. Og i tillegg fløyt geleen litt ut når den skulle serveres, etter 5-6 timer i kjøleskap etter at jeg tømte på den flytende geleen. Hvor lenge må den være i kjøleskap for å bli helt stiv?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Anne-Marthe,

      Hvis det er ett tynt lag med gele burde det holde at den står 6 timer i kjøleskapet, men anbefaler å lage den dagen før så den får satt seg skikkelig over natten :)

       (1)


  • Sulav

    5 måneder siden
    Jeg har har lært et sted hvor du kan putte 2 sitronpulver gelei ostefyllet isteden for gelatin. Har prøvd det og den ble flott med sitronsmak

     (0)


  • Gabriele

    1 år siden
    Veldig fin og enkel oppskrift! Har aldri laget ostekake før og i dag var det første gangen, det gikk helt supert! Men jeg kjøpe en gele pakke som var ferdig laget, hvordan skal jeg da smelte den? Eller kjøpte jeg feil? Hehe takk for svar!

     (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Gabriele, Så hyggelig å høre at det gikk fint å prøve ostekake for første gang:)Du smelter geleen sakte i en kjele, avkjøle, så ha forsiktig over kaken og i kjøleskapet igjen. Lykke til :)

       (0)

      • cecilie

        2 måneder siden
        Men er det ikke da feil å vise pakke av ferdiglaget gele under *Produkter i oppskriften* istedenfor pulverpakke ?

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Hei Cecile,

          Endret kommentaren til Gabrielle nå. Du kan selvfølgelig lage kaken med begge geler. Husk å varm den ferdig gelen forsiktig opp om det er den som brukes :) Ønsker deg en god jul!

           (1)


  • Andreas

    1 år siden
    Hei! Fin og god oppskrift! MEN..tror dere med fordel kunne byttet ut 10 SS smør med 100g smør. Folk har forskjellig forhold til hvor mye 10 SS blir. Men alle vet at 100g smør er 100g smør. Jeg lagde den først med 10 SS smør, noe som tydelgvis ble aaalt for mye, så den første bunnen ble kasta. Leste da på flere andre oppskrifter på andre sider, å der stod det 100g smør, så når jeg gjorde det, ble kaka perfekt! :)

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler din erfaring med oss og jeg vil ta innspillet ditt med videre til nøkkelpersoner i TINE :)Fortsatt god matlaging!

       (0)


  • Nadia

    2 år siden
    Hei. Hvor lang tid i forveien kan man lage kaken før den skal serves?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Nadia, Ostekake kan fint stå 3 dager i kjøleskapet godt plastret, men kake smaker alltid best ferskt og ville lagd den kvelden før servering :) Lykke til!

       (4)


  • Janne hanøy walle

    2 år siden
    Klarte å ta 6 stk gelatinplater i kaken isteden for 5 . Har jeg ødelagt kaken er det farlig å spise den

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Janne, Kaken blir kanskje litt stiv, men den er ikke farlig å spise :) God bakst videre!

       (3)


  • Ingvild

    2 år siden
    Om man bruker gelatinpulver isteden for gelatinplater, hvor mye pulver tilsvarer 5 plater?

     (7)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ingvild, Dosering på gelatinpulver i forhold til plater er: 1 teskje gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinplater og holder til cirka 1 dl væske :) God bakst!

       (4)


  • Kine Hallén

    2 år siden
    Anbefaler ikke å kjøle ned gelatinen. Da blir det gelé klumper i blandingen. Hell over varm gelatin. Måtte i butikken å kjøpe nytt da jeg kjølte ned gelatinen. Prøvde på nytt, og da gikk det kjempe bra!

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kine, Avkjøle du gelatinen helt første gangen? Så bra det gikk bedre på runde 2. Anbefaler fortsatt at man avkjøler gelatinen litt, men avkjøling for lenge så kan det bli som du skriver:) God bakst videre!

       (0)

      • Kristine

        2 år siden
        Jeg avkjølte til lunken, gikk helt fint det... ??

         (2)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Kristine, Så flott at du fikk det til :) God bakst videre!

           (1)


  • Heidi Kristiansen

    2 år siden
    Kan man bruke Melange istedenfor meierismør?

     (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Heidi, Det kan du, men jeg anbefaler meierismør for den gode smaken :) Lykke til!

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat