Frisk ostekake

(55)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En fantastisk god ostekake med fromasj av Cottage Cheese og kirsebæryoghurt. Den sprø kjeksbunnen er iblandet kokos og gir ostekaken en ekstra god og spennende smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Bunn:

75 gTINE Meierismør
150 ghavrekjeks (i smuler)
4 sskokosmasse

Ostefromasj:

1 pakkesitrongelepulver
3 dlTINE Cottage Cheese Original
1 ½ dlTINE Yoghurt Kirsebær
3 stkeggeplommer
3 stkeggehviter

Pynt:

1 dlsitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Det tar noen timer for ostefromasjone å stivne, så lag kaken gjerne kvelden før du skal servere den.
    2. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
    3. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.
    4. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland det forsiktig inn til slutt.
    5. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
    6. Pynt kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt, rett før servering.

Tips:

For å få most kjeksene ordentlig til smuler er det smart å bruke en food processor.

Kommentarer