Grunnoppskrift ostekake

Ostekake

129
  • Middels
  • 40 min
  • 15 min
En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Ingredienser

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Bunn til ostekake

200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
75 g TINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stk gelatinplater
400 g TINE Kremgo® Naturell
3 dl TINE Kremfløte
1 dl melis

Gelélokk og pynt

1 dl Piano® Rød Gelé (evt. annen gele)
2 dl bær
4 stk mynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  2. Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
Tips!

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Kommentarer

  • Silje

    5 dager siden
    Hei!
    Jeg har kun gelatin-pulver tilgjengelig.. kan jeg bruke det istedenfor plater? Og hvordan gjør jeg det da med vannmengde?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      25 gram gelatinpulver til 1 liter væske :) Lykke til!

       (0)

      • Parminder

        1 dager siden
        I 1liter eller dl kokende vann?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          15 timer siden
          En halv dl kokende vann. 0,5 dl :)

           (0)


  • Geir

    11 dager siden
    Har det noe å si om man bruker Philadelphia/Lett Philadelphia kremost? Kona er litt frustrert...

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 dager siden
      Hei Geir,

      Du kan bruke Philadelphia ost, men vi anbefaler deg å bruke TINE Kremgo :)

       (0)


  • Inger Anne

    12 dager siden
    Hvor land tid bruker ostemassen på å stivne?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 dager siden
      Hei Inger Anne,

      Kaken burde stå minst 4-5 timer i kjøleskapet for å bli stiv nok. Denne er fin å lage kvelden før og la den stå over natten :)

       (0)


  • Vilde

    20 dager siden
    Bruk kanten på bakeformen rett oppå kakefatet, kaken skal jo ikke i ovnen ;-)

     (0)


  • Anna

    1 måneder siden
    Det står melis i listen med ingredienser og sukker i oppskriften. Kan være litt forvirrende.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      30 dager siden
      Takk for at du sier ifra, Anna :) Vi skal rette opp i det.

       (0)


  • Matilde

    1 måneder siden
    Hei, er det sukker eller melis som skal i kaka

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Matilde,

      Det er melis som skal være i denbe oppskriften :)

       (0)


  • Aaron

    1 måneder siden
    hvor mye koster det med alle ingrendiensene?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Aaron,

      Det kommer an på prisen butikken din har på produktene :)

       (0)


  • Torhild

    1 måneder siden
    Skal en pakke den inn i plast😀

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Torhild!

      Tror det er lurest med ei kaketine her, da det kan ødelegge gelen litt om du legger noe oppå den. Men har du ikke annet, så kan du prøve med plast. Husk å vær forsiktig når du tar av plasten så du ikke får med deler av gelen.

       (2)


  • Anne

    2 måneder siden
    Hvor lang tid i forveien kan kaka lages ?Kan jeg lage den på onsdag og bruke den på lørdag?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Anne,

      Du kan fint lage kaken på onsdag om den skal spises på lørdag, den må bare pakkes inn godt :)

      Husk at kaken ikke er holdbar så mye lenger etter om det er igjen rester.

      Lykke til og god bakst!

       (0)


  • Oddny

    2 måneder siden
    Må geleen dekke bærene på toppen av kaka?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Oddny, Det kan du gjøre på forskjellige måter, enten å ha det som det står i oppskriften. Kun gele og bær til å pynte med før servering ellers kan du ha bær først og ha gele over til det dekker bærene :) Lykke til!

       (0)

      • Lars Arne

        2 måneder siden
        Husk at du kan først legge et tynt gelelokk og deretter bade bærerne i resten av gelé før du legger bærene på kaka med resten av gelé

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat