Ostekake med melkesjokolade

Ostekake med melkesjokolade

Kommentarer 37
  • Enkel
  • 45 min
Enkel og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Husk at kaken trenger minst fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, ca. 24 cm

Kakebunn

150 g cookies
50 g TINE Meierismør

Kakefyll

6 stk gelatinplater
200 g melkesjokolade
3 dl TINE Kremfløte
¾ dl melis
½ dl kokende vann
200 g TINE Kremgo’® Naturell

Pynt

5 stk friske jordbær

Slik gjør du det

    1. Knus kjeks i en blender. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.
  1. Ostekakefyll

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.
    3. Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.
    4. Hell gelatinblandingen i sjokolade- og krembladingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.
    5. Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken får stivnet.
  2. Pynting av kaken

    1. Pynt ostekaken med noen ferske jordbær.
      Tips!

      Kaken blir ekstra fin om du pynter med noen blader sitronmelisse og drysser over litt melis.

Tips!

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Margrethe

    1 år siden
    Hvordan cookies skal man bruke til denne kaken ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Margrethe,

      Anbefaler deg å bruke kjeksen Deigestive :) den er veldig god som bunn i ostekaker og kaker generelt. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Hanne

    2 år siden
    Denne oppskriften er kjempegod med lik mengde hvit sjokolade og melkesjokolade cookie til bunn. Anbefales på det sterkeste, farlig god.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hanne, Dette hørtes godt ut, takk for at du deler tipset ditt med oss :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Bjørg Anita Nedregotten

    3 år siden
    Denne kaken så god ut. Går det ann å bruke vanlig dessertgele med halvmengde vann i stedet for gelatinplater, sitronsmak eller appelsinsmak evt.?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bjørg, Du kan fint erstatte gelatinen med dessertgele, som du rører ut i noen desiliter med kokende vann. Jeg vil da anbefale deg bringebærgele, da den går godt sammen med sjokoladen. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Hilde

    3 år siden
    Anbefaler å bruke cookies med bær! Kjempegodt bare 200 g i stedet for 150 og litt mer smør Kjempegodt

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hilde, Tusen takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Linm

    3 år siden
    Hei. Ser du har skrevet under at 1 ts gelatin pulver tilsvarer 2 plater. Men på pakke står det 1 skje er 1 plate.. hvor mye skal jeg ta?

    Kommenter  (0)


  • Manahil

    4 år siden
    Kan jeg bruke vanlig gelatin istedenfor gelatinplater?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Ja det kan du, Manahil. 1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinplater :) Kos deg med kaken!

      Kommenter  (3)


  • Vivian

    4 år siden
    Da har jeg satt mitt forsøk på denne kaken kaldt, og venter spent på om den setter seg. Ungene sirkulerer rundt som gribber og gleder seg til å smake. God jul! :-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Vivian, Håper kaken falt i smak, og at den rakk å stivne før ungene kastet seg over kaken :)

      Kommenter  (0)


  • Tora

    4 år siden
    Hvordan vil denne kaken bli med kokesjokolade, vil den bli for kraftig?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Tora, Det blir en litt kraftigere og noe mer bitter sjokoladesmak, men god blir den nok. Smak eventuelt til med et par spiseskjeer sukker :)

      Kommenter  (0)


  • elin

    4 år siden
    hei, har et spørsmål, om denne kaken kan fryses ?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Elin Ostekaka kan fint fryses. Tines aller helst i kjøleskap over 24 timer.

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    5 år siden
    Hei! En veldig god kake! Men anbefaler å bruke mer enn fire spiseskjeer varmt vann til å løse opp gelatinen, det er for lite til å løse den skikkelig opp og førte til gelatinklumper i kaken! Om man leser på baksiden av gelatinpakken så vil man også se at blandingsforholdet er galt!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Gelatinklumper i kaken kan vi ikke ha noe av:) Vi skal teste kaken igjen, og justere vannmengden. Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat