Grunnoppskrift ostekake

(622)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Antall porsjoner

10

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Ingredienser

Bunn til ostekake

200 gdigestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
75 gTINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stkgelatinplater
400 gTINE Kremgo’® Naturell
3 dlTINE Kremfløte
1 dlsukker

Gelélokk og pynt

1 dlPiano Jordbærgelé (evt. annen gele)
2 dlbær
4 stkmynteblader (kan sløyfes)
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

      Tips:

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  • Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geléen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.

Tips:

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

 Les kommentarer (85)

Kommentarer

  Legg til kommentar