Ostekake med melkesjokolade
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
150 gcookies
-
50 g
Kakefyll
-
6 stkgelatinplater
-
200 gmelkesjokolade
-
3 dl
-
¾ dlmelis
-
½ dlkokende vann
-
2 pakker
Pynt
-
5 stkfriske jordbær
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeks i en blender. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.
Ostekakefyll
-
2
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
-
3
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.
-
4
Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.
-
5
Hell gelatinblandingen i sjokolade- og krembladingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.
-
6
Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken får stivnet.
Pynting av kaken
-
7
Pynt ostekaken med noen ferske jordbær.
Tips
Kaken blir ekstra fin om du pynter med noen blader sitronmelisse og drysser over litt melis.