Frisk ostekake

Frisk ostekake

10
  • Middels
  • 30 min
En fantastisk god ostekake med fromasj av Cottage Cheese og kirsebæryoghurt. Den sprø kjeksbunnen er iblandet kokos og gir ostekaken en ekstra god og spennende smak.

Ingredienser

Bunn:

75 g TINE Meierismør
150 g havrekjeks (i smuler)
4 ss kokosmasse

Ostefromasj:

1 pakke sitrongelepulver
3 dl TINE Cottage Cheese Original
1 ½ dl TINE Yoghurt Kirsebær
3 stk eggeplommer
3 stk eggehviter

Pynt:

1 dl sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Det tar noen timer for ostefromasjone å stivne, så lag kaken gjerne kvelden før du skal servere den.
    2. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
    3. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.
    4. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland det forsiktig inn til slutt.
    5. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
    6. Pynt kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt, rett før servering.
Tips

For å få most kjeksene ordentlig til smuler er det smart å bruke en food processor.

Kommentarer

  • Heidi

    3 år siden
    Hei, kan jeg bruke den fettfrie cottage cheesen?

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat