Frisk ostekake

Frisk ostekake

10
  • Middels
  • 30 min
En fantastisk god ostekake med fromasj av Cottage Cheese og kirsebæryoghurt. Den sprø kjeksbunnen er iblandet kokos og gir ostekaken en ekstra god og spennende smak.

Ingredienser

Bunn:

75 g TINE Meierismør
150 g havrekjeks (i smuler)
4 ss kokosmasse

Ostefromasj:

1 pakke sitrongelepulver
3 dl TINE Cottage Cheese Original
1 ½ dl TINE Yoghurt Kirsebær
3 stk eggeplommer
3 stk eggehviter

Pynt:

1 dl sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Det tar noen timer for ostefromasjone å stivne, så lag kaken gjerne kvelden før du skal servere den.
    2. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
    3. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.
    4. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland det forsiktig inn til slutt.
    5. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
    6. Pynt kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt, rett før servering.
Tips!

For å få most kjeksene ordentlig til smuler er det smart å bruke en food processor.

Kommentarer

  • Heidi

    3 år siden
    Hei, kan jeg bruke den fettfrie cottage cheesen?

     (3)


  • Ola

    3 år siden
    Mislykket. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men "fromasjen" vart tyntflytende og rant ut under kanten av springforma. Vil heller ikke anbefale kirsebæryoghurt.

     (8)


  • Ola

    3 år siden
    Mislykket. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men "fromasjen" vart tyntflytende og rant ut under kanten av springforma. Vil heller ikke anbefale kirsebæryoghurt.

     (2)


  • Ola

    3 år siden
    Mislykket. Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men "fromasjen" vart tyntflytende og rant ut under kanten av springforma. Vil heller ikke anbefale kirsebæryoghurt.

     (0)


  • Ellen Øverbø

    5 år siden
    Denne kaken smaker også veldig godt med naturell youghurt og kiwi gele:-)

     (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for tips Ellen, dette hørtes godt ut :)

       (1)


  • Ingrid Aurlien

    5 år siden
    Skal kokosmassen stekes med smør og smuler?

     (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Ingrid, Det stemmer, kokosmassen skal stekes sammen med smør og kjekssmuler. Takk for tilbakemeldingen, vi har rettet opp i teksten.

       (0)


  • Sven-Erik

    6 år siden
    I ingrediensene står det nevnt "havregryn (i smuler)" i bunnen mens i framgangsmåten står det "kjekssmuler". Skal det egentlig være havrekjeks?

     (0)

    • Oda Smeby Christensen

      6 år siden
      Takk for tilbakemeldingen, Sven-Erik. Det skal være havrekjeks, og ikke havregryn. Det skal vi rette opp.

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat