Frisk ostekake

Frisk ostekake

Kommentarer 10
  • Middels
  • 30 min
En fantastisk god ostekake med fromasj av Cottage Cheese og kirsebæryoghurt. Den sprø kjeksbunnen er iblandet kokos og gir ostekaken en ekstra god og spennende smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

75 g TINE Meierismør
150 g havrekjeks (i smuler)
4 ss kokosmasse

Ostefromasj:

1 pakke sitrongelepulver
3 dl TINE Cottage Cheese Original
1 ½ dl TINE Yoghurt Kirsebær
3 stk eggeplommer
3 stk eggehviter

Pynt:

1 dl sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Det tar noen timer for ostefromasjone å stivne, så lag kaken gjerne kvelden før du skal servere den.
    2. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
    3. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.
    4. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland det forsiktig inn til slutt.
    5. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
    6. Pynt kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt, rett før servering.
Tips!

For å få most kjeksene ordentlig til smuler er det smart å bruke en food processor.

Kommentar

Kommentarer

  • Heidi

    2 år siden
    Hei, kan jeg bruke den fettfrie cottage cheesen?

    Kommenter  (3)


  • Ola

    2 år siden
    Mislykket. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men "fromasjen" vart tyntflytende og rant ut under kanten av springforma. Vil heller ikke anbefale kirsebæryoghurt.

    Kommenter  (8)


  • Ola

    2 år siden
    Mislykket. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men "fromasjen" vart tyntflytende og rant ut under kanten av springforma. Vil heller ikke anbefale kirsebæryoghurt.

    Kommenter  (1)


  • Ola

    2 år siden
    Mislykket. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men "fromasjen" vart tyntflytende og rant ut under kanten av springforma. Vil heller ikke anbefale kirsebæryoghurt.

    Kommenter  (0)


  • Ellen Øverbø

    4 år siden
    Denne kaken smaker også veldig godt med naturell youghurt og kiwi gele:-)

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tips Ellen, dette hørtes godt ut :)

      Kommenter  (1)


  • Ingrid Aurlien

    5 år siden
    Skal kokosmassen stekes med smør og smuler?

    Kommenter  (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Ingrid, Det stemmer, kokosmassen skal stekes sammen med smør og kjekssmuler. Takk for tilbakemeldingen, vi har rettet opp i teksten.

      Kommenter  (0)


  • Sven-Erik

    5 år siden
    I ingrediensene står det nevnt "havregryn (i smuler)" i bunnen mens i framgangsmåten står det "kjekssmuler". Skal det egentlig være havrekjeks?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for tilbakemeldingen, Sven-Erik. Det skal være havrekjeks, og ikke havregryn. Det skal vi rette opp.

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat