Ostekake med melkesjokolade

Ostekake med melkesjokolade

39
  • Enkel
  • 45 min
Enkel og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Husk at kaken trenger minst fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Ingredienser

Utstyr

Springform, ca. 24 cm

Kakebunn

150 g cookies
50 g TINE Meierismør

Kakefyll

6 stk gelatinplater
200 g melkesjokolade
3 dl TINE Kremfløte
¾ dl melis
½ dl kokende vann
200 g TINE Kremgo® Naturell

Pynt

5 stk friske jordbær

Slik gjør du det

    1. Knus kjeks i en blender. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.
  1. Ostekakefyll

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.
    3. Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.
    4. Hell gelatinblandingen i sjokolade- og krembladingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.
    5. Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken får stivnet.
  2. Pynting av kaken

    1. Pynt ostekaken med noen ferske jordbær.
      Tips

      Kaken blir ekstra fin om du pynter med noen blader sitronmelisse og drysser over litt melis.

Tips

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentarer

  • Tove

    8 måneder siden
    150 gram kjeks må være en feil. Det må dobles mener nå jeg.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Tove,

      På denne ostekaken er det en veldig tynn bunn. Du må gjerne doble kjeksmengden om du ønsker en tjukkere bunn :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat